De Mini Beach Car: duurder dan een Porsche 911

CREDITS: Bring A Trailer

Onlangs is bij een veiling van Bring A Trailer een bijzondere prijs neergelegd voor een Mini. Het gaat om de Austin Mini Beach Car uit de jaren ’60. Deze is verkocht voor 273.000 Pond: zo’n 270.000 Euro. Een opmerkelijke prijs, want voor dat geld koop je ook een Porsche 911.

mini beach car, De Mini Beach Car: duurder dan een Porsche 911
Foto: Bring A Trailer

Deze vintage Mini Beach Car is duurder dan een Porsche

De auto uit de jaren ’60 is één van de vijftien die er op dat moment werden gebouwd om het debuut van de Mini te vieren. Het ontwerp was een soort strandauto met rieten stoelen en zónder deuren. Hiervan werden ook maar een enkeling naar de V.S. gestuurd. Het gaat dus om een unieke, vintage auto die nu al zeker 54 jaar oud en ontzettend goed onderhouden is.

Vier jaar geleden was deze Mini ‘nog maar’ 181.500 Euro waard bij een veiling. De markt heeft nu bepaald dat deze nog meer waard is. De auto is dan ook in erg goede conditie. De familie waarin de auto kostbaar erfgoed was, heeft ook maar 3000 km op de teller gezet.

Dus mocht je nog wat geld over hebben: voor rond de drie ton kun je ook een Mini halen. Gelukkig maar.

mini beach car, De Mini Beach Car: duurder dan een Porsche 911 mini beach car stoel mini beach car, De Mini Beach Car: duurder dan een Porsche 911

mini beach car, De Mini Beach Car: duurder dan een Porsche 911

mini beach car Austin motor

LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…