Fitgirl Friday: Josha Peeters

CREDITS: IG @joshapeeters
Ladies

Om jou Goede Vrijdag nog een stuk beter te maken, hebben we een leuke Fitgirl voor je klaarstaan. Want het is niet alleen Good Old’ Friday, maar ook Fitgirl Friday! De prachte dame die we vandaag in de spots zetten, luistert naar de naam Josha!

Interview met Josha

Voorstelrondje! Ik heet Tommie, en jij?
“Ik ben Josha Peeters 21 jaartjes oud en ik woon in Tilburg. Ik woon hier nu bijna vier jaar en ik ben hier komen wonen voor mijn studie. Ik studeer International Lifestyle studies op Fontys Tilburg. Ik ben op dit moment bezig met afstuderen en hopelijk als alles goed gaat studeer ik af in september. Naast mijn studie heb ik een bijbaantje bij de Starbucks om wat bij te verdienen, want poeh studeren en al die verschillende sporten zijn duur. Ik ben eigenlijk stiekem een Limbolander, daar ben ik opgegroeid in een klein dorpje. Ik kom hier nog regelmatig om mijn vriendinnen en mijn familie te bezoeken. Wat ik het liefste doe aan sport is dansen en fitnessen. Ik dans in verschillende groepen, ik doe aan Female dance, Hip-hop en Afrodance. En de rest van de dagen doe ik aan fitnessen voornamelijk krachttraining en af en toe als ik in een goede mood ben, wat cardio.

fitgirl-josha-peeters18

Wat voor soort meisje ik ben? Poeh, dat is een lastige.. Mijn vriendinnen zeggen altijd dat ik een echt meisje meisje, ben maar dan met wat extra pit. Ik ben een echte doorzetter, als ik iets wil dan zal ik er ook alles aan doen om het voor elkaar te krijgen. Ik ben zeer sociaal ingesteld, wat ik nadrukkelijk van mijn moeder heb meegekregen vroeger. Soms ben ik best wel impulsief, ik hou er van om spontaan ineens dingen te gaan doen. Dit vind ik vaak de leukste dagen.”

Oké Limbo, let’s go!

1. Waar komt de ambitie vandaan om zo met sport/health bezig te zijn?
“Ik ben al sinds dat ik jong ben bezig met mijn gewicht. Ik was altijd een beetje molliger dan mijn vriendinnen en dat vond ik toen super vervelend. Mijn vriendinnen konden alles eten wat ze wilde en bleven dun, maar dat hoefde ik niet te proberen dan werd ik al snel een biggetje. Toen ik 16 was begon ik met fitnessen samen met een vriendin. Ik had totaal geen idee van wat ik aan het doen was. ´Hoe werkt dit apparaat??` * achterste voren zittend op een apparaat *. Haha, nee toen deed ik veel cardio. Doordat ik ging sporten viel ik heel langzaam wat kilootjes af. Toen ik 18 was en naar Tilburg verhuisde kreeg ik pas echt de smaak te pakken. Ik nam een sport-abbo bij Fit for Free en maakte kennis met echte krachttraining. Ik zag op internet vooral hoe meiden in andere landen krachttraining deden en wat voor prachtige lichamen ze hadden. Toen ik aan krachttraining begon was ik nog een van de weinige meisjes die de gewichten aan durfde te raken en dat gaf me wel een sterk gevoel, dit onderscheidde mij van de rest van de meiden in de gym. Krachttraining werd echt mijn ding. Terwijl al mijn vriendinnen elke avond op de bank GTST aan het kijken waren, was ik in de sportschool mijn workout aan het doen. Voor mij is fitnessen vooral controle hebben, de controle over mijn eigen lichaam hebben. Dit geeft mij een fijn gevoel en meer zelfvertrouwen. Door fitness heb ik eindelijk het lichaam gekregen waar ik vroeger slechts van kon dromen. Het is echt de beste keuze die ik ooit gemaakt heb in mijn leven.

En daarnaast heb ik altijd een passie voor dansen gehad. Al vanaf mijn vierde dans ik en dit is naast fitness voor mij ook een super goede uitlaatklep. Als ik ook maar iets van muziek hoor dan wil ik dansen, maakt niet uit waar het is. Mijn moeder die moest me vroeger in kleding winkels mee naar buiten slepen, omdat ik nog ergens aan het dansen was tussen de kledingrekken.”

Dat was een aardige long-read 😉 Maar zeker een goed verhaal en daar krijg je punten voor: 79!

2. Zie je jezelf als echte fitgirl?
“Ja fitgirl.. fitgirl.. ik weet het niet.. Tegenwoordig noemt iedereen zich fitgirl, maar wanneer ben je er een? Ik bedoel ik sport veel en ik let ook op mijn voeding, maar soms heb ik van die weken tussendoor dat ik gewoon echt geen zin heb om te sporten en om op mijn voeding te letten. Op zo’n moment vind ik het dan ook heerlijk om met een pizza op de bank Netflix te kijken. Voor mij is een echte fitgirl iemand die zich fijn voelt in haar eigen lichaam, door middel van de juiste balans in voeding en sport. Als ik het zo bekijk ben ik op de meeste momenten wel een fitgirl, maar dat ruil ik soms al te graag in voor een avondje slecht eten ik weet toch dat ik het erna weer op pak.”

Ik denk dat de meeste fitgirls meer Netflixen dan de gemiddelde mens. Is gewoon heerlijk toch? 81 puntjes!

fitgirl-josha-peeters13-copy

3. Wat vind je het allermooiste aan een vrouw?
“Mijn grootste voorbeeld is Nikki Blackketter (potverdorie, die is inderdaad leuk – Red.). Ik volg haar nu denk ik drie jaar. Als ik in mijn gedachten aan het mooiste lichaam van een vrouw denk dan is zij dat. Ze heeft een perfecte combinatie van een sportief lichaam met mooie strakke ronde billen, goede glutes, smalle taille, knap gezicht en een super lief karakter (hoe ik het zo meekrijg). Wat ik mooi vind aan haar is dat je haar spieren goed kunt zien maar dat ze niet mannelijk gespierd is. Drie jaar terug kreeg ik hierdoor het inzicht dat als je gaat trainen je er juist super sexy uit gaat zien en niet mannelijk.”

Ligt eraan hoe je traint, maar het is zeker mogelijk. Jij en Nikki zijn daar beide een goed voorbeeld van! 81 punten.

4. Wanneer heb je voor het laatst heel hard om jezelf gelachen?
“Nou, ik moet heel vaak om mezelf lachen. Vaak is dit omdat ik gekke woorden zeg. De mensen om mij heen zijn dit inmiddels al gewend en lachen dan net zo hard mee. Ik heb een soort van eigen taal die ik soms ter plekke bedenk en uitkraam. Het grappige is dat ik het dan niet eens door heb, het gaat allemaal vanzelf. Op mijn werk komt dit het vaakste voor, omdat ik hier met veel mensen moet communiceren. Als ik dan een dienst van 7 uur er op heb zitten dan wil mijn hoofd nog wel eens wat storingen ondervinden het laatste uur.”

Haha, heet det missjien met dien achtergrond te maken? 😉 85 punten!

(bedankt Thessa voor de vertaling)

5. Hoe ziet jouw ideale zaterdag er uit?
“Eigenlijk is mijn ideale zaterdag een uitstapje naar een stad. Amsterdam en Rotterdam vind ik heel erg leuk. Als dan een beetje het zonnetje schijnt en ik wat leuke dingetjes heb kunnen kopen, ben ik helemaal blij. Tot slot wil ik ’s avonds ergens lekker uiteten met een wijntje en heel af en toe ergens een dansje wagen.”

Wij dansen graag met je mee! 77 punten.

6. Hoe ziet jouw ideale zomer er uit?
“Mijn droomzomer zou denk ik wel plaatsvinden op Ibiza. Lekker elke dag in bikini en zomer jurkjes lopen in de zon, scooters huren en elk strandje van het eiland verkennen, de hippiemarkt opgaan, leuke boho stijl jurkjes kopen en pool party’s bijwonen. Verder zou ik ’s avonds lekker uit eten gaan, vergezeld door wat cocktailtjes en rondstruinen in Ibiza-stad. Eigenlijk hoeft het niet eens perse Ibiza te zijn zolang er maar veel zon, zee en strandjurkjes zijn. Samen met de mensen waarvan ik het meeste hou.

Bikini en strandjurkjes. 86 punten!

7. Wat staat er bovenaan je bucketlist?
“Ik denk toch wel reizen, de wereld verder ontdekken. Ik heb een half jaar in me eentje in Brazilië gewoond en ik heb daar veel gezien. Dit heeft mijn ogen wel echt geopend. De verschillende culturen en de verschillende soorten landschap vind ik echt super interessant. Het liefste wil ik elk stukje van de wereld zien. Dit heb ik denk ik ook van mijn ouders meegekregen. Al vanaf dat ik baby ben slepen ze me overal mee naartoe. Ik had al bijna alle landen in Europa gezien voordat ik zeven was! Als baby droegen ze me mee in een rugzak op de rug tijdens wandeltochten in de bergen. Waar ik nog niet geweest ben en zeker nu bovenaan op mijn bucketlist staan zijn Noord Amerika (California, Florida, Texas) en Azië (Thailand, Indonesië, Japan).”

Tof, als je maar een strandjurkje aandoet. 81 punten.

fitgirl-josha-peeters2

8. Wat is het gekste dat je ooit gedaan hebt?
“Dat was denk ik een half jaar geleden. Ik had een leuke baas op mijn stage bij EYE4dance. Ik kwam een dag op kantoor toen hij mij vertelde dat hij al mijn collega’s had ingeschreven om te gaan skydiven voor dat aankomende weekend. Alhoewel ik wel van extreme dingen en uitdagingen hou, heb ik er nooit bij nagedacht om te gaan skydiven. Die week was echt een rollercoaster van spanning iedereen was elkaar op aan het fokken. We moesten in verschillende groepen springen en in de groep voor mij was een collega ongelukkig geland waardoor er Politie, ambulance en trauma helikopter moesten komen. Achteraf was het niet zo ernstig gelukkig, maar je kan je voorstellen dat ik toen echt wel dacht: Whatt the hell ga je doen Josh. Na een paar uur wachten mocht onze groep toch gaan springen en het was zoooo mega vet. Mijn ouders konden mij wel vermoorden, maar het was het waard.”

Wow, dan heb je wel ballen hoor! Dikke 89 punten! Had je trouwens een strandjurkje aan?

9. Waar en hoe zie je jezelf over 3 jaar?
“Natuurlijk zal ik blijven fitnessen, want daar kan ik inmiddels echt niet meer zonder. Op het gebied van fitness wil ik vooral nog een keer echt droog trainen, zodat ik eindelijk een keer kan stoppen met verstoppertje spelen met mijn sixpack. Ik hoop ook dat ik over drie jaar nog meer heb geleerd op het gebied van dansen. Verder hoop ik over drie jaar afgestudeerd te zijn en een master voltooid te hebben op de universiteit of HBO. Als laatste hoop ik dan een leuke baan te hebben, een baan waarbij ik niet de hele dag op kantoor zit, want dat kan ik niet. Een eigen bedrijfje zou voor mij perfect zijn, misschien ergens in de fitness industrie? We zullen het zien!”

Gaat je sowieso lukken. 82 punten.

fitgirl-josha-peeters4

10. Wat maakt jouw Instagramaccount uniek?
“Ik probeer mijn volgers zo veel mogelijk te motiveren om te sporten. Ik ben ook gewoon een meisje die, als ze een week slecht eet, al snel weer aankomt. Dus als ik het kan, kan iedereen het. Verder vind ik het ook belangrijk om mijn volgers te laten zien dat het leven niet alleen fitness is. Je moet dit ook af en toe los kunnen laten, omdat andere dingen nou eenmaal belangrijker zijn, zoals bijvoorbeeld school. Ik vind het heel erg als mensen niet lekker in hun vel zitten omdat ze niet tevreden zijn met hun lichaam. Die mensen wil ik juist motiveren om te gaan sporten en wil ik juist laten zien dat sporten een goede uitweg is. Eigenlijk wil ik gewoon meegeven dat het niks uitmaakt op welke manier je fit wilt worden als je er maar gelukkig van wordt.”

Amen. 83 puntjes!

https://www.instagram.com/p/BQBDBFljWZj/?taken-by=joshapeeters

tags:
Total
5
Share