One-of-a-kind matzwarte Ferrari Enzo komt op de markt

Welke Ferrari is nou dé Ferrari? Alleen deze vraag is al voer voor een debat van een paar uur. Dat kan nu nóg langer worden, want deze matzwarte Ferrari Enzo uit 2004 was eerst nog niet bij je opgekomen, maar nu wel…

Ferrari Enzo als pronkstuk

Dat de Ferrari Enzo een uniek exemplaar van de Italianen is, is een understatement. De V-12 hypercar met 651 pk in de gelederen is vandaag véél meer waard dan er destijds voor werd betaald.

Daar is onder andere het aantal exemplaren verantwoordelijk voor. Er weden maar een paar honderd Enzo’s op de markt gebracht, in een aantal kleuren: Ferrari-rood, geel en zwart. Er waren een paar uitzonderingen: soms kwam een grijze, witte of blauwe versie voorbij. En: één matzwarte waarvan een aantal mensen vanaf wisten. Die was bestemd voor de koninklijke familie van Brunei. Precies deze jongens komt nu dus op de markt.

Ferrari Enzo, One-of-a-kind <strong>matzwarte Ferrari Enzo</strong> komt op de markt
Foto: Sotheby’s

One of a kind

De miljarden- en invloedrijke familie had het merk zover gekregen. Hun Ferrari Enzo werd in de nog nooit eerder vertoonde Nero Opaco kleuren gespoten. Het mooie is dat dit museumstuk sinds tijden nu licht ziet. Nadat de pk’s jaren in een miljoenen-mansion in Londen hebben gestaan, mag hij eindelijk een luchtje gaan scheppen.

En wel tijdens een veiling van Sotheby’s. De familie is namelijk uitgekeken op de Enzo en is het tijd voor liefhebbers om hun slag te slaan. 5 tot en met 7 december kun je bieden op de matzwarte knaller. Die eveneens een knaller van een prijskaartje zal krijgen…

Foto’s: RM Sotheby’s