Espresso Quarantini: de perfecte quarantaine cocktail

Als het aan ons ligt gaat ondanks een weekje thuiswerken de vrijmibo gewoon door! Ook voor jou, want wij brengen het feestje namelijk naar je woonkamer toe. Vrijdag (20 maart 2020) om 17:00u gaan we live op Facebook met DJ Fonk om je weekend een kickstart te geven.

Perfect om je quarantaine weekje mee af te sluiten. Maarrr, wat is een vrijmibo zonder cocktails? Daarom brengen wij jou: de Espresso Quarantini!

Espresso Quarantini

“Wake me up, then fuck me up”

Dat zijn de legendarische woorden die gezegd werden voordat de orignele Espresso Martini voor het eerst geshaked werd. Hij staat ook wel bekend als een van de beste after-dinner drinks, of dan toch het beste vrijmibo drankje?

Cocktail, Espresso Quarantini: de perfecte quarantaine cocktail
Foto: Skitterphoto

Net iets anders

De mix van een goede espresso, wodka, koffielikeur en koffieboontjes is een legendarische combinatie die al jaren in vele barren besteld wordt. Helaas zijn die nu even dicht dus moeten we het heft in eigen handen nemen. Zorg dat je een shaker, goede koffie, een Martiniglas en een zeefje in huis hebt, want de aankomende vrijmibo’s moet jij je eigen cocktails maken.

We hebben het recept van de koffiecocktail even onder de loep genomen en speciaal voor jou de Espresso Quarantini bedacht, een échte quarantaine cocktail. Zo maak je ‘m:

Ingrediënten
30 ml Espresso
25 ml Wodka
25 ml Licor Cuaranta y Tres (Licor43)
3 koffieboontjes
5 ijsklontjes

Shaken maar

Zet een kopje sterke espresso. Wel een goede espresso anders valt je hele cocktail in het niet. Giet dit in een shaker samen met het ijs. Voeg de wodka en de Licor 43 toe. Shake vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar tot dat je een schuimlaagje ziet. Schenk je cocktail zonder ijs in een koud martiniglas. Garneer je glas met de koffieboontjes. Et Voilà.

Bottums up, het weekend staat weer voor de deur heren!

Cocktail, Espresso Quarantini: de perfecte quarantaine cocktail
Foto: Dmitry Dreyer
LEES OOK
Campari Spritz: La Dolce Vita in een glas
Sommige drankjes dragen een onzichtbaar label. Wanneer er drie weissbier, twee blondjes en een dubbel worden besteld sta je eigenlijk al schaakmat. Eigenlijk had jij gewoon zin…
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…