Dit superjacht is een varend James Bond-loft

CREDITS: MazuYachts

Jachten zijn absoluut één van de mooiste voertuigen ter wereld. Logisch, want een superjacht is vaak alleen betaalbaar voor de allerrijksten ter wereld. De prijzen van jachten zijn vaak hoger dan prachtige vrijstaande huizen. Waarom? Zo’n jacht is mooier dan de meeste huizen en is ook nog eens mobiel. Hoe wij dat noemen? Een villa op wielen, maar dan zonder de wielen. En de Mazu 82 is daar hét voorbeeld van.

Het superjacht Mazu 82 is niet van deze wereld

De Mazu 82 is ontworpen om ultieme luxe te bieden aan de koper, maar wel uit een praktisch oogpunt. Als je op zee vaart is simplicity key. Daarom heeft Mazu Yachts alles op een minimalistische manier ontworpen. Het minimalistische design is zó vet, waardoor het jacht lijkt op varend loft van James Bond.

Achterkant jacht
Foto: Mazuyachts

Speciale toevoegingen voor de eigenaar

Het schip is 23 meter lang en is voorzien van een groot dek met kogelwerend glas. Zoals we al aangaven: de Mazu 82 moet voor James Bond gebouwd zijn. Het achterdek brengt je naar een zwemplatform met terrasvormige treden. Een perfecte plek om rustig wakker te worden en een heerlijke duik te nemen.

Na je ochtendsessie in het water kun je op het voordek een verse jus d’ orange pakken in de zon. Er is plek genoeg: je kan er met maximaal 12 personen terecht. Na je dagje op het water is het tijd om met je maten een échte mannenfilm te checken. Daarvoor hoef je jezelf niet te verplaatsen, want het voordek kan omgetoverd worden tot openluchtbioscoop. Dit jacht is echt niet van deze wereld.

Mazu 82, Dit superjacht is een varend James Bond-loft
Foto: Mazuyachts

Beter interieur dan je in je huis tegenkomt

Het exterieur is al bizar, maar schoonheid zit van binnen. En dat zeggen we niet voor niets, want het interieur is een walhalla voor elke jachtliefhebber. Je begint er langzaamaan van te watertanden. Via een heus trappenhuis loop je binnen en je krijgt er warme gevoelens bij. Je komt een mastersuite tegen, een tweepersoonshut én een VIP-suite. Iemand moet zichzelf natuurlijk wel iets specialer voelen dan de rest op zo’n superjacht.

Alles op maat gemaakt

De ontwerper, Tanju Özelgin, heeft ervoor gezorgd dat er constant natuurlijk licht binnen schijnt door de grote ramen. Daardoor stralen de op maat gemaakte meubels nóg meer elegantie uit. De kleuren die zijn gebruikt vloeien over in de zee, waardoor je jezelf één voelt met het water.

Ook nog een snelheidsduivel

Dankzij de drie Volvo-motoren kan de Mazu 82 ongeveer een topsnelheid bereiken van 75 km/u. Zo ben je stijlvol in een oogwenk weg met deze beauty. Al met al een beestje met veel pit dus. Wij zijn fan, wat vind jij?

Foto’s: Mazuyachts