Hier drink je de beste koffie in Eindhoven | Coffee Joints

CREDITS: Tyler Nix
[a>powerkit_alert]In Coffee Joints nemen we je mee langs de tofste hotspots in Nederland om lekkere koffie te drinken. We zijn natuurlijk geen Italianen, maar damn af en toe kan een Nederlandse barista je zeker verrassen! Vandaag vertellen we je waar je het beste kan koffie drinken in Eindhoven![/powerkit_alert]

Eindhoven: de stad waar altijd wel wat gaande is. Op het gebied van cultuur, mode maar ook zeker het nachtleven: van een nostalgische avond op Stratumseind tot toffe feestjes in het Klokgebouw. De afgelopen jaren is Eindhoven uitgebloeid tot één van Brabant’s hotspotsNaast het feit dat Eindhoven het bruisende hart is van grote events, zoals de Dutch Design Week en GLOW, straalt deze vooruitstrevendheid ook door in de vele nice koffieplekken die er te vinden zijn. Wij hebben de beste voor je op een rijtje gezet!

De beste koffie in Eindhoven

Bean Brothers Stadsbranderij

Bean Brothers is Eindhoven’s eerste echte stadsbranderij. Gelegen in de Bergstraat vind je vers geroosterde, vers gemalen en vers gezette koffie. De stadsbranderij doorloopt het complete proces achter hun product zelf. Het resultaat is een eerlijke en kwalitatief hoogstaande kop. De tent tilt koffie naar een nieuw niveau, hier delen ze hun passie met iedereen die hun sfeervolle pand betreedt. Je geniet er van de lekkerste koffiejuweeltjes vergezeld door een variatie aan andere lekkernijen. Een echt duikje in de interessante koffiewereld dus. Voor de échte koffieliefhebbers biedt Bean Brothers zelfs koffieworkshops aan!

koffie, Hier drink je de beste koffie in Eindhoven | Coffee Joints
Foto: Bean Brothers

Lucifer Coffee Roasters

Op de Kleine Berg vinden we Lucifer Coffee Roasters‘ coffee bar. Deze koffiebar biedt een comfortabele en gezellige setting waar je van een bakkie van topkwaliteit kunt genieten. Ook hier weten ze namelijk genoeg van de kunst van koffie! Je geniet hier van een heerlijke espresso of filterkoffie, geroosterd in Lucifer’s eigen roastery. Naast een goed kopje koffie kun je hier een all day long breakfast of goede lunch eten.

Koffie Keuten

Koffie Keuten is een unieke koffieplek. Dit is namelijk een koffie en designshop in één! Je vindt deze plek op Strijp-S. Het is, zoals je misschien zou verwachten, een behoorlijk toffe plek om een bakkie te doen. Hier kun je namelijk onder genot van een lekker kopje koffie kijken naar exposities en luisteren naar de verhalen van aanwezige ontwerpers. Naast een dosis cafeïne krijg je hier dus ook meteen een goede dosis inspiratie.

koffie, Hier drink je de beste koffie in Eindhoven | Coffee Joints
Foto: Koffie Keuten

Coffeelovers van Piere

Hij staat op nummer 13 van de top 100 beste koffieplekken van Nederland en niet zonder reden! Bij Coffeelovers van Piere kun je, omgeven door boeken, genieten van een prime kopje koffie. Coffeelovers Van Piere is gelegen in een gelijknamige boekhandel en is dé plek in Eindhoven om te genieten van koffie en boeken. De plek staat bekend om haar gastvrije barista’s die voor je klaarstaan om een volle, romige cappuccino met latte art te maken. De smaak van de koffie is het best te omschrijven als zacht, gebalanceerd en licht fruitig. Naast goede koffie, hebben ze hier ook vers gebak en lunch.

koffie, Hier drink je de beste koffie in Eindhoven | Coffee Joints
Foto: Coffeelovers van Piere

ZwartWit Koffie

De koffiekwaliteit bij ZwartWit Koffie zit ‘m in het detail. Dit begint bij het gebruik van gefilterd water en wordt voorgezet door het kwalitatieve koffiezetapparaat. De smaak is geïnspireerd op de koffie uit Melbourne. Deze koffiebar kenmerkt zich door de industriële locatie aan het Victoriapark. Het interieur is behoorlijk nice. Je kunt hier ook dagelijks terecht voor een goed ontbijtje of verse lunch.

Intelligentia

Intelligentia aan de Leidingstraat op Strijp-S is van origine een ijssalon. Nu horen we je denken: “Wat doet een ijssalon in een koffie artikel?” Nou, heel simpel. Hier kun je namelijk naast ijs, bonbons en andere traktaties van de patisserie ook genieten van allerlei heerlijke koffiedrankjes. De specialisatie van deze zaak is smaaksensatie. Ze willen de diepgang van hun producten in kaart brengen, zo ook koffie. Hier vind je dan ook innovatieve kopjes koffie die je op een andere manier naar het zwarte goud laten kijken.

Check ook de beste vegetarische restaurants van Eindhoven en andere culinaire hotspots in de Lichtstad!

LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…