Zo kom je op een nette manier van je scharrel af

Een scharrel, wie heeft ze niet gehad. Een doormodderende verhouding met: de voordelen van een relatie, zonder de nadelen ervan. Heerlijk toch? Tot dat je het zat bent, een ander hebt of nog erger: je scharrel door wilt naar het volgende stadium en jij niet. Dan is het tijd om te nokken. Maar om van het ene op het andere moment iemand te negeren waar je toch wel meerdere keren het bed mee hebt gedeeld voelt ook niet lekker. Hoe dan wel? We help you out.

Eerlijkheid

Recht door zee gaan. Hoe moeilijk en confronterend het ook kan zijn: eerlijkheid werkt het beste. Vertel je scharrel waarom je het niet meer ziet zitten en hou het bij jezelf. Geen verwijten, maar gewoon spreken vanuit je gevoel. Vergelijk het met hoe je aan een goeie vriend of vriendin uitlegt, waarom je wil stoppen met je scharrel. Bepaal wel eerst van te voren wat je zelf wil bereiken: wil je helemaal geen contact meer? Lijkt het je wat om vrienden te blijven? Friends with benefits? Als je weet wat je wil kan je het ook makkelijk overbrengen naar je scharrel.

Scharrel, Zo kom je op een nette manier van je scharrel af

Directheid

Direct zijn hoeft niet te betekenen dat je bot bent. Je bent gewoon duidelijk in wat je wel en niet wil. Probeer dan ook direct en duidelijk naar je scharrel te zijn wanneer je het wil afkappen. Geen halve maatregelen: misschien, ik weet niet, we zien wel, maakt niet uit. Dit zijn geen goeie manieren om duidelijk te communiceren. Hierdoor denkt je scharrel dat je twijfel wat uitlokt om juist extra moeite te doen.

Face to face

Uiteraard is het makkelijker om je gevoel uit te typen. Zo kan je voorbereiden wat je wilt overbrengen en ga je de harde confrontatie met je scharrel uit de weg. Maar als het gaat over je gevoel uitspreken is het het beste om dit gewoon face to face te doen. Op deze manier kom je oprecht over en je wekt begrip op bij de ander. Benadruk dan ook dat je er bewust voor hebt gekozen om het zo te vertellen en dat je hem of haar niet even snel wil afpissen.

Scharrel, Zo kom je op een nette manier van je scharrel af
Foto: Joshua Ness