Persoonlijke ontwikkeling | The Bookshelf #1

CREDITS: Kinga Cichewicz
Steeds meer mensen pakken ’s avonds een boek in plaats van een Netflix-aflevering. Een goede ontwikkeling, maar wat moet je nou lezen? In The Bookshelf behandelen we iedere week een onderwerp en zoeken daarvoor boeken bij elkaar die je eigenlijk al had moeten lezen. Mocht je er eentje zijn ontgaan, vind je hem hier!

Deze keer: persoonlijke ontwikkeling

Boeken over persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is een breed begrip en bevat alles rondom ontwikkeling van bewustzijn, identiteit, en talent. Ontwikkeling van jouw talenten en ambities zou jou altijd bezig moeten houden. We hebben daarom boeken op een rijtje gezet die verschillende gebieden van persoonlijke ontwikkeling behandelen. Let’s go!

Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Think and Grow Rich is een echte klassieker als het gaat om mindset en persoonlijke ontwikkeling. Het boek werd gepubliceerd in 1937 en beschrijft de strategie waarmee velen een fortuin hebben vergaard. Napoleon Hill neemt je stapsgewijs mee in de tijdloze strategie die ook vandaag de dag nog actueel is. De waar- en wijsheden die hij beschrijft zijn tijdloos en de wetten en regel universeel. Veel succesvolle mensen zweren bij dit boek als houvast.

Master your Mindset – Michael Pilarczyk

Michael Pilarczyk kennen we vooral van zijn stem. Hij is namelijk radio-dj geweest bij Radio 538. In het boek Master your Mindset beschrijft Pilarczyk het recept voor een gelukkig en succesvol bestaan. Het recept: doe wat je écht leuk vindt en word daar heel goed in.’ Hoe je dit doet legt hij uit in het boek. Michael Pilarczyk heeft zich voor dit boek onder andere laten inspireren door de principes uit Think and Grow Rich.

Subtle art of not giving a f*ck – Mark Manson

Ben je totaal niet van de zelfhulp boeken, dan is dit het boek voor jou! Dit boek draait niet om een constant positieve mindset, maar om het leren van negatieve ervaringen. Mark Manson is van mening dat je juist van negatieve ervaringen kunt leren en dat het belangrijk is om keuzes te maken. Keuzes in wat je wel en wat je vooral niet belangrijk vindt. Door middel van dit boek wil Mark je leren hoe je moet omgaan met jouw tekortkomingen, door ze juist los te laten.

Start with Why – Simon Sinek

Simon Sinek kennen je waarschijnlijk van zijn TED Talks. Zijn Talk: ‘Start with why – how great leaders inspire action’ is een van de meest bekeken Talks aller tijden. Het boek Start with Why draait om het ‘waarom’. Leiderschapsstijlen kunnen verschillen, maar leiders hebben één ding gemeen: ze weten als de beste ‘waarom’ ze doen wat ze doen. Dit boek laat zien hoe je jouw ‘waarom’ kunt vinden en kunt toepassen in zowel je zakelijke als sociale leven.

Mind Gym – Wouter de Jong

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel beweging en gezonde voeding. Maar volgens Wouter de Jong ga je pas echt lekker in je vel zitten als je ook mentaal fit bent. In het boek Mind Gym laat hij zien hoe je in twaalf weken je mentale conditie in topvorm kunt krijgen. Door middel van wetenschappelijke inzichten en praktische oefeningen, weet de Jong zelfs de meest nuchtere lezers te triggeren.

En er zijn natuurlijk nog veel meer boeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gelukkig ben je op dit gebied nooit uitgeleerd. Laat ons weten wat jouw favoriet is!

Persoonlijke ontwikkeling The Book Shelf
Foto: Ben White