Dresscode Summer Chic: zo rock je stijlvol een zomerse outfit

CREDITS: Bigstock

Als je denkt dat een lichtblauwe zwembroek, een paartje Adilettetjes en een donkerblauw logo T-shirt van Levi’s stijlvol genoeg is voor de zomer, heb je het mis. Juist in de zomer hoor jij jezelf goed te kleden. Want iedereen weet; in de zomer is iedereen nét wat vrolijker en er hangt meer liefde in de lucht. Dan wil jij toch niet die guy zijn die underdressed voor de dag komt? Vandaar dat we je inspiratie geven voor de dresscode summer chic. Als je deze richtlijnen volgt, rock jij deze zomer een heerlijke outfit.

Dresscode: Summer Chic, shinen op een zomerse dag

Jezelf goed kleden in de warme maanden van het jaar is geen makkie. Naast dat je er in de zomer goed uit wil zien, dienen je kleren ook praktisch te zijn. Met als voornaamste doel om liters zweet tegen te gaan. Daarom is het van levensbelang dat je voor de juiste stoffen kiest. Want niemand wil er zo bijlopen als een kroegbaas die voor het eerst in zijn leven een halfuurtje gaat hardlopen.

We selecteerden inspirerende outfits waardoor je de juiste stoffen draagt én summer chic voor de dag komt.

Casual Friday: Long-sleeve overhemd met korte broek

Wanneer je op Insta intypt #italianfashionmen is dit dé outfit die veelal voorbij komt. Het is een heerlijke combi die altijd kan: een overhemd met lange mouwen en een korte broek. Als je er een paartje loafers onder draagt, de bovenste knoopjes openlaat en een tijdloze zonnebril opzet kun je zo iedere donderdagavond de boulevard van Napels op.

De truc bij deze outfit is dat je de boven- en onderkant perfect met elkaar matchen. Bijvoorbeeld door een donkerblauw short te combineren met een lichtblauw linnen overhemd en een paar witte sneakers. Of de all-time classic: een khaki short met een denim shirt. Klassieke combinaties werken hierbij over het algemeen sowieso het beste.

Een monochrome combi kan werken, maar dan heb je iets meer lef nodig. Wanneer je een beetje contrast toevoegt dan speel je eerder op safe en sla je plank niet snel mis.

Pantalon + Polo = Win

Voor de liefhebbers onder ons: met een beetje lef en een goed gevoel voor stijl kom je deze zomer weg met een poloshirt. Een polo is weer net even wat stijlvoller dan een T-shirt, waardoor die perfect past in de categorie summer chic.

Het is wel een vereiste dat je de polo combineert met een pantalon én dat er sowieso een contrast in de outfit wordt aangebracht. Een poloshirt in dezelfde kleur als de broek is een regelrechte no-go.

Lightweight suit

In de wintermaanden kun je al snel sophisticated voor de dag komen door laagjes te dragen. Waarschijnlijk denk je hier in de zomer wat minder snel aan, maar ook als het warm is kun je een pak dragen. Als je maar kiest voor linnen, lichte kleuren en aantal vuistregels toepast. Zo kun je de zomer je broek beter oprollen en mogen de knoopjes van je overhemd ook gewoon openstaan bij een pak. Deze stijlregels zijn het perfecte voorbeeld van sprezzatura 

Waar je ’s winters veelal oxfords of derbies onder een pak draagt, mag je in de zomer sowieso sneakers onder je suit dragen.

Een linnen overhemd

Linnen is hét materiaal waar je op kan teren in de zomer. Je kan erop terugvallen met een lange broek, een short of zelfs dragen als ochtendpyjama. Zó chill zitten de linnen overhemden. Het mooie van dit materiaal is dat het juist een beetje gekreukeld hoort te zijn, dus daar hoef je jezelf niet druk over te maken. Wanneer je een overhemd van linnen draagt mag het allemaal wat losser, precies waar je naar verlangt in het leven.

Basic T-shirt met pantalon

Soms ga je even terug naar de basis om daarna weer stappen vooruit te zetten. Dus mocht je deze zomer niet in één keer de stap willen zetten naar een twee formele kledingstukken, dan kan je ook voor een basic item kiezen. Het T-shirt is dan de meest veilige optie én grote kans dat je die al in je kast hebt hangen.

Je kan een combi van een basic T-shirt met een pantalon zien als een mooi opstapje. Het valt in de categorie summer chic, maar is nog niet over the top. 

Tropical short sleeve met pantalon

De tijd dat je jezelf moet schamen voor een short sleeve is voorbij. Het overhemd met korte mouwen kan je juist keihard rocken deze zomer. Zeker als je een frisse print combineert met een pantalon behoor je tot de summer chic community. Je kan een statement maken met een bloemenprint, met dieren, fruit enz. Je kan het zo gek niet bedenken zolang je het goed kan combineren met een nette broek.

Inspiratie

Foto’s zeggen meer dan 850 woorden. Vooral als het gaat over fashion. Als inspiratiebron voorzien we je graag van de tofste outfits van dit moment. Soms mag je jezelf als moderne man buiten de gebaande paden bewegen. Check deze outfits en gebruik ze als ultieme inspiratie om zelf ook summer chic voor de dag te komen:

https://www.instagram.com/p/BmL2o-xHd_y/