Fitgirl Friday: Marissa Kreulen

Ladies

Een druilerige koude week gehad? Maakt niks uit, want we hebben het zonnestraaltje gevonden die jouw dag goed gaat maken. Haar naam is Marissa en wij vinden haar heel leuk. Jij ook?

Interview met Marissa

marissa-fitgirl5

Zeg Marissa, volgens mij ben jij een sportieve levensgenieter van 25 jaar oud en ben je woonachtig in de Zaanstreek met je vriend Mike. Klopt dat?
“Absoluut!”

Maar we willen meer over je weten. Vertel!
“Ik werk bij de Nationale Politie, ik volg mijn opleiding tot Hoofdagent op de Politieacademie. Mijn opleiding en werk wisselen elkaar elke vier maanden af. Ik ben niet echt een girly-girl, meer een tomboy die roze dingetjes wel kan waarderen. Het is zeldzaam als je mij in een net jurkje ziet rondlopen. Doe mij maar lekker een sport outfitje, dat zit toch veel lekkerder! Mijn collega’s vroegen me laatst of het wel goed met me ging toen ik in een spijkerbroek op het werk aankwam…”

marissa-fitgirl1Oké, een vrouw in uniform.. En wat heeft jou gemotiveerd om zo sportief bezig te zijn én dit ook online te delen?
“Mijn ouders stimuleerden mij vroeger altijd al om te sporten. Van dans tot sneeuwsporten, niets was te gek. Daardoor heb ik ook een opleiding gekozen die in dit sportieve plaatje past. In 2012 behaalde ik mijn diploma voor de opleiding Sport en Bewegen. Daarna werkte ik onder andere als sportinstructeur bij een sportevenementen bedrijf. Dat stukje motivatie was er bij mij altijd wel. Alleen merkte ik dat het bijhouden van mijn sportieve bezigheden anderen ook interesseerde en motiveerde. Daarnaast motiveerde het mij om nog harder te trainen. Een soort van win-win situatie. Ik voel me onwijs vereerd dat ik anderen op die manier een stukje motivatie kan geven.”

Wat versta jij onder het begrip ‘Fitgirl’ en vind je dit bij jezelf passen?
“Voor mij is een ‘Fitgirl’ iemand die op haar eigen manier bezig is met gezondheid en/of sporten. Vind ik dit bij mijzelf passen? Wat een moeilijke vraag. Ik ben bezig met het trainen voor een bikini fitness wedstrijd en heb op mijn manier aanpassingen in mijn leven gemaakt om dat doel te gaan bereiken. Ik houd nauwkeurig bij wat ik eet en houd bij wat mijn trainingen met mijn lichaam doen. Bij mijn omschrijving van een ‘Fitgirl’ zou je zeggen dat ik er één ben. Alleen kan een ander daar een andere mening over hebben en dat vind ik ook niet erg. Ik ben namelijk niet bezig met de titel ‘Fitgirl’. Ik doe gewoon wat ik leuk vind.”

Wat is jouw favoriete manier om fit te blijven?
“Lekker naar de sportschool. Daar kun je mij bijna altijd in het ‘krachthonk’ vinden. Daarnaast doe ik ook nog een aantal andere sporten ter ontspanning. Zoals snowboarden, skiën, surfen, boogschieten en paaldansen. Paaldansen?! Ja, dat is gewoon een sport…”

Verder hou je volgens mij ook wel van reizen? Wat is je favoriete vakantiebestemming?
“Ja! Dat klopt helemaal. Op het moment dat ik op reis ben kom ik helemaal tot rust. Even weg van dat hectische ‘ik-moet-nog-van-alles’-leven. Ik heb een tijdje in Australië gezeten, maar ik zoek toch liever de bergen op in de Oostenrijkse alpen. Dat is dan ook mijn favoriete vakantiebestemming. In de winter kan ik daar lekker de bergen afknallen op mijn snowboard of ski’s. In de zomer lekker boogschietparcoursen bewandelen. Ik heb vijf winters in Oostenrijk gewoond om daar ski en snowboardles te geven. Als er dan een verse sneeuwlaag lag, zocht ik met mijn vrienden zodra het kon de poedersneeuw op . Dan kom je op stukken waar normaal niemand komt. Alles is stil en je kunt doen wat je wilt. Dat is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid!”

Hoe combineer je veel reizen met je healthy lifestyle?
“Geloof het of niet, maar in het buitenland zijn er ook sportscholen! Daarnaast kun je op het gasbrandertje bij je tent ook gewoon healthy food klaarmaken. Afgelopen zomer zijn Mike en ik een maand op vakantie geweest met de tent en deden we elke dag wel iets sportiefs. En als je een bepaalde sport niet kunt doen, dan doe je toch gewoon iets anders. Zo hebben we nog push-ups voor de tent gedaan en squatten met iemand op je nek is natuurlijk ook een optie!”

Dan de leukste vraag van de dag: wat vind je het mooiste aan jezelf?
“Oh no, hier ben ik zo slecht in. Er zijn geen dingen die ik het ‘mooiste’ vind, maar wel dingen waar ik heel blij mee ben. Mijn ogen hebben alle kleuren, dat vind ik echt tof. De buitenste rand is donkerblauw, gevolgd door groen, en in het midden bruin. Als je mij van de zijkant ziet, dan heb ik bruine ogen. Zie je mij van de voorkant in een donkere omgeving, dan lijken mijn ogen groen-blauw. En met zonlicht zijn ze vooral groen. – Oei…

Ennnnn ik heb van natura ronde billen. Bedankt mam! Mike moest laatst onwijs lachen om een foto van mij op een zeilboot. Ik was nog geen 12 jaar oud en had toen al van die kokosnootjes. Het zit in de genen! Nu train ik ze ook nog eens behoorlijk vaak en ik vind de vorm daar alleen maar mooier van worden.”

marissa-fitgirl9

Lucky Mike! Oké laatste vraag: wat staat er nog bovenaan je bucketlist? En wanneer denk je dit te kunnen afstrepen?
“Heel cliché, maar skydiven wil ik nog wel eens doen. Het maakt me niet zo veel uit wanneer. Maar het doen van een bikini fitness wedstrijd staat op dit moment op de 1e plaats van mijn bucketlist. Ik ben natuurlijk al volop in voorbereiding bij fitnessteam Shewolves,en in maart  2017 wordt dit afgestreept. Dan doe ik namelijk mee aan de JBC in Apeldoorn. Ik heb er onwijs veel zin in en ben benieuwd naar alle veranderingen die mijn lichaam nog gaat doormaken.”

Succes! We houden je in de gaten 😉

Total
0
Share