Carhartt x Pelago Bicycles: Freeway Your Mind

Rides

Carhartt kennen we natuurlijk al langer van de van de hippe streetwear, met roots in de hiphop- en skatewereld. Pelago daarentegen is wellicht een wat minder bekend onder het grote publiek. Pelago is van origine een fietsenmerk (al verkopen ze tegenwoordig veel meer) uit Helsinki, met als belangrijkste doel: uitstekende fietsen maken, die er tof uitzien en in 2050 nog steeds rijden.

Ware liefde op Fuerteventura

In 2013 maakte een groep van Carhartt’s skate-team een trip naar het eiland Fuerteventura, om niet veel meer te doen dan skaten en fietsen. Het was echter niet zomaar een vakantie. Het idee was dat dat ze een ex-skater-maar-nu-fietsen-bouwer zouden vinden die voor hun een fiets zou maken, speciaal voor hun tour. Omdat iemand uit het Carhartt team de heren van Pelago kende vanuit de tijd dat zij zelf nog skaten, was de keuze makkelijk. Speciaal voor Carhartt bouwde Pelago een custom fiets, met een gevonden frame als basis en brachten de week door met team Carhartt op Fuerteventura. Een week lang samen optrekken en de combinatie tussen de twee werelden, heeft ze ertoe geïnspireerd een nieuwe collectie te creëren. Een collectie die je van A naar B brengt, ongeacht de obstakels die je tegenkomt. A means to Freeway Your Mind.

Freeway Your Mind

En het resultaat mag er zijn. Een mooie collectie, met als absoluut pronkstuk de single-speed porteur fiets (lichte transport-fiets). De fiets heeft een mooie toolbox-groene kleur als verwijzing naar het klassieke vakmanschap, heeft een custom chromen frame, is voorzien van schijfremmen en is uitgerust met lichtlopende banden die breed genoeg zijn om de meeste trillingen van de weg op te vangen. Wat ons betreft mogen ze deze samenwerkingen veel vaker aangaan!

Total
0
Share