Ultieme privacy en luxe: dit superjacht van 91 meter heeft alles

CREDITS: T. Fotiadis Design

Met je vrienden dagen vertoeven op superjacht van 91 meter is de droom van iedereen. Behalve als je snel zeeziek bent, maar grote kans dat je dan alsnog dit jacht wil wonen. Eigenlijk heeft zo’n jacht alles wat je nodig hebt. Tegenwoordig duiken er steeds vaker nieuwe jachtontwerpen op en ze worden bigger and better. Dit megajacht is ontworpen door het Berlijnse T. Fotiadis Design; maak kennis met de Ultra2.

Het absolute megajacht: Ultra2

T. Fotiadis Design ontwerpen hun jachten met een blik op de toekomst. Ze weten dat veiligheid steeds belangrijker wordt. Vandaar dat de Ultra2, naast ultraluxe, ook extreem veilig is. Het is een veilige ontmoetingsomgeving van diplomatieke kwaliteit. Van de bemanning tot aan de technologie; alles is waterdicht. Zo krijgt de bemanning bijvoorbeeld militaire training.

Het klinkt als een perfect jacht voor Donald Trump of andere high-profile celebrities. Je zou de Ultra2 kunnen zien als de ultieme drijvende ambassade voor de elite van de wereld.

Megajacht
Foto: T. Fotiadis Design

Een drijvende villa

Een jacht van 91 meter lang is ongeveer even groot als een algemeen voetbalveld dat is goedgekeurd door de FIFA. Onwerkelijk groot dus. Er zijn meerdere suites en vergaderruimtes waar je dagen lang kan werken. In principe zou je zelfs een heel bedrijf kunnen runnen vanuit zo’n prachtige vaartuig.

Wil je een frisse duik nemen? Dan heb je de keuze uit het binnenzwembad of gewoon in de zee. Sporten blijft belangrijk en daarom kan je natuurlijk ook dagelijks gaan beuken in je eigen sportschool. Zulke superjachten zijn op dit moment in de bouw en als het goed is kunnen we in de toekomst nóg veel grotere megajachten verwachten.

Foto’s: T. Fotiadis Design

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…