20 eigenschappen die van jou een echte gentleman maken

CREDITS: The Lazy Artist Gallery

Je wilt waarschijnlijk graag zo goed mogelijk voor de dag komen. Maar naast een stijlvolle outfit, horen daar ook goede manieren en positieve eigenschappen bij. Deze eigenschappen maken je namelijk van een man, een gentleman, en wat wil je nog meer? Maar wat betekent het zijn van een gentlemen in de tijd van nu?

Het geven van een concrete definitie is lastig, maar wél zijn er een aantal positieve eigenschappen en gewoontes die ervoor zorgen dat je een nette en decent man bent of wordt. Om je hiervan een idee te geven zetten we vandaag er vandaag een aantal op een rijtje. Deze twintig positieve eigenschappen zou iedere man moeten hebben.

20 positieve eigenschappen die iedere man zou moeten hebben

1. Een goed gesprek

Een man weet hoe hij een gesprek kan leiden. Ook als het gaat om lastige zaken, zoals een afspraak afzeggen. Er zijn verschillende gesprekstechnieken die een man kan leren zodat ook dat stijlvol verloopt.

Verder praat een man nóóit achter andermans rug om. Hij verspreidt geen scandalous roddels, maar beschermt juist de integriteit van hemzelf. en de mensen om hem heen. Dus heren, weet wanneer je praat.

gentleman
Foto: The Lazy Artist Gallery

2. Zelfverzekerdheid vs arrogantie

Een echte man weet het verschil tussen arrogantie en zelfverzekerdheid. Iemand aan wie je een voorbeeld kunt nemen: James Bond himself. Hij komt de schuilplaats van de vijand dapper en stoer binnengelopen alsof het de normaalste zaak van de wereld is, zonder daarbij arrogant te zijn. Be like Bond.

3. A gentleman knows how to dance

Ook een goede dansmove hier en daar draagt bij aan het gentleman-imago. We hebben het overigens niet over moonwalking tijdens een familiebruiloft, maar over bijvoorbeeld fijn voetenwerk dat je zelfverzekerd over de dansvloer helpt. Romantisch dansen is je tijd trouwens ook waard. Al ken je maar een paar moves, you will be the man of the night.

gentleman
Foto: TranStudios Photography & Video

4. RSVP

Oftewel, répondez s’il vous plaît. Laat iemand die aardig genoeg was om jou uit te nodigen nooit hangen door niet te laten weten of je wel of niet komt. Het is maar een kleine moeite.

5. Hoffelijk

Hoffelijkheid is niet verleden tijd. De uitwerkingen ervan veranderen door de jaren heen misschien, maar het concept blijft altijd relevant. Tegenwoordig kun je het zien als het hebben van goede manieren, empathie en het vermogen om anderen te vergeven. Deze positieve eigenschappen worden juist in de tijd van nu erg gewaardeerd.

6. Niet altijd de eerste move maken

Zoals we al zeiden, hoffelijkheid is niet dood, maar veranderd. Dus als het gaat om die eerste move, de laatste move of een move ergens daartussenin, dan maakt het niet uit wie die maakt. Zolang beide partijen maar content zijn met het moment.

7. Geen vooroordelen

Nee nee heren, weg met die vooroordelen. Dit zegt namelijk meer over de persoon die ze heeft, dan de persoon die gejudged wordt.

positieve eigenschappen
Foto: Craig Adderley

8. Een vrouw helpen met haar bagage

Dit is een van de positieve eigenschappen die je van een man een gentleman maakt. Knoop daarom in je oren (we hopen eigenlijk dat je dit al uit jezelf doet), zie je iemand die aan het struggelen is met iets zwaars, vraag of je mag assisteren en help them!

9. Een vrouw naar huis brengen

Een typisch gevalletje van goede manieren. We leven in een tijd waarin alles kan gebeuren en daarom kan jij als real gent punten scoren door haar veilig naar huis te brengen.

10. Dress to impress

Jouw nieuwe motto is vanaf nu, dress like it’s your last day on earth. Of het nu een verjaardag, casual gelegenheid of een geheime missie is, je wil er altijd uit te zien om door een ringetje te halen. Dress to impress boys!

11. Hard werken

Alles wat het waard is om te hebben, is het ook waard om hard voor te werken. En een gentleman met positieve eigenschappen weet dat als de beste. Gratis samples zijn leuk, maar werken voor iets dat je écht graag wil geeft meer voldoening.

positieve eigenschappen
Foto: Sora Shimazaki

12. Liegen

Misschien een voor de handliggende, maar liegen staat niet in het woordenboek van een gentleman. Het enige toegestane moment is wanneer een vrouw met een twijfelachtig kapsel terugkomt van de kapper. Ze weet zelf dat het lelijk is. Jij weet dat het lelijk is. Zij weet dat jij weet dat het lelijk is. Toch zeg je dat ze er mooi uit ziet and you move on.

13. Jas aanbieden

Nog eentje in de categorie classic gentleman moves. Merk je dat een vrouw het koud heeft? Bied je jas aan, hier scoor je ook tegenwoordig nog steeds punten mee.

14. Open minded

Open minded zijn is aantrekkelijk. Daarom is het goed om te luisteren naar de meningen van anderen, bereid te zijn om te leren en je wereldbeeld eventueel aan te passen. Deze positieve eigenschappen sieren de gentleman.

15. Ferme handruk

Het afgeven van een goede eerste indruk is belangrijk, en daar hoort ook een ferme handdruk bij. Zie het als je handelsmerk. Het vertelt mensen meteen veel over je karakter.

positieve eigenschappen
Foto: Lukas

16. Deur open houden

Nog een typisch gevalletje goede manieren waar vrouwen stiekem blij van worden. Houd daarom altijd even de deur voor haar open. Het is maar een kleine moeite en zij vindt het leuk, wat wil je nog meer?

17. Koken

Ja, ook jij hoort een beetje te kunnen koken. Uiteraard hoef je niet iedere avond een twee-sterrenmaaltijd op tafel te toveren, maar het is wel fijn als je verder komt dan een gebakken ei en magnetron-lasagne.

18. Niemand laten huilen

Een huilende vrouw wil je niet op je geweten hebben. Behalve als het tranen van geluk zijn omdat je haar verrast met een vintage Jaguar voor jullie jubileum.

19. Aanbieden om te betalen

Of het nu een date, business lunch of avond met vrienden is, zorg dat je als eerste aanbiedt om te betalen. Dan heb je er in ieder geval aan gedacht en laat je een goede indruk achter.

20. Zeggen wat hij meent

We sluiten af met nog een belangrijke in dit rijtje van positieve eigenschappen. Een echte gentleman meent namelijk altijd wat hij zegt en zegt wat hij meent, met alle respect natuurlijk. Deze oprechtheid siert de man.

gentleman
Foto: Sven Mieke