Gebruik deze lichaamstaal bij het kopen van een auto

CREDITS: Chris Kursikowski | Unsplash

Een waggie halen kan je doen om uiteenlopende redenen. Of je gaat vol zenuwen je eerste vierwieler halen, óf je koopt eindelijk eens auto die écht de term een auto mag dragen. Dan heb je ook nog verschillende doelen met je auto: van A naar B, dragracen, offroad, mobiel vrij rijden, boodschappen, carspotters blind maken, asociaal links rijden enz.

Welke auto, of welk doel dan ook: je geeft ineens een flink bedrag uit. Zeker wanneer je een occasion gaat kopen bij een autodealer moet je van goede huize komen om er een goede deal uit te halen. Je houding en gedrag zijn daarbij van grote invloed, zeker als eerste indruk. Door middel van de juiste lichaamstaal vergroot jij de kans op het scoren van een  monsterdeal bij het kopen van een auto.

Met deze lichaamstaal hacks scoor je een goede deal bij het kopen van een auto

Terwijl je communiceert met anderen gebeurt daarvan 93 procent non verbaal. Daarvan is 38 procent je stemgeluid, toon en intonatie en de overige 55 procent – meer dan de helft – is je lichaamstaal. De houding die je aanneemt tijdens een gesprek heeft een grote invloed op jouw gesprekspartner. In dit geval de autoverkoper, met deze lichaamstaal hacks kom jij als winnaar uit de onderhandeling.

lichaamstaal auto kopen, Gebruik deze lichaamstaal bij het kopen van een auto

Oogcontact

Vermijd je oogcontact dan is dat voor een ander onbewust het signaal dat je bang of onderdanig bent. De autoverkoper weet dan zeker dat hij je kan naaien en zal daar ook zeker gebruik van maken. Zorg dat je tijdens het bezichtigen van een auto, maar ook het onderhandelen over de prijs goed oogcontact blijft maken met de verkoper. Daarnaast is het belangrijk een open houding te hebben en je armen niet over elkaar te doen. Gebruik je armen om mee te praten, zodat je zelfverzekerder over komt.

Pen en papier

Ga je op zoek naar een nieuwe tweedehands auto bij de dealer, neem dan een notitieblok en een pen mee. Inspecteer de auto en doe alsof je wat puntjes opschrijft. Zo denkt de verkoper dat hij hier met een goed geïnformeerde pro te maken heeft die hij niet zomaar onder de tafel lult.

De waterfles

De waterfles is een truc om jezelf meer tijd te geven na te denken. Zo werkt het: je neemt een flesje water mee naar de autodealer. Je gaat ten slotte veel praten en zult daar wel dorst van krijgen, de verkoper biedt je waarschijnlijk pas koffie aan als het over de onderhandeling gaat. Tijdens het bezichtigen van de auto en de onderhandeling kan het nemen van een slok water uit je meegenomen flesje je wat extra bedenktijd opleveren. Doe er je voordeel mee.

Lichaamstaal auto kopen - MANIFY
Foto: Chris Yang

Neem iemand mee

Dit heeft wellicht minder met jou lichaamstaal te maken, maar kan juist heel goed werken wanneer je een auto gaat kopen. Neem iemand mee als je een auto gaat kopen. Spreek van tevoren af wie welke rol aanneemt. Zo is de een erg enthousiast en de ander weet het allemaal nog niet. De verkoper heeft hier te maken met een good cop, bad cop verhaal. Voor de verkoper twee varkentjes die hij moet wassen.

Lichaamstaal auto kopen - MANIFY
Foto: Anthony Shkraba
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…