De fashion trends voor 2022

CREDITS: Foto: Unsplash - Fernando Lavin

Rewind naar januari 2020: alles is open en de mannen gaan strak in hun pak richting kantoor. Elke collega met een gekreukte blouse wordt vies aangekeken en spijkerbroeken zijn not done. Een maand later werd de eerste coronabesmetting in Nederland een feit. Fast-forward naar januari 2022, en alles is dicht. De mannen die nog naar kantoor gaan, komen aan in hun alledaagse vrijetijdskleding en kijken nergens meer van op. Een koffievlek op het shirt van hun collega? So what? Zeik niet zo man.

Fashion trends voor 2022

Als je het zo terugleest is er qua mode verrekte veel veranderd in twee jaar tijd. En geloof ons: het aankomende jaar gaat er ook weer enorm veel veranderen. That’s the world of fashion. Om ervoor te zorgen dat jij er dit hele jaar als het mannetje bijloopt, trakteren we jou alvast op dé fashion trends voor het jaar 2022. Laat die verandering maar komen, want met dit lijstje ben jij er helemaal klaar voor.

Letterman jackets

Varsity jassen, Letterman jassen, universiteitsjassen of gewoon baseballen jassen. Hoe je deze jassies ook noemt, de modeguru’s zijn het allemaal unaniem eens: deze jassen zijn f*cking dik en je gaat ze dit jaar overal tegenkomen op straat. Deze oversized jassen hebben een sportieve look en zijn door Daily Paper, Ralph Lauren, Levi’s en Diesel al als inspiratie meegenomen in hun nieuwste collecties.

trend, De fashion trends voor 2022
Foto: Unsplash – Karsten Winegaert

Workwear

Hoe verenig je de boeren uit het Oosten met jeugdige fuckboys uit het Westen? Met workwear natuurlijk. Ook in 2022 gaan we de covers van fashion magazines vol zien staan met plaatjes van modellen met cargo pants, overalls en tool belts. Deze trend is overgevlogen vanuit de VS, waar Carrhart met haar arbeiderskleding de liefde voor workwear startte.

Nog meer buckethats

Buckethats werden in de jaren ’80 en ’90 populair door skaterboys en sinds 2020 heeft dezelfde groep de buckethats geherintroduceerd Afgelopen jaar spotte je ze iets minder in het alledaagse straatbeeld, maar in 2022 is de buckethat hype groter dan ooit tevoren. Letterlijk trouwens, want de buckethats die dit jaar populair gaan zijn zullen voornamelijk oversized buckethats zijn.

trend
Foto: Unsplash – Mike Von

Meer Scandinavische kleding in je kledingkast

Waar iedereen denkt dat de Italianen altijd on par zijn met fashion, zijn het langzaam maar zeker de Scandinaviërs die de titel van modeguru’s overnemen. Met merken als Acne Studios, Filippa K, Anerkjendt, Selected Homme and so on, bieden de Scandinaviërs alles wat jouw kledingkast nodig heeft: kleding dat ecologisch verantwoord is, minimalistisch oogt en bovendien keihard is.

trend, De fashion trends voor 2022
Foto: Unsplash – Rodrigo Sümmer

Cardigans tegen de kou

Deze trend is ideaal voor de koude maanden die nog komen: cardigans zijn letterlijk hot. Het chille aan een cardigan is dat je het op vrijwel elke outfit kan gooien. Simpel T-shirtje met baggy spijkerbroek? Gooi er een cardigan overheen en voilá: je ziet er weer classy uit. Cavallaro, Marc O’Polo, Hugo Boss en Hilfiger zijn allemaal al overtuigd van deze trend en hebben dan ook hele dikke cardigans in hun collecties.

trend
Foto: Big Stock

Fleece jackets

Outdoor en comfort. Eigenlijk zijn dit de enige twee woorden die we nodig hebben om uit te leggen waarom fleece jackets in 2022 booming business worden. Voor de coronaperiode zag zo’n fleece jacket er allesbehalve stijlvol uit, maar tegenwoordig hebben merken als Patagonia, The North Face en Napapijiri allemaal wel een aantal fleece jackets in hun collectie.

LEES OOK
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…