Fitgirl Friday: Joy

Ladies

Team Body Engineers is goed vertegenwoordigd op Manify de laatste tijd. Denk aan de prachtige Nochtli en vorige week de Zwitserse Anja Zeidler. En vandaag hebben we een dame die perfect in dit rijtje thuis past. Wat een spetter! We hebben het natuurlijk over de lieftallige.. (tromgeroffel).. Joy!

Interview met Joy Bejaoui

Hey Joy! Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat voor soort meisje ben je? Heb je een vriend? We willen alles van je weten!
“Hey, ik ben Joy Bejaoui, 29 jaar, geboren en getogen in Flevoland en sinds twee jaar woon ik samen met Dennis, mijn vriend, in Hellevoetsluis. Ik ben spontaan, hoewel ik wel eerst de spreekwoordelijke ‘kat uit de boom’ kijk, daarna komt de echte ik tevoorschijn, spontane en eerlijke meid met een goed gevoel voor humor!”

Joy Bejaoui Manify11Hoe is de liefde voor een sportieve en gezonde levensstijl ontstaan?
“Door Dennis, mijn vriend! Vroeger wilde ik heel graag, maar kon niet altijd omdat wij het als gezin het ‘niet breed hadden’. Het leek me altijd zo leuk om te gaan voetballen of om te gaan kickboksen, maar helaas zat dat er niet in. Door Dennis heb ik kennisgemaakt met fitness en ik was meteen verkocht. Nou ja, zeg maar ‘verslaafd’. In het begin trainde ik alleen maar benen. Echter steeds vaker werd er aan me gevraagd: ‘Joy waarom doe je niet mee aan een bikini fitness wedstrijd?’. Natuurlijk dacht ik, nee niet ik… ik ben te verlegen. Maar met de goede stimulans, van onder andere Dennis, ben ik het gaan overwegen en uiteindelijk besloten om ook mee te doen. Samen met mijn coach, Ed de Haan, ben ik gestart met een trainingsprogramma, dit betekende voor mij niet meer alleen de benen trainen, maar mijn hele lichaam. Shit, dacht ik in het begin, maar als je resultaat ziet dan zet je wel door!”

Met 36k unieke bezoekers op Instagram ga je erg lekker. Ben je (al) ‘fulltime fitgirl’?
“Het gaat inderdaad erg lekker met mijn volgers op dit moment, met dank aan de Body Engineers en het supplementenmerk Shredz, waarin ik momenteel onder contract sta. Hierdoor heb een groter publiek weten te bereiken. Op dit moment ben ik nog geen ‘fulltime fitgirl’ en werk ik fulltime op kantoor bij een Braziliaans olie en gas bedrijf in Rotterdam. Mocht ik de kans krijgen om fulltime fitgirl te worden, zal ik daar zeker niet twee keer over na te hoeven denken.”

Waar ben je het gelukkigste mee qua wat je bereikt hebt?
“Mijn lichaam! Ik heb echt een hele transformatie meegemaakt, beide body and mind!!! Dat ik opviel bij Body Engineers is voor mij niet alleen een eer, maar ook een mentale en fysieke overwinning.’Yes, Joy die kan het ook.'”

Wat maakt jou anders dan andere Fitgirls?
“Dat ik geniet van de simpele dingen in het leven, dat ik zeg wat ik denk (wat niet altijd gewaardeerd wordt haha), dat  ik fanatiek in sport en trainen ben, maar is bovenal ben ik heel down to earth.”

Wat is jouw ultieme manier om gezond/sterk/fit te blijven?
“Klinkt misschien cliché, maar dat is voor mij toch echt gezond eten, genoeg rusten en actief sporten. Sinds ik sport en gezond eet, merk ik dat ik meer energie heb en mijn weerstand ook echt is verbeterd. Ik kan mij niet meer voorstellen dat ik, net als een paar jaar geleden, elke dag junkfood zou eten. Wel heb ik een keer in de week een cheatday, zo kan ik het makkelijker volhouden en blijf ik gemotiveerd!”

Zo’n lichaam is ook voor de helft gemaakt in de keuken, niet waar? Wat eet je het liefst?
“True! Voeding is heel erg belangrijk. Maar wat ik het liefst eet, hoort helaas niet in mijn eetschema namelijk pizza en roti, haha. Qua gezonde dingen vind ik rijst met zalm erg lekker. Dat zou ik wel elke dag kunnen eten!”

Waar ben je het meeste trots op van je lichaam?
“Mijn buik! De lijnen en sixpack is goed te zien en dat vind ik zo mooi.”

Je doet dus wel eens mee aan fitness/bikini-competities?
“Twee weken geleden heb ik voor de eerste keer meegedaan aan een bikini fitness wedstrijd, and guess what: ik werd eerste!! Totaal buiten verwachting, want de line up was sterk. Heel stiekem hoopte ik het wel, but you never know. Nu ben ik supertrots op mezelf en ga ik door. Zondag, 1e Paasdag, volgt bikini fitness wedstrijd nummer twee; de Open Rotterdamse, met een breder bereik. Erg spannend dus!!”

Langzaam zijn we al een beetje de zomer aan het plannen, wat heb jij op het programma staan
“Het Nutella Festival! Yeah, eindelijk genieten van chocolade!!! Heb ik te lang moeten missen, haha. Verder staan er zeker genoeg terrasjes en festivals op het programma. Heerlijk met vrienden op stap. Helaas geen vakantie dit jaar voor ons, want wij gaan verhuizen! Dat is prioriteit nummer één!”

Hoe zie jij jezelf over drie jaar? Nog steeds een die-hard Fitgirl?
“Over drie jaar? Hmm, dan ben ik zeer zeker nog stees een die-hard Fitgirl! Trainen is mijn passie en vind ik gewoon leuk om te doen én je kan toch altijd wel iets verbeteren aan je lichaam? Wat ik echt te gek zou vinden is als mijn passie mijn werk zou kunnen worden. Ik heb een doel en die zal ik proberen te bereiken!”

Goed bezig! Succes dit weekend met de wedstrijd en thanks voor je tijd. Wij blijven je volgen!!

https://www.instagram.com/p/_jIYtJH73i/

tags:
Total
1
Share