Dit is de nieuwe Audi S7 TDI Sportback

CREDITS: Audi

Audi maakt al heel erg lang auto’s die er simpelweg gewoon super gelikt uitzien. Ze maken enorm herkenbare auto’s zoals de A3, A6 en A7. Deze keer hebben de mensen bij Audi hun zinnen gezet op het verbeteren van deze herkenbare auto’s. Met name de A6 en de A7 zullen een flinke upgrade krijgen. De presentatie van deze nieuwe Audi S7 TDI Sportback staat geplant voor 2020, wij kunnen nu al bijna niet meer wachten!

De Audi S7 TDI Sportback

Flink wat power

We zijn gewend dat de bolides van Audi flink wat kracht onder de motorkap hebben liggen. En laten ze daar nou net een upgrade voor geplant hebben bij deze Audi S7 TDI. De nieuwe versie van de S7 krijgt een 2.9L V6 als krachtbron, alsof dit nog niet genoeg was plaatsen ze er ook even een turbo op.

Hoewel eerdere versies werden uitgerust met een V8 resulteert deze nieuwe V6 niet in een verlies van vermogen. Ondanks dat er twee cilinders minder zijn, zorgen de turbo en een hybridesysteem voor een flinke bak vermogen. Maar liefst 450 paardenkrachten gaan er voor zorgen dat deze auto als een speer uit de startblokken schiet.

Om goed af te sluiten hebben we voor de echte petrolheads nog even een kleine technische samenvatting van deze hele dikke auto.

[powerkit_alert] Technische specificaties
Motor: 2,9L V6 Turbo
Kracht: 349 pk bij 3.850 toeren
Koppel: 700 Nm bij 2.500 tot 3.100 toeren
Topsnelheid: 250 kilometer per uur
Acceleratie (0-100 km/h): 5,1 seconden [/powerkit_alert]

 

Het interieur

Er is weinig bekend over eventuele upgrades die het interieur zouden kunnen krijgen. Wat we natuurlijk wel weten is dat ze bij Audi met ongekend vakmanschap ieder interieur een niveautje hoger tikken. Om een paar impressies te geven van hoe jij het interieur er uit kan laten zien hebben we wat beelden voor je toegevoegd!