Een kijkje op het superjacht Octopus van de overleden Paul Allen

CREDITS: Charl van Rooy / SuperYacht Times

Stel je voor je hebt ooit een geniaal idee gehad en bent hierdoor mede-oprichter van Microsoft. Dan moet je die miljoenen ergens aan uit geven. Paul Allen, vorig jaar op 65-jarige leeftijd overleden aan kanker, gaf zijn miljoenen uit onder andere uit aan zijn 126 meter lange superjacht ‘Octopus’. Na zijn overlijden hebben zijn erfgenamen het jacht te koop gezet.

Superjacht Octopus staat te koop

Paul Allen gaf zijn coins graag uit aan dure speeltjes. Zo’n extravagant jacht zou je eerder verwachten bij Elon Musk of Mark Zuckerberg. Maar toch heeft Allen een smaak die wij wel begrijpen. Voor de vraagprijs krijg je niet alleen een groot schip. Maar heb je een paradepaardje voor in de haven van St. Tropez. Dit monsterjacht heeft dan ook twee helikopter-decks, eigen tender vloot, muziekstudio en onderzoekscentrum.

Tweedehandsje

Superjacht Octopus heeft heel wat meer gezien dan de wateren rondom St. Tropez. Zo is het ooit op de wateren van Antarctica geweest en heeft het geholpen bij een bergingsmissie van de Britse Marine in de Straat van Denemarken. Ook leende Paul Allen zijn jacht uit aan Usher, Johnnie Cash en Bono, en was het vaak te vinden in Cannes tijdens het filmfestival.

Techneuten speelgoed

Aan boord zijn natuurlijk de nodige speeltjes voor een rijke nerd te vinden. Zo heeft het jacht een tweetal onderzeeërs van 20 meter. Jup Allen was wel van de speeltjes. Zo had hij ook nog een kleiner superjacht, een Boeing 757, die hij later verkocht aan Trump en een kleine collectie straaljagers. Het superjacht staat te koop voor €295 miljoen. Nog geld over?

 

 

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…