Beste sixpack ooit: Bavaria-worstenbrood met bier

CREDITS: Credits: Bavaria

“Jeh, komde gij dees weekend een pilske vatten mee un worstenbrôike?”

“Hoezó? Dé doen we normaal toch mee un bekske lut?”

”Neh, Bavaria bouwt die brôikes mee pils.”

Bovenstaand vind je een prachtig gesprek tussen John en Johan. Op z’n Brabants dan. De twee hardwerkende mannen zijn erachter gekomen dat het biermerk nu ook culinaire worstenbroodjes aan de man brengt. Voor de gelegenheid gemaakt met bierborstel. Dat twee werelden hier perfect samenkomen, is een understatement.

Ovenheerlijke sixpackie’s te koop

Om de traditionele pilskes op tafel te krijgen heeft Bavaria in het bierbrouwproces gemoute brouwgranen nodig. Het co-product dat overblijft na het brouwen heet bierborstel. Dit is nu hergebruikt in het deeg door worstenbroodbakker Houben. Dat past dan weer volledig in de trend van duurzaamheid. Daarnaast versterkt bierborstel de broodsmaak, aldus de bakker zelf. Voeg daar iets pittiger gehakt dan normaal aan toe en voilà: beter worstenbrood ga je niet krijgen.

, Beste sixpack ooit: Bavaria-worstenbrood met bier
Foto: Bavaria

Brabantse gulheid

Om iets terug te geven aan het o zo mooie Brabant, doneren Bavaria en Houben bij elke verkochte sixpack een worstenbroodje aan de Voedselbank. Daardoor komt deze snack in een ruiger jasje dus ook bij de mensen die het écht nodig hebben op het bord. Romke Swinkels, de grote man bij Swinkels Family Brewers (waar Bavaria onder valt), daarover: “Bij Swinkels Family Brewers werken we er voortdurend aan slimmer en duurzamer te ondernemen. Dit initiatief maakt dat direct duidelijk en benadrukt onze Brabantse roots.”

Mocht je er héél veel zin in hebben gekregen, dan kan je een sixpack op de kop tikken bij Houden in Eindhoven. Maar goed, misschien is dat iets te veel van het goede. Gelukkig kun je het ook gewoon online bestellen. En mag je daarna vol trots roepen: ‘Zo. Nu eet een Bavaria.”

LEES OOK
Darker Don
De Filipijnse rumcocktail: Darker Don
Een cocktail en de Filipijnen. Als je het in één zin neerkrabbelt, vloeit het als namen van een getrouwd stel dat voor elkaar gemaakt is. Dat de…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…