Onderzoek: vrouwen vinden een man met baard aantrekkelijker

CREDITS: Unsplash | Jonathan Zerger

Sta je op het punt om je baard eraf te scheren? Niet doen, je scoort namelijk meteen minder goed bij de ladies. Het is weer zo’n vrouwendingetje. Maar uit onderzoek is gebleken dat vrouwen een man met een baard aantrekkelijker vinden. Laat die haartjes dus nog maar even groeien.

Waarom vrouwen een man met een baard meer aantrekkelijk vinden

We hebben het hier niet over een miezerig baardje van vier haartjes. Die kun je er meteen afscheren, want dat vindt niemand aantrekkelijk. Nee, we hebben het over een volwaardige mannelijke baard die goed getrimd is en precies de goede lengte heeft. Daar gaan de dames erg goed op.

Baard
Foto: Laura Dewilde

Onderzoek

Wetenschappers van de Universiteit van Queensland hebben onderzoek gedaan naar de link tussen de seksuele aantrekkingskracht van een man en de baard die ze hebben. 8520 vrouwen kregen foto’s van mannen te zien. De onderzoekers hadden de afbeeldingen gemanipuleerd en lieten verschillende vormen zien van gezichtsbeharing. De dames moesten op basis van alleen het gezicht aangeven welke mannen ze het meest aantrekkelijk vonden.

Uiteindelijk kozen de vrouwen vele malen vaker voor een man met gezichtsbeharing. Zware stoppels vinden dames het meest aantrekkelijk, maar ook een man met veel haren onder de kin valt in de smaak. Als het aankomt op het kiezen van een vaste partner dan is de volgende regel van toepassing: hoe meer gezichtsbeharing, hoe beter.

Pro tip: Je kan jouw baardgroei stimuleren. Door nieuwe baardharen te activeren, de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen en de conditie van je huid te verbeteren wordt jouw baard voller. Een baardserum is daar je beste vriend voor: Neofollics Beard Growth Serum.

Maar hoe komt het dat dames een baard zo aantrekkelijk vinden? Dat heeft te maken met de volgende aspecten:

Teken van mannelijkheid

Vrouwen zien gezichtshaar als een teken van mannelijkheid. En jij maar denken dat een gespierd lichaam en een goede jongeheer je mannelijkheid bepaalde. Nee, het is zo simpel als de haren op je gezicht.

Natuurlijk heb je ook nog gradaties van verschillende baarden en mannelijkheid. Heb je een stoppelbaardje dan vinden vrouwen je sexy. Heb je een volle baard dan laat je zien dat je meer dominant bent en klaar voor een langdurige relatie.

Teken van status

Naast dat je er mannelijk uitziet met een goede baard, brengt het ook een hoop status met zich mee voor een vrouw. Vrouwen interpreteren een baard met invloed en verantwoordelijkheid. Een vrouw die op zoek is naar haar alfa mannetje vindt gezichtsbeharing dus belangrijk. Het laat zien dat je macht en status hebt.

baardolie
Foto: Bigstock

Verschillende soorten

Maar hoe werkt dat nu precies als je een baard hebt? Niet iedereen heeft dezelfde, dus wat zegt je baard over jou volgens vrouwen?

Goed getrimd 

Een goed getrimd baardje valt altijd in de smaak bij vrouwen. Het is een teken dat je als man jezelf kan verzorgen en je gaat bewust met je uiterlijk om. Vrouwen meten helaas wel altijd met twee maten: een mooi getrimd baardje is volgens een vrouw wel meer jeugdig dan wanneer je langere lokken aan je gezicht hebt hangen.

Met trimmen kun je verschillende signalen afgeven. Heb je lichte stoppels dan ben je populair bij de vrouwen en word je gezien als goed date- en relatiemateriaal. Heb je ‘normale stoppels’ dan heb je pech, dan word je namelijk gezien als een player. Vrouwen zien een relatie niet zitten, maar je bent wel goed materiaal om mee te scharrelen.

Heb je zwaardere stoppels dan ben je een lucky man. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat vrouwen een man met zwaardere stoppels het meest sexy vinden. Als een man zwaardere stoppels heeft dan zien vrouwen potentie om een relatie met je te beginnen.

Lange baard 

Ben je een man met een langere baard? Dan word je beschouwd als mannelijk, verantwoordelijk en een tikkeltje vaderlijk. Het is dus ook niet gek dat je dan meer vrouwen aan de haak slaat die iets serieuzers zoeken en als de dame in kwestie klaar is om te settelen.

Sikje 

Een sikje is zeker niet uitgesloten wanneer we het over baarden hebben. Sommige mannen kunnen een sikje goed rocken en zijn voor vele vrouwen aantrekkelijk. Het enige puntje waar je rekening mee moet houden als je een sikje hebt, is dat vrouwen je waarschijnlijk een straatartiest of een ander wat vaag figuur vinden. Maar hé, dat wordt niet altijd als negatief ervaren.

Baard
Foto: Julian Myles

Vrouwenlogica

Je gezichtshaar betekent dus veel voor een vrouw. Maar ook de status van een vrouw vertelt veel over de soort baard die ze leuk vindt.

Singles 

Een vrouw die vrijgezel is heeft vaak de voorkeur voor een man die een lange baard heeft of een andere stylo die ze aantrekkelijk vinden. Ze willen hun nieuwe aanwinst namelijk graag showen en laten zien aan andere mannen dat hij domineert.

Vrouwen met een kinderwens

Een vrouw met rammelende eierstokken zal sneller gaan voor een man met een verzorgde baard. Dit geeft een teken dat een man meer testosteron heeft. Daarbij zijn vrouwen visueel ingesteld. Als je een man bent met een mooie baard dan ziet zij jullie knappe kinderen al rond rennen in de toekomst.

The married one 

Een getrouwde vrouw heeft meestal haar man wel onder de duim. Het is dus niet zo gek dat een getrouwde man vaak zijn baard styled op basis van het advies van zijn vrouw. Een gehuwde vrouw vindt een baardje dus helemaal fantastisch, vooral ook omdat het helemaal naar haar wensen is.

Nu je al deze informatie hebt kun je je baardkeuze gaan heroverwegen. Wil je man zijn die status en verantwoordelijkheid uitstraalt of ga toch voor een wat meer jeugdige uitstraling?

Baard, Onderzoek: vrouwen vinden een man met baard aantrekkelijker
Foto: Bigstock
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…