Fitgirl Friday: Daisy Oppelaar

Ladies

Daisy houdt van Health, en wij houden weer van Daisy. Het was dan ook een kwestie van tijd dat ze ook langs zou komen op Fitgirl Friday. Haar instagram en blog ‘I Love Health’, gaan dan ook als een trein. Ze heeft zelfs een boek geschreven! Tijd om die vrouw aan de tand te voelen..

Interview met Daisy van I Love Health

Voor de schare few, die jou nog niet kennen.. Daisy in een notendop:
“Daisy, 29 jaar, totaal niet bang voor de komende big 3-0 (oké, misschien wel een beetje). Ik woon ruim 7 jaar in Amsterdam, maar kom oorspronkelijk uit het altijd sprankelende Bodegraven. Vriend? Dat mocht ‘ie willen! Ha, nee hoor. It’s dating in progress. Zoiets? Maar er zit nog geen ring om. Ik blog nu drie jaar, en sinds een jaar fulltime. Ik heb mijn baan als PR manager opgezegd en voor I Love Health gekozen. Spannend, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen. Beste keus ever! Ik heb erg veel vrijheid wat betekent dat ik veel kan reizen (privé en persreizen) mij hoor je niet klagen!”

Daisy – I love health (11)Maar waarom hou je zo van health?
Omdat ik mijn geld er mee verdien! Ha! Nee dat is onzin. Ik heb – hoe cliche – van mijn interesse (ik haat het woord passie – blegh) mijn werk weten te maken. Ik heb voeding en sport altijd al leuk gevonden. En zo’n 3,5 jaar geleden, voor de hele superfood en Rens Kroes hype, waren er nog vrijwel geen healthblogs. Gat in de markt dacht ik. En zo bleek. Gezond leven heeft mij veel gebracht. Ik voel me 100 keer fitter dan voorheen. Ik ben zelden of nooit ziek. Veel energie. En haal er zo veel plezier uit. Dat betekent trouwens niet dat ik één of andere healthfreak ben hoor. Naast al die veggies, quinoa schotels en bloemkoolpap, eet ik ook gewoon (bio)vlees en ben ik écht niet bang voor gluten of lactose. Ook niet een beetje. Super boring, maar balans werkt voor mij. En daar hoort zeker in het weekend een wijntje en een bitterbal bij.”

Waar heb je dit succes, denk je zelf, aan te danken? 
“Het feit dat ik één van de eerste was heeft zeker geholpen. Maar inmiddels is er veel concurrentie. Dat mijn blog verre van extreem is, maar juist toegankelijk, maakt mijn manier van gezond leven denk ik heel goed te doen. En dat is geschikt voor het ‘grote publiek’. Ik verbied je niks, neem mezelf vooral niet te serieus en werk natuurlijk mijn ass off. Want vanzelf gebeurt het niet.”

Je hebt zelfs een boek geschreven. Hoe was dat? Vertel er iets over 😉
“Ja, dat was wel even een mijlpaal vorig jaar! Een droom die uitkwam? Nee, dat niet. Ik heb er nooit over durven dromen een boek te mogen schrijven. Dit is op mijn pad gekomen en die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Naast ‘bloggen’ wil ik ook wel andere projecten aanpakken. Ik vind havermout receptjes maken, fotograferen en opeten harstikke leuk hoor – begrijp me niet verkeerd -, maar ik zie mezelf dat niet nog vijf jaar doen. Daarom vind ik het leuk mijn horizon te verbreden en het merk ‘I Love Health’ langzaam uit te breiden. Het boek was daar het begin van! Het was wel een flinke bevalling hoor. Zo! Maar super leerzaam en ontzettend leuk. Het boek is heel goed ontvangen. So i’m happy. Best cool dat ik later aan mijn kleinkids oma’s boekje kan showen. Toch!?”

Als ‘influencer’, hoe kijk je tegen de hele ‘gezondheidstrend’ aan? Natuurlijk heeft het veel goede kanten, maar heeft het ook een keerzijde?
Natuurlijk vind ik deze trend een hele goede. Als influencers doen we hard ons best Nederland een beetje gezonder te maken. Maar zoals met elke trend, zijn er ook mensen die hierin door slaan. En dat is natuurlijk nooit goed. Zo heb je al gevallen van orthorexia (extreem gezond en ‘clean’ willen eten, en eigenlijk niks meer durven eten, anders dan sla en komkommer). En ik kan mijn insta niet openen of de sixpacks vliegen me om de oren. Het is soms best lastig om je daar niet mee te vergelijken, zeker als je nog jong ben (nóg jonger dan ik). Het hebben van een sixpack moet geen must of schoonheidsideaal zijn. Zonder ben je ook hartstikke mooi. Gezondheid zit voor mij dan ook niet in die sixpack, maar in je goed, energiek en mooi voelen.”

Hoe zie je de toekomst hiervan voor je?
Goed! Naar mijn idee gaat het extreme er langzaam weer vanaf. Zo waren superfoods 2,5 jaar geleden nog de heilige graal naar een gezond leven. En nu? Ja hoor, ze zijn er nog, maar men denkt weer normaal na, en snapt dat je van een schep chia zaad niet ineens mega fit wordt. Ook die hele anti-brood hype is weer op zijn retour. Goede zaak. Brood kun je prima eten, mits je voor goede kwaliteit gaat. Ik verwacht dat er uiteindelijk een meer duurzame manier van gezond leven overblijft. Volgens mij zijn we op de goede weg!”

Hoe ziet het komende jaar voor I Love Health er uit?
Ik hoop voor een groot deel op Bali! Ik heb 1,5 jaar geleden mijn hart verloren aan dit heerlijke eiland en wil er eigenlijk twee keer per jaar twee maanden wonen en werken. In maart vertrek ik in elk geval weer. Zoals ik al zei ben ik bezig om het merk I Love Health uit te breiden. Zo organiseer ik in April de eerste I Love Health Retreat naar Bali. Een ‘gezonde vakantie’, al klinkt dat mega suf. Dat is dit niet. Het is helemaal I Love Health style. Niet truttig en als lifechanging experience bedoelt. Maar ‘gewoon’ een weekje super lekker en gezond eten, boksen, yoga, surfen, fitness, massages en heel veel zon en gezelligheid. Ook heb ik de droom om mijn naam te koppelen aan gezond horecaconcept. Ik heb wel al wat ideeën, vrij concreet zelfs, maar weet niet of 2016 al het jaar is om dit te beginnen. Maar zoek eigenlijk een horecaondernemer die dit met me wil doen. (Anybody??) Eerst maar eens de focus op die Retreat op Bali.”

Lekker bezig hoor. Je gaf aan dat je jezelf niet meer ziet bloggen over vijf jaar. Hoe zie je het dan voor je?
“Ik ben dan zeker nog met I Love Health bezig, daar vind ik dit veel te leuk voor. Maar zal misschien niet meer zelf alle blogs schrijven. Ik kan me voorstellen dat ik dat dan met leuke, jonge meiden doe. Misschien dat dat horecaconcept er tegen die tijd wel is. In Amsterdam? Kan! Op Bali? Zou ook kunnen. Ik wil in elk geval lekker blijven ondernemen. Dat bevalt me heel goed. Ik heb geen concreet vijfjarenplan. Maar genoeg dromen.”

Wat is een van de opmerkelijkste reacties die je ooit hebt gehad?
“Ik heb duidelijk vooral vrouwelijke volgers. Can’t blame  you guys. Dus aanzoeken en zo, het valt allemaal reuze mee. Wel heb ik héél veel vrouwelijke lezers die me willen koppelen aan ‘hun ontzettend leuke, lieve en vooral ‘zorgzame’ broer/neef/buurjongen/beste vriend’. We zijn een mega goede match, ‘want hij houdt ook zo van sporten en salades en is zoooooooo leuk met zijn kleine nichtje’. Ha! Love it. Maar na een Facebookcheck zat er niks potentieels bij.”

Wat is voor jou de kern van een gezonde levensstijl?
Suf, maar dat is ‘balans’. Voor mij ligt die bij 80/20 regel. 80% van de tijd ‘clean’  eten en lekker sporten. En die andere 20% genieten van de wat minder gezonde dingen des leven, waar je misschien wel heel veel zin in hebt. Af en toe zondigen is gezond. De woorden lijken niet voor niets op elkaar. Toch!?”

Wat staat er bovenaan je bucket list?
“Op surftrip naar de Metawaiis! Maar daarvoor ben ik zo’n 20 jaar te laat begonnen met surfen, dus ben er helemaal niet goed in – helaas. Maar ik vind het te gek om te doen! Voor de Mentawaiis moet je dus wel écht goed kunnen surfen, dus of die trip er ooit van gaat komen… ik betwijfel het. Dus laat ik die bucketlist iets realistischer maken: Hawaii!”

tags: , ,
Total
11
Share