GMC bevestigd: er komt een elektrische Hummer met 1.000 PK

CREDITS: GMC

Een Hummer die je stil voorbij vliegt, het leek tot aan vandaag onmogelijk. Toch is het nu tijd om je er alvast op voor te bereiden. Er komt namelijk een GMC Hummer EV die van 0 tot 100 km/h in 3 seconden gaat en 1000 pk heeft. Elektrische pick-ups gaan het helemaal worden in de toekomst en deze Hummer is meteen een schot in de roos.

GMG bouwt een elektrische Hummer met 1.000 PK

De officiële naam wordt de GMC Hummer en op 20 mei dit jaar gaat de wereld voor het eerst kennis maken met het monster. De volledig elektrische Hummer zal voor een stille revolutie gaan zorgen. Waar Hummer eerst bekend stond om haar gezuip en dat je ‘m kon horen als hij vier straten verderop optrok, is het nu tijd voor een stille variant.

De Hummer EV heeft geen emissies maar kent ook no limits. De elektrische pick-up heeft een ongekende snelheid en over de looks bestaat bij ons ook geen twijfel. De GMC Hummer EV wordt goed voor het milieu, lekker voor jou als bestuurder en een lust voor het oog voor de mensen op straat.

Overlijden en weer opstaan

In 2010 kapte Hummer ermee, het was niet rendabel meer om door te gaan. Vanwege de stijgende brandstofprijzen en de financiële crisis kwam de autobouwer aan de rand van de afgrond. Er werd een besluit genomen die uiteindelijk leidde tot de dood van de Hummer.

Dat de Hummer terug zou komen spookt al langere tijd rond in de Amerikaanse automotive industrie. Het lijkt voor de hand liggend dat deze Hummer EV van topniveau wordt en dat GMC slim inspeelt op de hype. De hype die rond Hummer heerst omdat ze al een tijdje niet meer worden gemaakt. Er deden zich dan ook speculaties in de rondte. Speculaties over het feit dat de Hummer terug zou komen, maar dan elektrisch. GMC liet iedereen een beetje in spanning wachten, maar de kogel is nu toch echt door de kerk.

gmc hummer, GMC bevestigd: er komt een elektrische Hummer met 1.000 PK
Foto: GMC