Zo wordt thuiswerken met je partner geen dealbreaker

CREDITS: Unsplash | Jeremy Banks

Waar je ooit van 9 tot 5 op kantoor zat, zit je nu thuis. De tips en tricks vliegen je om de oren als het gaat over thuiswerken. De essentie is dat je gewoon je normale ochtendroutine moet aanhouden, je normale kleren moet aantrekken en een goede werkplek moet inrichten. Allemaal leuk en aardig, maar wanneer je een huis of appartement deelt is de werkelijkheid toch iets anders. Thuiswerken met je partner kan lastige situaties opleveren.

Thuiswerken met je partner hoeft geen dealbreaker te zijn

Het klinkt geweldig: meer tijd met je partner doorbrengen. Vooral als jullie liefde nog pril is. Maar je piept wel anders wanneer jij gewoon moet werken en zij zeurt dat er een bord op het aanrecht staat.

Het kan lastig zijn om jullie werklevens te combineren. Misschien ben jij wel gewend aan stilte en wil zij een chille beat op de achtergrond. Laten we eerlijk zijn: deze tijd kan je relatie maken of breken. Om ervoor te zorgen dat jullie allebei je werk effectief kunnen blijven doen, hebben we een paar tips voor je. Zo blijft jullie relatie (hopelijk) in stand.

Thuiswerken partner, Zo wordt thuiswerken met je partner geen dealbreaker
Foto: cottonbro

Maak samen een planning

Het is belangrijk om samen een planning te maken. Ja, we weten dat dit lastig is. In de ‘normale’ tijd konden jullie ook al geen weekendje weg plannen. In deze situatie is het essentieel dat je het wél gaat doen.

We zeggen niet dat jullie allebei een heel ander ritme moeten gaan aanhouden, maar leg jullie planningen even naast elkaar. Zo weet je wat je aan elkaar hebt en kun je huishoudelijke taken verdelen. Remind elkaar aan belangrijke calls of maak desnoods een gezamenlijke agenda. Zo behoud jullie en kan de week weer soepel verlopen.

Een werkplek deel je niet

Het werkt niet als jullie allebei gebruik maken van dezelfde werkplek. Een potje voetjevrijen onder de keukentafel is alleen maar afleiding, niet doen. Kies allebei je eigen stekkie uit in het huis. Het liefst in een andere kamer en anders in ieder geval aan een andere tafel.

Zit je toch allebei in dezelfde ruimte? Doe dan je oortjes in of zet je koptelefoon op. Het is niet de bedoeling dat jullie tijdens een werkdag óveral ruzie om gaan maken. Je kan namelijk blijven kibbelen over huismerk cartridges van kwaliteit of tóch de overstap maken naar een laserprinter.

thuiswerken partner
Foto: Glenn Carstens-Peters

Lunchdate

Het hoeft niet vervelend te zijn om elkaar zoveel te zien. Maak gebruik van de situatie en lunch elke dag samen. Zo kun je weer even op andere gedachte komen en kun je na een sandwich er weer tegenaan gaan. Het is net alsof je iedere dag weer op date gaat met je partner. Maak er iets speciaals van en verras haar met een creatief recept. Het zal haar goed doen.

Wandelen is je nieuwe hobby

Nu jullie allebei vanuit huis werken is de kans groot dat jullie minder bewegen. Maak dus samen iedere dag een wandeling. Het hoeft niet lang te zijn, maar ga wel even de deur uit om een frisse neus te halen. Om het romantische gevoel er een beetje in te houden kun je cheesy hand in hand lopen. Het zit ‘m in de kleine dingen mannen, denk daar aan!

Sidenote: je kan ook alleen gaan. Ben je sowieso voor even van haar af.

Genoeg is genoeg

De lijn tussen werk en privé vervaagt nu je alleen maar thuiszit. Wat is nog weekend en wat was je eindtijd ook alweer? Als je een zware dag hebt gehad op het werk moet je dit niet direct uiten naar je vriendin. Je bent namelijk nog steeds in dezelfde headspace. Je baas heeft zo’n vijftien minuten geleden gezegd dat je het verknald hebt. Dat maakt de sfeer er niet echt beter op.

Houd jullie eindtijd in de gaten en stop ook echt op dat tijdstip. Ga even douchen, kook samen of pak het laatste zonnetje nog even mee vanaf je balkon. Hiermee sluit je je werkdag af en kun je nog van je avond genieten: dé methode om thuiswerken met je partner draagbaar te maken.

thuiswerken partner
Foto: cottonbro