Onze favoriete rum cocktail: de Cuatro Highball

Rum is vaak onmiskenbaar als het gaat om cocktails. Je bent vast bekend met de Mojito; een combinatie van rum, suikerriet, limoen, munt en een beetje bruiswater. De echte klassieker. Er zijn uiteraard nog veel meer rumcocktails die al lange tijd populair zijn. Denk aan de Cuba Libre (rum, cola en limoen) of de Piña Colada (rum, kokosmelk, ananas en een beetje room). Een prima keuze uiteraard, maar we zijn momenteel groot fan van iets anders. Wij stellen je daarom voor aan onze favoriete rum cocktail: de Cuatro Highball.

Añejo Cuatro

De Bacardí Añejo Cuatro rum wordt vier jaar lang gerijpt in een vat. Dit gebeurt in een tropisch klimaat. Door de hogere temperaturen gaat het rijpingsproces sneller. De rum rijpt dan ook sneller dan de meeste whisky’s, die normaal gesproken ook worden gerijpt onder koudere omstandigheden. Tóch proef je bij de Añejo Cuatro vaak hetzelfde niveau van diepte en karakter als bij een whisky die minstens twee keer zo lang heeft gerijpt. Daarnaast herken je de smaken van zacht vanille, gebrand eikenhout, kruidnagel en honing. Inclusief een ronde afdronk!

rum cocktail, Onze favoriete rum cocktail: de Cuatro Highball

Cuatro Highball: Bacardí Añejo Cuatro & Ginger Ale

Door de unieke samenstelling is deze rum uitstekend geschikt voor zowel cocktails, longdrinks en om puur van te genieten. Aangezien we groot fan zijn van cocktails, zijn ook wij de drankkast ingedoken. De Cuatro Highball is een rumcocktail, die deze zomer terrassen kan gaan domineren. Paradise in a glass!

Bekijk hieronder de benodigde ingrediënten en de bereidingswijze. Wij schenken er nog eentje in. Proost!

[powerkit_alert] De Cuatro Highball

Ingrediënten
– 50 ml Bacardí Añejo Cuatro
– 100 ml Ginger Ale
– Twee limoenpartjes
– IJs
 

Bereidingswijze
– Vul een hoog glas met ijs
– Pers de limoenpartjes in het glas
– Schenk de rum in
– Top het af met Ginger Ale[/powerkit_alert]

Lekker hè? We schonken deze heerlijke cocktail niet voor niets al bij MANIFY: Out of office in De Oude Rechtbank, Eindhoven…