DJI onthult nieuwe Mavic 2 Pro en Zoom

CREDITS: DJI
Gear

Het Chinese merk DJI heeft gisteren twee nieuwe opvouwbare drones aangekondigd. Na het uitstel van de oorspronkelijke lancering in juli, kunnen wij ze nu eindelijk gaan bewonderen. Het gaat om de Mavic 2 Pro en de Mavic 2 Zoom, beide veelbelovende drones.

DJI Mavic 2 drones

De Mavic 2 kent veel van de geavanceerde technologieën die DJI op het moment in huis heeft. En dat in een consumentendrone! Deze drones herdefiniëren wat er mogelijk is in de wereld van luchtfotografie. Ten eerste is de Mavic 2 weer volledig opvouwbaar en makkelijk overal mee naar toe te nemen. Daarnaast is de vliegtijd een stuk langer, tot wel 31 minuten en is de maximale snelheid 72 kilometer (!) per uur wanneer er geen wind staat. Ook prettig: de Mavic 2 maakt een stuk minder herrie.

Het nieuwe model van DJI kent een omnidirectionele obstakeldetectie. Aan alle kanten van het vliegtuigje zitten hindernissensoren, waar dat bij het vorige model alleen nog de voor- en onderkant was. Het APAS (geavanceerde pilootassistentiesysteem) kan zo obstakels van vóór en achter vermijden. Daarnaast zijn er extra hulplichten voor omstandigheden waarbij er weinig licht is en de neerwaartse sensoren ondersteunen.

De 3-assige gimbal van de Mavic 2 geeft vloeiende en stabiele beelden in vrijwel elke situatie.

Mavic 2 Pro

Het verschil in de twee drones zit hem in de camera. De Mavic 2 Pro heeft een Hasselblad camera. Hasselblad is een Zweedse fabrikant dat bekend staat om hun iconische ergonomische ontwerpen, compromisloze beeldkwaliteit en écht Zweeds vakmanschap. Sinds het jaar 1941 hebben de camera’s van Hasselblad een aantal van ’s werelds meest iconische beelden vastgelegd, waaronder de eerste maanlanding. De Mavic 2 Pro draagt dus een prachtige camera bij zich. De nieuwe Hasselblad L1D-20c camera beschikt over Hasselblad Natural Color Solution (HNCS) en maakt prachtige 20-megapixels luchtfoto’s met sensationele kleurdetails.

De nieuwste 1-inch CMOS-sensor heeft een actief detectiegebied dat vier keer effectiever is dan de originele Mavic Pro. Deze vangt meer informatie op in elke pixel voor een beter dynamisch bereik, betere prestatie bij weinig licht en signaal-ruisverhouding.

Mavic 2 Zoom

De Mavic 2 Zoom heeft een 24-48 mm optische zoomcamera. Aangedreven door een 1 /2.3-inch 12-megapixelsensor kan de lens tot viermaal inzoomen. Unieke scènes worden beter toegankelijk om vast te leggen wanneer onderwerpen ver weg liggen en te riskant zijn om op te vangen door te dichtbij te vliegen.

De hybride autofocus combineert fase- en contrastdetectie voor een hogere focusnauwkeurigheid met een hogere focussnelheid. Het systeem zorgt ervoor dat het beeld helder en scherp is bij het in- en uitzoomen. Tijdens het inzoomen past de camera automatisch de scherpstellingen aan tijdens het vliegen.

Hebben!

De Mavic 2 Pro en de Mavic 2 Zoom zijn vanaf nu beide in Nederland te koop. De Pro kost €1.449 en de Zoom €1.249.

Het kan je overkomen dat je tijdens het vliegen de drone kwijt raakt, vast komt te zitten in een boom, de oceaan in is gegaan of vast loopt. Het DJI Care Refresh-serviceplan is daarbij jou redder in nood. Voor €129,- per jaar de schade aan jou DJI-drone. Het abonnement is twaalf maanden geldig en omvat signaalinterferentie, gebruikersfouten, botsingen en waterschade.

Foto: Slash gear
Menu
Total
14
Share