Dit zijn de tofste festivals tijdens Koningsdag

Party

De verjaardag van onze Willie komt er weer aan, dus reden voor een feestje. Dit jaar is het een extra bijzondere dag, want onze Koning mag op 27 april 50 kaarsjes uitblazen. Zo’n mooie leeftijd vraagt natuurlijk om een grootse verjaardag, dus dit jaar ga je nog net iets harder los op Koningsdag dan normaal. Waar je dat doet? Wij hebben de leukste feestjes voor je op een rij gezet!

Loveland van Oranje

Het Stoperaplein, het Wertheimpark, het Oosterpark en uiteindelijk het Meerpark; Loveland van Oranje draait al een tijdje mee en heeft in zo ongeveer elk stadsdeel van onze hoofdstad een memorabele editie neergezet. In al die jaren hebben ze het festival weten te perfectioneren, wat dit jaar resulteert in een wel heel lekkere editie. Want ja, met o.a. Dubfire, Karotte, Sam Paganini en Egbert weet je dat stil staan er niet bij is op 27 april.

koningsdag-festivals

Kralingse Bos Festival

Absoluut dé place to be als je Koningsdag in Rotterdam gaat vieren. Met o.a. Fritz Kalkbrenner, Jackmaster en Recondite hebben ze de top van de elektronische dancemuziek weten te strikken. Met o.a. de Jeugd van Tegenwoordig, Vengaboys en Trafassi doet het Kralingse Bos Festival daar nog een feestelijk schepje bovenop. Voor ieder wat wils dus, een feestje zoals Willie het zelf waarschijnlijk ook graag zou zien.

Nassau Festival

Wilhelmus vahhan nahhasauwe, ben ik in het bezit van een kaartje voor Nassau Festival. Hopen wij voor je althans. Het festival pakt namelijk flink uit dit jaar. In het Olympisch stadion zullen STRAF_WERK, Reaktor, De Sluwe Vos en nieuwkomer Elrow de krachten bundelen om de verjaardag van onze koning eens goed te vieren. En dat doen ze niet alleen, o.a. Kerri Chandler, Hot Since 82, Jackmaster, Ben Sims en James Ruskin zullen achter de oranje decks verschijnen.

koningsdag-festivals1

Cartel

Op het knusse pleintje voor de WesterUnie organiseert Cartel dit jaar een 19-uur durend Koningsdag spektakel. Overdag kan je outdoor losgaan op de deuntjes van o.a. Hunee en Mike Servito. Vanaf acht uur verplaatst het hele festival naar binnen. Dan gaat Cartel keihard verder in het Tranformatorhuis, de WesterLiefde en de WesterUnie en staan o.a. Mr. G, Marcel Fengler en Prosumer achter de draaitafels. Diehards kunnen met een combiticket de volle 19 uur dansen, maar er zijn ook losse tickets verkrijgbaar voor zowel het indoor als het outdoor festival.

Kingsland

Nederlands grootste koningsdagfestival breidt uit. Waar ze vorig jaar nog Amsterdam, Den Bosch en Groningen aandeden, vindt er dit jaar ook een editie plaats in Twente en één in Maastricht. Zo dekken ze ongeveer elke hoek van Nederland en kan iedereen onvoorwaardelijk losgaan op muziek van de absolute top van de EDM. Tiesto, Martin Garrix, Blasterjaxx, Fedde le Grand, Afrojack, je kunt eigenlijk beter vragen wie er níet staat. Tel daar een geweldige Koningsdagsfeer en een berg oranje uitgedoste bezoekers bij op en je hebt Kingsland.

koningsdag-festivals2

Koningsdâch

Dit festival maakte vorig jaar zijn debuut en was zo’n groot succes dat ook dit jaar PIP en Zeezout de handen in één slaan. Voor Koningsdâch 2017 wordt wederom de Pier van Scheveningen omgetoverd tot een oranje festivalterrein en kan je zowel binnen als buiten een dansje wagen. In de drie area’s zullen koningen als Tom Trago, Dekmantel Soundsystem en Insterstellar Funk acte de présence geven. Hier moet je bij zijn!

Oranjebloesem

In de categorie ‘best of both worlds’ raden we jou aan om Koningsdag te vieren op het strand. Dat kan ja, en hoe! De organisatie achter Oranjebloesem heeft zichzelf dit jaar overtroffen met een line-up waar je u tegen zegt. Op het Amsterdamse stadsstrand van Blijburg aan Zee zullen o.a. Âme, Bicep, KiNK, Extrawelt en Michael Mayer hun opwachting maken. Bij zijn is meemaken!

koningsdag-festivals3

S’Oranje

Wat ooit begon als een spontaan feestje, is in 11 jaar tijd uitgegroeid tot een volwaardig festival met meerdere podia. Voor de urban, hiphop, r&b en latin liefhebbers onder ons is S’Oranje in Rotterdam dé place to be tijdens Koningsdag. Met grote namen als Afrojack, Quintino, Benny Rodrigues en Gregor Salto ga je garandeert los op Willies vijftigste verjaardag.

koningsdag-festivals4

The Butcher Social Club

De weersvooruitzichten zien er niet heel erg prettig uit, dus je kan ook lekker ergens naar binnen. Het is misschien geen festival, maar minstens zo leuk. The Butcher Social Club in Amsterdam host ook een mooie party tijdens de viering van Konings verjaardag.

Tijdens Kingsnight bouncen op de beats van the one and only Sander Kleinenberg in THE BUTCHER Social Club. Dat klinkt nu al lekker in de oren! Dit rond-de-klok feestje met onder andere live performers wil je absoluut meemaken, dus koop hier je ticket(s). En voor de echte fanatiekelingen onder ons; doorhalen is ook mogelijk. De volgende dag vanaf 13:00 gaat het feest namelijk gewoon door met nog meer dj’s en nog meer prinsenplezier;)

 The Butcher

 

Of je gaat gewoon lekker de grachten op. Dat is altijd goed!

Gefeliciteerd Willem!

Total
21
Share