Fitgirl Friday: Marieke Daris

Ladies

Nee? Jawel, jawel.. Wat? Kijk, daar is! Marieke Daris! Mja.. oké, flauw, maar ze is er wel. En hoe! Deze Brabantse schone is de fitgirl van vandaag. Op het eerste gezicht scoort ze al punten, maar zou ze dat ook in het interview doen…? Let’s see..

Interview met Marieke

Marieke is 22 jaar oud en komt uit Luyksgestel (Noord-Brabant). Ze is part-time Gymqueen, part-time student: “Ik volg momenteel de opleiding Sportkunde met specialisatie Wellness bij de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven.” 

Maar wie is ze dan echt? “Ik ben een meisje met veel ambities. Ik ben een nuchtere type dat overal voor open staat. Zodra ik een doel heb ga ik hier met 200% voor. Ik ben wel wat perfectionistisch en hierdoor af en toe te streng voor mezelf. Wanneer ik iets afgerond heb, ga ik opzoek naar iets nieuws om uitdagingen te creëren. Natuurlijk heb ik ook een minder serieuze kant. In een nieuwe omgeving ben ik vaak wat verlegen, maar zodra ik me thuis voel komt mijn gezellige Brabantse kant naar boven. Er zal geen dag voorbijgaan dat er niemand lacht met mij. Ook ben ik een zorgzaam type, die graag anderen helpt, en voor hun klaar staat. “

Marieke Daris Fitgirl Friday7

Het is dat we voor dit eerste deel geen punten punten konden geven, want we zijn nu al fan. Maar goed, laten we beginnen:

1. Waar komt de ambitie vandaan om zo met sport/health bezig te zijn? 
“Mijn familie is heel erg sportief. Altijd al geweest. Wij leerde vroeger altijd om met verlies om te kunnen gaan, maar winnen is een passie. Het is er bij mij dus eigenlijk met de paplepel ingegooid. Ik heb als kind op verschillende sporten gezeten om mijzelf te ontwikkelen, zoals paardrijden. Maar mijn interesse bleek toch bij de iets extremere sporten te liggen. Ik koos ervoor om naar de opleiding Sport & bewegen in Tilburg te gaan, en hier de richting Leisure en Outdoor te kiezen. Ik ben tijdens de opleiding windsurf-, kitesurf-, en Landes1ski lerares geworden. Een ontzettend gave tijd, die ik nu nog steeds mis. Na mijn diploma behaald te hebben, koos ik ervoor om mijzelf nog verder te ontwikkelen en ben ik in het tweede jaar ingestroomd bij mijn huidige opleiding. Ik heb net mijn minor Snow afgerond, en volgend jaar is alweer mijn laatste jaar. Ik vind het heerlijk om met sport bezig te zijn.”

Klinkt goed! 75 puntjes.

2. Zie je jezelf als echte fitgirl?
“Eén jaar geleden zou ik nee hebben gezegd, omdat ik mezelf niet als ‘iets’ zie, maar gewoon die nuchtere ‘Marieke’ ben. Nu vind ik het anders, mijn Instagram heeft een enorme boost gekregen sinds ik Gymqueen als sponsor heb. Ik zit zowel mentaal als fysiek lekker in mijn vel. Ik blijk veel vrouwen en mannen te inspireren met wat ik doe en dat vind ik echt geweldig om te zien. Ook vragen veel mensen mij om advies, wat ik dan ook graag geef i.v.m. mijn opleiding. Ik denk dat ik wel een fitgirl genoemd mag worden nu, al hang ik er zelf geen labeltje aan.” 

Bescheidenheid siert de mens. 78 punten!

3. Wat is jouw ideale manier om je zo fit mogelijk te voelen? 
“Mijn ideale manier om me zo fit mogelijk te voelen, is door niet te streng tegen mezelf te zijn en te genieten van het sporten. Ik zou bijvoorbeeld mezelf geen schuldgevoelens aanpraten nadat ik een hele reep chocolade op heb gegeten binnen 10 minuten. Ik denk dat je jezelf anders alleen maar gek maakt. Gewoon genieten van alles in het leven. En ja, natuurlijk eet ik gezond, maar dit is niet iets wat ik moet van mezelf, ik vind gezond eten ook gewoon lekker.”

Ik ook, soms bestel ik friet speciaal, omdat er dan uitjes bij zitten. 82,5 punt.

Marieke Daris Fitgirl Friday88

4. Hoe ziet jouw ideale man er uit?
“Mijn ideale man hoeft niet een specifiek uiterlijk te hebben. Wanneer hij sportief, sociaal en op zijn tijd een grapje maakt is dit mooi meegenomen. Ook zou ik het leuk vinden als hij dezelfde interesses heeft. Het belangrijkste bij een man vind ik toch wel dat hij achter mijn doelen staat en mij hierin steunt, net zoals mijn familie. “

Herkenbaar. Ik heb ook niet echt een specifiek uiterlijk. 85 punten, bam!

5. Waar knap je echt heel hard op af?
“Hahaha, sorry ik vind dit echt een leuke vraag. Ik ben stiekem echt eigenwijs. Ken je dat filmpje waar een vrouw ‘Nee’ tegen een kat zegt, die een pot van een tafel wilt schuiven en die kat doet dit toch? Nou, ik denk dat ik mezelf met die kat kan vergelijken. Daarom knap ik af op mensen die te streng voor zichzelf en anderen zijn. Gewoon wat lol op z’n tijd hebben moet kunnen toch?!”

Miauw. 90 punten 😉

6. Hoe ziet jouw ideale date er uit? 
“Ik ben niet zo moeilijk hierin. Als ik maar een klik heb, goed met iemand kan praten, en niet alleen maar ja/nee antwoorden krijg is het al prima. Anders is mijn aandacht zo weg. Wel zou ik het leuk vinden om verrast te worden.”

Ja. 

Oh, 85 punten!

7. Wanneer heb je voor het laatst heel hard om jezelf gelachen? 
“Uhm, nog geen minuut geleden. Ik ben iemand die altijd het hardst lacht om mijn eigen grappen en blunders (die ik overigens heel vaak maak). Heel slecht en droog soms, maar daarom zal er dus nooit een moment voorbijgaan dat iemand niet met mij lacht.”

Gezelligheid! Na uitvoerig overleg hebben we besloten je hiervoor 86,1 punten te geven. 

8. Wat zou je doen als je één dag een man zou zijn? 
“Als ik voor een dag een man zou zijn zou ik naar een hamburgertent gaan. En nee niet zomaar een, ik heb altijd al zon challenge aan willen gaan om twee mega hamburgers op te eten. Niet het meest gangbare idee van vrouwen bij een man, maar voor mij wel. Mijn maag is nu eenmaal niet zo groot, dus mannen JA daar ben ik jaloers op!”

Haha, wanneer gaan we? 95 punten!

9. Hoe ziet jouw ideale zomer er uit? 
“Bij mijn ideale zomer ben ik iedere dag aan het kitesurfen en/of windsurfen in een warm land. Wanneer er niet genoeg wind is, lekker relaxen aan het strand en snorkelen in de zee om een zeemonster of schat te zoeken.”

Laat je het ons weten als je er een gevonden hebt? We zijn namelijk gek op warme landen waar je kan windsurfen! 85 punten.

10. Wat staat er bovenaan je bucketlist? 
“Ik ga samen met mijn moeder een paar weken rondreizen in een ver land. Dit staat voor nu absoluut bovenaan mijn lijst. Eerst mijn opleiding afronden, dan heb ik wat meer tijd. Tips voor mooie bestemmingen zijn trouwens altijd welkom! “

Heel vet. Moeders, sowieso altijd 90 punten.

Marieke Daris Fitgirl Friday6

tags:
Total
31
Share