Fitgirl Friday: Laura Bliekendaal

Ladies

Wat gaat er nou boven een knappe fitte meid met een berg humor? Precies! Een knappe fitte meid met een berg humor, die haar tijd het liefste in de keuken spendeert! Laura Bliekendaal, ook wel bekend als @healthyfoodbylau, is onze fitgirl van vandaag.

Manify Laura Bliekendaal

Interview met Laura

1. Zeg Lau, omschrijf jezelf eens in een paar zinnen.
“Ik ben 24 jaar jong en woon in Amersfoort. Momenteel studeer ik aan de Hoge School Utrecht de opleiding commerciële economie. De laatste lootjes en dan ben ik eindelijk klaar met school. Ik ben iemand die ontzettend geniet van het leven. Ik houd van veel lol hebben kortom heel veel lachen en lekker gek doen, heerlijk! Maar ik hou ook van aanpakken, niet lullen maar poetsen. Ik ben zeker niet op mijn mondje gevallen en ben dan ook altijd heel eerlijk over alles. Ik probeer altijd eerst na te denken voor dat ik iets zeg, maar vaak is het dan allang uit mijn mond.”

Eerlijkheid duurt het langst. Nooit begrepen waarom dit gezegde positief moet klinken, maar zo bedoel ik het wel. Bam, 85 punten!

Manify Laura Bliekendaal82. Waar komt de ambitie vandaan om zo met sport/health bezig te zijn?
“In januari 2015, als een soort van goede voornemen, ben ik begonnen met afvallen. Dit was niet de eerste keer, meer een zoveelste afvalpoging. Telkens viel ik wel een aantal kilo af, maar dit kwam er vervolgens na een tijd weer bij. Tijdens deze poging is er een soort van knop in mijn hoofd omgezet. Ik dacht: ik wil het jojo-effect niet meer, maar ik wil gezond blijven eten en fit zijn. Vanaf toen is er eigenlijk een soort van passie ontstaan voor gezond eten. Ik probeerde veel te variëren met gezond eten en het voor mijzelf lekker te maken. In plaats van een bak yoghurt met een stuk fruit voor ontbijt, ging ik variëren in mijn ontbijtjes. Zo probeerde ik van alles uit, zoals ‘mugcakes’, heerlijke havermout variaties en gezonde pancakes. Al dat lekkers wou ik graag delen met anderen. En dan vooral om te laten zien dat gezond eten niet vies of eentonig hoeft te zijn. Daarom begon ik in maart 2015 mijn Instagram account @healthyfoodbylau. Al snel kreeg ik veel leuke en lieve reacties en het aantal volgers liep tot mijn grote verbazing erg snel op. Je kan je voorstellen dat dit een enorme boost geeft om hiermee verder te gaan.

Naast de gezonde voeding ben ik ook sinds januari 2015 actief gaan sporten. Mijn passie voor sporten is enorm gegroeid. Ik doe momenteel vijf dagen per week aan krachttraining. Dit geeft mij zoveel energie en ook een hoop zelfvertrouwen!”

Het is altijd punten scoren als je een volhouder bent: 82,5 punt!

3. Zie je jezelf als een ‘echte fitgirl’?
“Bij een ‘fitgirl’ moet ik meer denken aan een vrouw die superslank, gespierd en alles gewoon perfect heeft zoals; Anllela Sagra. Goals!! Ik ben fit, dat is één ding wat zeker is. Maar om mijzelf een fitgirl te noemen…”

Onzin! Een fitgirl is een fitte ‘girl’ en deelt dit online. Iedereen doet dit op haar eigen manier. Voor ons ben je absoluut een fitgirl. 70 puntjes.

4. Wat maakt jouw Instagram account uniek?
“Ik denk dat mijn Instagram account uniek is door dat ik vanaf dag één tot nu altijd mijzelf ben gebleven. Zo plaats ik niet alleen foto’s van gezond eten, maar bijvoorbeeld ook een foto van een hamburger. Ik eet echt niet 100% clean en gezond. Laten we zeggen dat ik voor 80% gezond eet en 20% eet ik waar ik zin in heb. Maar wel alles met het oog op balans! Ik laat dus middels mijn Instagram pagina zien hoe een ‘gebalanceerd gezond leven’ eruitziet. Ik denk dat het hierdoor toegankelijk en herkenbaar is voor mensen en dit kan een reden zijn om mij te volgen. Dit alles maakt het in mijn ogen uniek.”

“Gewoon is fit genoeg!”, heb ik ooit ergens gelezen. 80 punten.

5. Hoe zie jij de ‘fitgirl-scene’ over 1 a 2 jaar voor je?
“Dat vraag ik mijzelf soms weleens af. Het is op dit moment zo’n ding de ‘fitgirl scene’. Dit was 2 à 3 jaar geleden veel minder. Iedereen wil er nu mega fit uitzien en supergezond eten. Mensen motiveren elkaar, alleen al door alle ‘fitte’ Instagram accounts. Wat natuurlijk super is! Maar ik denk dat over 1 à 2 jaar de fitgirl scene veel minder opvallend zal zijn. We gaan het zien, ik ben benieuwd!”

Wij ook, maar nu weten we ‘t nog niet.. Jij bent de expert ;-). 70 punten. We gaan door:

6. Waar knap je echt heel hard op af?
“Op mannen die er onverzorgd uitzien, lees; vies gebit, warrig haar, kleding uit jaren 70 en stinken. En dan kunnen mensen wel zeggen ‘het gaat om het innerlijk’. Nou nee sorry, het gaat zeker niet alleen om het innerlijk!”

Mee eens, de moderne man verzorgt zich goed. Al kan kleding uit de 70’s soms best prima zijn! 80,7 punten.

7. Wat vind je het allermooiste aan een vrouw?
“Het eerste wat in mij op komt zijn mooie ronde billen. Ik kan zo een uur lang op Instagram rondkijken naar fitte vrouwen met een mooie (gespierde) lichamen. En als we even kijken naar de inside. Een vrouw die uitstraalt dat zij blij met zichzelf is en ook een bepaalde zelfverzekerdheid toont heeft ook wel iets heel moois!”

Bij ‘ronde billen’ had je ons al: 90 punten!

8. Wanneer heb je voor het laatst heel hard om jezelf gelachen?
“Toen mijn iPhone tijdens het fotograferen van mijn soep IN mijn soep viel, haha! Serieus, hoe krijg ik het voor elkaar? Een soepkom is natuurlijk niet zo groot maar het lukt mij wel om precies mijn telefoon erin te laten vallen.”

Lachen als je iPhone naar de klote is: 90 punten!

Wat is het gekste dat iemand je ooit heeft gestuurd?
“Mannen, ik hoop niet dat dit bekend voorkomt voor jullie, maar het gekste en meest shockerende wat ik ooit toegestuurd heb gekregen, is een Snapchatfoto van ‘het mannelijk geslacht’ van een wildvreemde man. En daarbij stond ik ook nog eens in een volle trein bij het openen van deze foto. Dus mannen, doe maar niet! Vrouwen worden hier niet blij van.”

Haha, dickpics zijn absoluut de belichaming van wat er verkeerd is met de hedendaagse samenleving. Toch moet ik er altijd om lachen, vooral in een volle trein. 85 punten.

Hoe ziet jouw ideale zomer eruit?
“Zon, strand en lekker eten. Do I need to say more? Ik ben echt een ontzettende zon-freak. Tijdens mijn reis in Thailand was ik ook zo’n beetje de enige die telkens in de zon lag (35 graden) in plaats van onder de parasol.”

Same here. 80 punten!

tags:
Total
14
Share