TED-Talk Inspiratie: Ondernemerschap

CREDITS: Urban_Data

We voelen ons allemaal slimmer als we een boek uitgelezen hebben of een documentaire gekeken hebben. Een documentaire duurt overigens soms uren en een boek uitlezen misschien wel dagen tot weken. De oplossing: kijk eens een TED-talk.

TED staat voor Technology, Entertainment and Design. De korte presentaties op dit platform van sprekers geven je inzichten over een breed scala aan onderwerpen. De sprekers op dit platform zijn zorgvuldig uitgekozen en brengen interessante inzichten aan het licht. Aangezien er inmiddels meer dan duizenden talks beschikbaar zijn, filteren wij hieruit graag voor jou wat interessante soul food.

Deze week: TED-talks over ondernemerschap

De meest bekeken TED-talk: Simon Sinek – How Great Leaders Inspire Action

Simon Sinek noemden we al eerder in The Book Shelf. Zijn inzichten zijn tegenwoordig niet ongekend. Deze TED-talk is zelfs de meest bekeken talk op de wereld. In zowel zijn presentatie als zijn boek heeft Sinek het over ‘Start with Why’ en wat hij de ‘Golden Circle’ noemt. We geven er niet te veel over weg, want meneer kan deze visie veel beter uitleggen. In ieder geval sterke inzichten over leiderschap en doelstellingen: een must-see.

Scott Dinsmore – How to Find Work You Love

Nog een virale TED-talk die zeker in deze tijd relevant blijft. In een wereld vol eindeloze mogelijkheden blijft het lastig om je passie te vinden. Men krijgt steeds vaker door dat je de ideale baan zelf moet creëren. Dat kost natuurlijk moed en een push, van welke kant dan ook. Dinsmore vertelt in deze talk zijn eigen verhaal. Hij stopte met een baan waar hij niet gelukkig van werd en vertelt over de route naar het vinden van waar hij wél gelukkig van werd. Inspirerend en wellicht herkenbaar?

Joe Gebbia’s TED-talk – How AirBnB Designs for Trust

Zou je zomaar op je reis bij iemand aanbellen om daar te overnachten? Gek idee en we vertrouwen mensen natuurlijk niet zomaar. De oprichters van AirBnB hebben hier toch veel verandering in gebracht de laatste jaren. Joe Gebbia, mede-oprichter van het concept, vertelt in zijn talk meer over hoe hun idee dergelijke grenzen verlegd heeft. Een goede reminder dat je idee nooit te gek is!

Paul Tasner – How I Became an Entrepreneur at 66

Het is niet meer ongekend dat tieners miljonairs worden en je op middelbare leeftijd met pensioen kan gaan. Natuurlijk is dit vooral niet vanzelfsprekend. De TED-talk van Paul Tasner is een mooie bron van inspiratie voor degenen die denken tijd te moeten verslaan. In zijn talk vertelt hij onder meer dat zijn ervaring en passie hem juist op latere leeftijd ten goede kwam. Een korte talk: ook chill voor tussendoor!

 

LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…