Airbnb finds – als eerste nieuwjaar vieren doe je Down Under

Australië start de wereldwijde golf van klinkende glazen, flitsend vuurwerk en goede voornemens – die binnen twee weken weer overboord gegooid worden – als een van de eersten. Zij vieren het nieuwe jaar volledig in de zomer, dus ook geen dikke winterjas en handschoenen die uit moeten om iedereen een hand te schudden. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de megavuurwerkshow die je toch écht een keertje in het echt wilt zien. Dus als je vindt dat 2019 wel lang genoeg geduurd heeft of je gewoon liever van vuurwerk geniet in een korte broek en T-Shirt dan is een reis Down Under op je lijf geschreven. En wij hebben alvast de leukste Airbnb voor je uitgezocht, zodat jij als eerste nieuwjaar kan vieren!

Als eerste nieuwjaar vieren

Knallende het nieuwe jaar in

De Airbnb bevindt zich in hartje centrum in Sydney, Australië. Vrijwel alle highlights zijn daarom op steenworp afstand. Perfect om met je chick te gaan shoppen of juist met een maatje een koude rakker te drinken in Darling Harbour. Het iconische Opera House naast de Harbour Bridge is op 20 minuten loopafstand en een absolute aanrader tijdens de jaarwisseling. Ieder jaar wordt hier de jaarwisseling ingeluid met een prachtige vuurwerkshow, waar duizenden Australiërs op afkomen. Weet je niet wat je met je dertiende maand of winstuitkering aan moet? Boek dan een boottocht door de haven of tickets voor het feest op het terras van het Opera House voor ongeveer 800 dollar. Er hangt misschien een prijskaartje aan, maar dan heb je wel de avond van je leven.

eerste nieuwjaar Australië

eerste nieuwjaar, Airbnb finds – als eerste nieuwjaar vieren doe je Down Under

Sydney op grote hoogte

Het appartement zit ergens boven in een toren, dus voor een wat intiemer jaaruiteinde kun je ook daar blijven, net wat je wilt. Het vuurwerk komt hoog genoeg om vanaf je balkon te bekijken. Je kunt met vier personen in het appartement, dus met drie vrienden Sydney op stelten zetten of juist romantisch met je vriendin, je beste vriend en zijn vriendin een aantal nachtjes down under verkennen kan ook. Op de tiende etage neem je een duik in het zwembad of ga je met een glas Moët in de hot tub zitten. Het kan allemaal!

eerste nieuwjaar, Airbnb finds – als eerste nieuwjaar vieren doe je Down Under

eerste nieuwjaar, Airbnb finds – als eerste nieuwjaar vieren doe je Down Under

Living in a land down under

Verder is er natuurlijk van alles te doen in en om Sydney – ga bijvoorbeeld een dagje wandelen met Wombats, een soort van reuzen cavia’s. Of breng een bezoek aan ’s werelds mannelijkste strand, Manly Beach. Hier kun je geweldig snorkelen, hiken en fietsen. Wil je nou de hele stad bekijken, stap dan in een helikopter of watervliegtuig en zie de stad vanuit de lucht. De hoofdstad van New South Wales heeft enorm veel te bieden en vanuit deze Airbnb ben je overal eigenlijk zo.

eerste nieuwjaar, Airbnb finds – als eerste nieuwjaar vieren doe je Down Under

Eerste nieuwjaar interieur

Aan een tripje Australië hangt wel een prijskaartje, maar gelukkig niet aan deze Airbnb – voor € 50 per persoon per nacht zit je al met je hoofd in de wolken naar vuurwerk te kijken. Moet je niet eens gaan boeken? Je moet er snel heen gaan, maar dan vier je wel als een van de eerste nieuwjaar!

Meer info