De Hyundai 45 EV is de ultra moderne concept SUV

Het leek allemaal nog heel ver weg toen je voor het eerst de hyper moderne KITT in ‘Knight Rider’ verscheen. Nu lijkt de nieuwe generatie futuristic cars toch wel heel dichtbij met Hyundai 45 EV SUV.

Why 45? Back in time

Even terug in de tijd, in 1974 kwam namelijk de Hyundai Pony Coupe (Italdesign) concept uit. Dit prachtpareltje, met maar liefst een 1.2 liter sterke motor zorgde voor een welgetelde 67pk. Omgerekend zorgt deze Pony er dus voor dat je binnen 15,3 seconde op de 100 zit. Wil je hiermee invoegen op A2 zorg dan in ieder geval dat je invoegstrook lang genoeg is.d

Oké, 45 is wellicht een wat vreemde naam voor een auto, als je de context ervan niet begrijpt. Maar kijk je naar het design van de Hyundai Pony coupe, dan zie je al een aantal 45 graden angles voorbij komen. 45 jaar later doet Hyundai een ode aan de Pony Coupe door het design van de concept car te baseren op deze klassieker. Nu in 2019, zien we dus de 45 graden hoeken terug komen in de retro-futuristic concept SUV van Hyundai.

Nieuwste snufjes

De concept SUV komt met talrijke nieuwe snufjes waar je als gadget-fanaat niet op kunt wachten. Allereerst komt Hyundai met een nieuwe functie bij het instappen. Wil je namelijk je portier openen, dan zie je onderaan met led licht aangeven wat het percentage van je SUV is. Zo weet je dus voordat je instapt meteen je actieradius.

Was het je al opgevallen? De Hyundai 45 EV SUV, maakt namelijk geen gebruik van spiegels meer. De innovatie van camera’s als vervanging voor de buitenspiegels kende je waarschijnlijk al. Maar wat deze auto’s nog niet hadden is een dat de lenzen van de camera’s kunnen roteren over een borstel om zo het zicht optimaal te houden.

Doordat de elektrische SUV geheel zelf rijdend is, heeft Hyundai het interieur zo ontworpen dat het als een ware woonkamer voelt. Hiermee zorgt het voor een lounge gevoel tijdens het rijden. Je hoeft namelijk zelf niets meer te doen dan alleen te zitten en voor je uit te staren, lekker loungen dus!