Mannen! Dit zijn 15 dingen die je moet doen voor je het loodje legt

Mannen opgelet. Dit moet je echt even doen voordat je doei zegt tegen het leven. Een aantal simpele dingen die makkelijk te behalen zijn. En om het je niet al te moeilijk te maken, hebben we 15 dingen die je moet doen opgesomd.  Een wereld gaat voor je open en je laatste adem zal ruiken naar trots voor wat je achterlaat. De volgorde staat vrij. Let’s go!

15 dingen die je moet doen 6

Koop een uniek horloge als erf sieraad

Dan wel écht een horloge die wel wat mag kosten. Hoe gaaf is het als één van je kinderen later kan zeggen: “deze is van opa geweest”. De kinderen daarvan zeggen dan weer: “Deze behoorde ooit tot een wijsman”. Daarnaast is een horloge natuurlijk het ideale erfstuk om jouw leven mee uit te beelden. Waarschijnlijk vliegt jouw tijd en is die tijd heel belangrijk. Niet vergeten een leuke tekst te graferen op de achterkant.

Vind iets dat je echt geweldig vind en geef het weg

Niet je vrouw, vriend of vriendin, mag, maar ik raad het ten zeerste af. Ik ben ook niet verantwoordelijk voor de risico’s en/of bijkomende kosten. Wat ik vooral bedoel is een tastbaar iets. Denk daarbij aan een knuffel die je nooit hebt kunnen loslaten, een bouwpakket van Lego of iets anders unieks waarmee je de minder bedeelde erg happy kan maken. Een échte man durft te geven.

Drankje geven voor de vrouw aan de bar

Vrij cliché, toch? Heb je het wel eens geprobeerd? Ik moet bekennen dat ook ik dit nooit geprobeerd heb. Meer hoef je niet te doen. Bestel een drankje dat vrouwen sowieso lekker vinden. Uit bron heb ik vernomen dat Sex on the beach (de cocktail) of groene Vodka met 7Up het erg lekker doet. Zelfs een fitgirl maakt een uitzondering hiervoor.

Bezoek ‘s werelds grootste Aquarium of Aquarium Tank

Waar dan? In Georgia, Amerika natuurlijk. Het gaat dan niet om de oppervlakte van heel het gebied, maar om de grote van de tank van de vissies. De grootste tank is er een van 24 MILJOEN liter. Deze huist dan ook een aantal walvishaaien, wat uiterst zeldzaam is voor een aquarium buiten Azië. Als je het Aquarium wil bezoeken die het grootst is qua oppervlakte, moet je naar China. Ze hebben zelfs het record met het grootste aquarium raam, met een afmeting van 8,3 bij 39,6 meter. Finding Nemo op level heel moeilijk.

15 dingen die je moet doen 2

Herleef een jeugdherinnering

Ga ergens naar toe waar je als kleine jongen altijd kwam. Een plek kan veel voor je betekenen. Neem bijvoorbeeld een speeltuin waar je altijd kwam. Misschien ging je wel altijd vissen op de meest ideale plek. Gegarandeerd een glimlach op je gezicht. Leukste is als je een geliefde meeneemt om je verhaal te vertellen.

Ga met 320 Km/h over de Autobahn

Dat moet je auto wel redden, Kaz deed het recentelijk nog in een GT-R. In Duitsland mag dat namelijk. Zo hard als je kan gasgeven, maar natuurlijk wel verantwoordelijk blijven voor je medemens. Doe het op een rustige dag en als je vooral heel erg alert bent. Laat je niet afleiden door de intense adrenaline die vanuit tussen de benen door je lijf stromen. Een gevoel als dit kan menig mens niet beschrijven.

Ga All-in tijdens Texas Hold’em

Niet zomaar All-in, maar echt All-in. Een bedrag van minimaal 500 euro en gewoon hoppa. Zorg wel dat je overtuigd bent of bluf gewoon erg goed. Zet je pokerface strak aan en haal je portemonnee tevoorschijn. Dit is waar poker om gaat, die adrenaline, die spanning en dan hopen dat je wint. Durf jij het aan?

15 dingen die je moet doen 3

Eet in een van de drie beste restaurants ter wereld

Op dit moment zijn dat Eleven Madison Park op nummer 3, El Celler de Can Roca op 2 en de nummer 1 is Osteria Francesna. De nummer 1 is de vinden in het Italiaanse Modena en stond vorig jaar op nummer 2. Chefkok Massimo Bottura runt dit restaurant, goed voor 3 Michelin sterren. Bijzonder aan deze eetgelegenheid is dat het maar twaalf tafels heeft. Dit geeft natuurlijk dat extra beetje exclusiviteit. Het Spaanse restaurant El Celler wordt gerund door de drie Roca broers. Ieder met hun eigen unieke eigenschappen. Joan is de masterchef, de architect van smaak. Jordi is de koning van desserts. En tot slot de middelste Josep, de gastheer en een kenner van wijn en communicatie. Eleven Madison Park is in bezit van chefkoks Humm en Guidara. Het unieke aan dit restaurant is dat alleen echte New Yorkse ingrediënten en gerechten gebruikt worden. Mocht je het dichterbij willen zoeken kun je altijd nog naar de Librije in Zwolle, internationaal befaamd drie Michelinsterren restaurant.

Laat een volle baard of snor staan

Deze kan echt niet ontbreken in de lijst met 15 dingen die je moet doen. Zeker als man zijnde. Gewoon echt je baard laten staan, omdat het kan. Het is 1 van de dingen die ons onderscheid van vrouwen (als het goed is). Laat maar eens even zien hoe mannelijk je bent. Dat hoeft niet altijd onverzorgd te zijn. Je kan er zelfs iets moois en stijlvols van maken. Of het nog steeds hip is, is een ander verhaal.

Koop een pak op maat gemaakt

Alleen al het idee is gentleman waardig. Het is een pak die niemand anders beter staat dan jij, want hij is volledig naar jouw lichaam gemaakt. Eigenlijk zou elke man minimaal één tailor suit in zijn kast moeten hebben hangen. Op elk feestje ben jij de man, zelfs als het niet je eigen feestje is.

15 dingen die je moet doen

Vraag een aantrekkelijke vreemde op date

Hier heeft elke man weleens aan gedacht. Het is niet zo dat je de eerste, de beste chick uit moet vragen, maar misschien heb je wel een meisje in de trein die je elke dag ziet. Dat ene meisje bij je favoriete kledingwinkel. Het gaat erom dat je haar niet kent en toch wel aantrekkelijk vindt. Misschien heb je al een keer gelachen naar elkaar of gekeken. De moed moet niet in je schoenen zakken als ze niet terugkeek of bleef kijken, gewoon doen. Je hebt niks te verliezen. Een andere tip, mocht er een straatverkoopster met een legale leeftijd rondlopen, doe die dan. Dat soort dames staan altijd in voor een leuk gesprek en wie weet kon je onderhandelen, een date voor een abonnement op Hallo Fris.

Spendeer een maandloon aan iets dat je echt wilt

Het maakt niet uit hoeveel je verdiend per maand. Geef dat bedrag uit aan iets geweldigs. Na een drukke bucketlist als deze wil je natuurlijk wel wat. Dat mag! Je mag jezelf ook eens verwennen. Het hoeft niet perse een gadget te zijn, als het maandloon in één dag weg is doe je het goed. Misschien kun je alle 15 dingen die je moet doen wel op één dag afstrepen. Huur een te gekke auto, rij over de Autobahn, race richting Italië voor een lekker avondmaal en verblijf een nacht in een hotel van grotten. Dan maar hopen dat wanneer je terug bent de vaste lasten betaald kunnen worden.

Geef een toast als ‘Best Man’

Zorg ervoor dat je in je leven zeker één bestfriend hebt. Zorg er dan ook voor dat hij gaat trouwen. Als beloning krijg je de eer om getuige te spelen op zijn bruiloft. Dit is jouw moment! Schrijf een verhaal waarvan de tranen doen rollen, van het lachen natuurlijk. Vertel over jullie avonturen en over de meest schaamvolle momenten van zijn leven. Deel een geheim en zet je bestie op zijn plaats. Schreeuw het uit hoe blij je was dat je deze bucketlist bent tegen gekomen. Zonder dat waren jullie nooit zulke goede vrienden geweest. Sluit tot slot af met een proost die gegarandeerd een staande ovatie creëert. Jij hebt wel een stuk taart verdiend.

15 dingen die je moet doen 4

Ga uit de internet zone

Dan bedoel ik ook echt, NO INTERNET. Geen wifi, geen data of roaming. Bellen mag dan wel. Het gaat erom dat je even de neiging naar je newsfeed vergeet en even weg bent van de hectische wereld. Je duim zal misschien gekke stuiptrekkingen maken, maar dat is van het afkicken. Hou het minimaal een week vol. Neem wel je camera mee voor een aantal geweldige foto’s. Die kun je na die week dan posten met je ervaring. Durf je het aan? Kun je überhaupt een tijd herinneren zonder internet? Ik stel voor dat je naar de mooie natuur van Canada gaat. Pak een campertje en neem alle tijd voor het schrijven van je memoires. Misschien ontdek je wel je ‘innerself’ en kom je terug als een ander persoon.

Ga een jaar wonen in een land waarvan je de taal niet spreekt

Geen land waar ze Engels spreken dus. Neem een land waar je graag naar toe wil en ga daar wonen. De bedoeling is natuurlijk dat je in dat jaar hun taal gaat leren. Op het eind van het jaar kan je de taal vloeiend en wil je misschien niet eens weg. Een nieuwe taal en ervaring rijker. Met een bucketlist als deze heb jij later een internationale 3 sterren begrafenis. En zo sluiten we de 15 dingen die je moet doen af.

15 dingen die je moet doen

Total
0
Share