Fitgirl Friday: Demi

CREDITS: IG @kettlebellsandpeanutbutter
Ladies

Ondanks dat ‘demi’ in het Frans ‘half’ betekend, wil dat niet zeggen dat we hier met een ‘halve Fitgirl’ te maken hebben. Integendeel, Demi is namelijk op en top fit en absoluut een ontzettend leuke girl. Dames en heren, tijd voor Fitgirl Friday!

Interview met Demi Duivenvoorden

Management summary:
Demi is 21 jaar en woont vlakbij Leiden. Ze studeert Finance aan de UvA en is momenteel bezig met haar scriptie. Hierna is ze van plan een jaar rechten te studeren om vervolgens een master in Finance te doen. Daarnaast is ze ook oprichtster en blogster van Kettlebells and Peanutbutter. “Stil zitten is iets wat ik absoluut niet kan. Ik ben een ontzettende doorzetter mét ijzeren discipline en stop niet voordat ik ergens echt tevreden mee ben. Ik blijf mezelf continu uitdagen en ben mijn dromen aan het najagen.”

1. Waar komt de ambitie vandaan om zo met sport/health bezig te zijn?
“Die ambitie is er eigenlijk altijd al geweest! Ja, als klein kind was ik altijd al ontzettend actief en probeerde ik iedere sport uit. Sporten was vanaf kleins af aan al mijn grootste passie. Ik kon er al mijn energie in kwijt en voelde me er zo ontzettend goed bij.

Dit veranderde wel allemaal toen ik een jaar of 16 was. Ja, vanaf mijn 16e heb ik een jarenlange eetstoornis gehad – anorexia en orthorexia. Hierdoor weet ik ook wat de keerzijde is van zo bezig zijn met health en fitness. Ik was in die jaren gefocust op dat perfecte lichaam, waardoor ik mezelf volledig sloopte, zowel lichamelijk en fysiek. Het waren de moeilijkste en donkerste jaren uit mijn leven. Maar juist doordat ik in zo’n diep dal heb gezeten weet ik dat, naast een sterk en fit lichaam, dat mentale aspect ook zo belangrijk is. Dat een dun lijf alleen je niet gelukkig maakt. Dat het veel meer is dan alleen de buitenkant.

Die eetstoornis heeft me ook wel wat opgeleverd. Ik weet inmiddels hoe het niet moet, dat een perfect lichaam niet gelijk staat aan een dosis vol zelfvertrouwen en een perfect leven. Dat er zoveel meer is dan alleen dat perfecte lichaam. Ja, echt! Ik train veel, eet gezond, maar geniet ook absoluut van wat je doet en zorg ervoor dat je goed in je vel zit. Met die mindset doe ik nu mijn ding.”

Goed en logisch verhaal. Fijn dat het weer goed met je gaat! 85,5 puntjes.

Demi Fitgirl Friday5

2. Wat is jouw ideale manier om je zo fit mogelijk te voelen?
“Vroeg opstaan, gymkleding aan, ontbijten en door naar de gym voor een zware training. Tijdens die training keihard afzien om je dan na afloop zo fit én sexy te voelen! Ja, na afloop kan ik echt de hele wereld aan en stiekem hè, stiekem voel ik me dan toch echt wel de sterkste persoon op aarde – hehe!”

Keertje testen? Maar ik ben niet zo’n ochtendpersoon… 😉 82,5 punten!

3. Hoe ziet jouw ideale date er uit?
“Een dagje Disneyland! Ja, samen gillen in de Space Mountain en keihard in z’n hand knijpen natuurlijk. Of surfen op Bali! En dan eindigen met een romantische avond op het strand. Óf samen rennen in Central Park – oké, in het Vondelpark kan ook – en daarna ergens lekker eten. Hmm, keuzestress…”

Schrijven jullie mee mannen? 80,5 punten!

4. Hoe ziet jouw ideale man er uit? 
“Ik val op goodlooking guys, maar dan wel mét inhoud. Ik moet er wel een goed gesprek mee kunnen voeren. Verder vind ik een man vol doelen en ambities ook erg aantrekkelijk. Iemand die weet wat hij wilt en er alles aan doet om zijn dromen waar te maken. Ja, daar houd ik wel van. Ook vind ik het belangrijk dat een man humor heeft. Een man die me aan lachen kan maken en die óók lacht om mijn grapjes. Last but not least: mijn ideale man moet sportief ( én gespierd ) zijn! Ja, als we niet samen kunnen sporten is het al snel afgelopen…”

Eèèèèèn de helft stopt weer met schrijven… – 75,5 punten.

5. Wat staat er bovenaan je bucketlist?
“Bovenaan staat toch wel een appartement in Amsterdam. Ja, ik hoop ontzettend erg dat ik binnenkort mijn spullen kan pakken om naar the big city te verhuizen. Alhoewel ik trouwens ook ontzettend graag een roadtrip langs de westkus van de VS zou willen maken en die reis dan afsluiten met een paar dagen surfen in Hawaii. Én de marathon van New York lopen! Ja, alhoewel ik bikini fitness waanzinnig gaaf vind, wil ik toch echt een keer de marathon gaan rennen.”

Je kan inderdaad niet stilzitten ;-). Maar dat siert je, hopelijk kan je alles af gaan strepen! 84,5 punten!

6. Wanneer heb je voor het laatst heel hard om jezelf gelachen?
“Heel eerlijk? Een paar minuten geleden nog. Ja, echt. Ik moet zo vaak om mezelf lachen. Ik kan soms heel lomp zijn in dingen of compleet in de stress schieten om helemaal niks. Als ik dan als een buitenstaander naar mezelf kijk is het wel lachwekkend. Oh, en soms vind ik mijn eigen grapjes ook gewoon erg leuk. Maar dat is prima toch?! Als niemand ze leuk vindt is er tenminste nog één die lacht ;-).”

Het hardst om je eigen grappen lachen, altijd 81,5 puntjes!

7. Zie je jezelf als echte fitgirl?
“Ja! Absoluut! Maar weet je, ik vind dat iedereen die gek is op sporten en van ‘healthy food’ houdt zichzelf een fitgirl kan noemen. Voor mij is een fitgirl niet per definitie iemand met een killer body mét sixpack. Nee, je hoeft niet per se tot het uiterste te gaan om aan de ‘zogenaamde eisen’ van een fitgirl te voldoen. Als je lekker actief bezig bent en een beetje op je voeding let ben je al heel goed bezig. En trouwens hè, ook voor ‘fitgirls’ hoort Ben&Jerry en chocolade er gewoon bij. Dat is namelijk pas echt fit – zowel fysiek fit áls mentaal fit.”

Dan ben ik ook een fitgirl!! 81,5 punten!

8. Wat vind je het allermooiste aan een vrouw?
“Het allermooiste vind ik een vrouw met zelfvertrouwen. Een vrouw die zichzelf niet op de achtergrond plaatst en trots is op wie zij zelf is. Een vrouw die straalt en haar doelen achterna gaat. Maar ik ga natuurlijk niet liegen, een goede kont en killer abs vind ik natuurlijk ook heel gaaf ;-).”

Hier sluit ik me helemaal bij aan. Het hele verhaal. Vooral dat laatste. Naja, die abs hoeven niet per se. Oke.. we gaan door! 80,5 punten!

Demi Fitgirl Friday3

9. Wat vind je het allermooiste aan jezelf?
“Het allermooiste aan mezelf vind ik mijn doorzettingsvermogen. Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook echt voor de volle 100% voor. Niets of niemand kan mij dan nog tegenhouden. Ik vind het dan ook mooi om te zien wat ik het afgelopen jaar allemaal bereikt heb. Ja, daar ben ik dan ook echt trots op.”

Zelfkennis. 80,5 punten.

10. Wat is het gekste dat iemand je ooit heeft gestuurd?
“Een app: ‘Hé Demi, je zag net er echt uit als een gorilla die van plan was de hele wereld te vermoorden…’ Dat, net toen ik klaar was met een set deadlifts… Bedankt hè!”

Da’s is vrij heftig inderdaad. 79,5 punten.

https://www.instagram.com/p/BSbS2w4h9mi/?taken-by=kettlebellsandpeanutbutter

tags:
Total
8
Share