Aston Martin-whisky: de Black Bowmore DB5 1964 Single

CREDITS: Bowmore

Black Bowmore is één van de meest gewilde single malts ter wereld. De whisky wordt sinds 1964 gedistilleerd en de naam is niet meer weg te denken uit de whiskywereld. In dat jaar brak ook de ‘beroemdste auto ter wereld’ door: de Aston Martin DB5. De ultieme James Bond car was al een jaartje eerder te verkrijgen, maar toen maakte de DB5 zijn debuut in Goldfinger.

1 + 1 = 2, dus Black Bowmore en het Britse automerk vonden het tijd om de handen in een te slaan. En zo werd de geboorte van de Black Bowmore DB5 1964 Single een feit.

Black Bowmore DB5 1964 Single

Maar Bonds signature drink is toch een Vodka Martini? Who cares? Deze ultieme whisky is zó stijlvol dat het niet meer uitmaakt. Er komen maar 25 flessen van de exclusieve op de markt, die geleverd worden in zéér luxueuze koffer. Alleen de koffer is al een waar meesterwerk die volledig met de hand is gemaakt.

, Aston Martin-whisky: de Black Bowmore DB5 1964 Single
Foto: Bowmore

Smaak whisky

Oké, de fles en de koffer zijn prachtig. Maar hoe smaakt de whisky die erin zit? Het gaat om een Black Bowmore 1964. Een zeldzame single malt die vlieguren (vliegjaren) heeft gemaakt op met de hand gemaakt vat. Zo omschrijft Bowmore de whisky:

  • Voor het oog (kleur): diep obsidian black
  • Adem in (geur/smaak): lagen van rijp exotisch fruit en crèmekaramel. Naarmate de tijd verstrijkt, komen zachte tabaksrook, aromatische sinaasappelschil en rijke zwarte kersen naar voren.
  • Smaak: intense smaken van mango, passievrucht en acaciahoning. Die goed gaan met de krachtige combinatie van koffie en tabaksrook.
  • Geniet: een heerlijk lange val op de tong met tropisch fruit en specerijen.

Pittig prijskaartje

Je kon het waarschijnlijk zelf al wel invullen: aan deze Black Bowmore DB5 1964 Single hangt een fiks prijskaartje: voor 50.000 Britse pond (€55.000) is ‘ie van jou. Maar dan heb je wel een zéér exclusieve whisky met een touch of Bond. Wie heeft er nog wat geld in een oude sok liggen?