Hoe houd je online een gesprek gaande met een dame?

CREDITS: Unsplash | Taylor Grote

Wat een rare tijd toch mannen? We zitten alleen nog maar binnen, Netflix bingen is niet eens meer leuk en de helft van Nederland is massaal puzzels aan het oplossen. Je sociale contacten zijn er eigenlijk gewoon niet meer en dan hebben we het nog niet eens over de potentiële dates. Het zit allemaal niet mee, maar vlak jezelf niet af. Ook in deze tijd is het mogelijk om een gesprek aan te gaan met een dame, maar dan wel online.

Online een gesprek gaande houden

COVID-19 struint door de lucht, maar dat is dat geen reden om je dating life on hold te zetten. Creatief zijn is van belang in deze tijd en je social skills zul je naar online moeten verplaatsen. Vandaar dat we voor jou een paar gesprekstechnieken op een rijtje hebben gezet zodat je ook daarin een baas gaat worden.

Gesprekstechnieken, Hoe houd je online een gesprek gaande met een dame?
Foto: Daniel Korpai

Tone of voice

Het is belangrijk dat je meteen vanaf het eerste moment de juiste toon zet. Er staat jullie een lange digitale conversatie te wachten dus begin goed. Je wil niet dat ze na dag twee al afhaakt. Probeer het interessant te maken, want vrouwen houden van een uitdaging. Wees dus in je eerste berichtje zelfverzekerd en maak een klein statement. Zo heb je haar aandacht en is de kans groot dat ze meer wil weten.

Stel open vragen

Een gesprek kan binnen een uur afgelopen zijn. Negen van de tien keer komt dat als een man gesloten vragen stelt. Dat is niet boeiend en een vrouw zal snel haar aandacht verliezen. Je moet haar het gevoel geven dat je geïnteresseerd bent en dat je meer over haar wil weten. Stel dus vooral open vragen en speel in op haar antwoorden.

Gesprekstechnieken, Hoe houd je online een gesprek gaande met een dame?
Foto: Becca Tapert

Blijf doorvragen

Als je alleen een open vraag stelt en daarna afhaakt heb je er geen bal aan. Daarbij wil een vrouw aandacht en hoopt ze dat je doorvraagt. Houd het dus niet bij één vraag, maar stel vervolgvragen. Op deze manier komt het gesprek opgang en spring je niet de hele tijd van de hak op de tak.

GIF’jes oorlog

Merk je dat het gesprek toch een beetje doodloopt of wil je er gewoon nieuw leven inblazen, stuur dan een GIF. Stuur er wel een die inspeelt op de situatie en niet het GIF’je die meteen bovenaan komt te staan.

Dit is de perfecte manier om te laten zien dat je ook een humoristische kant hebt. Want mannen knoop dit goed tussen je oren: vrouwen vinden humor belangrijk. Het gesprek moet luchtig blijven en als je niet creatief genoeg bent met woorden kan dit de oplossing zijn.

Gesprekstechnieken, Hoe houd je online een gesprek gaande met een dame?
Foto: Derick Anies

Game on

Spice things up en speel af en toe eens een spelletje. Het hoeft niet moeilijk te zijn, want een simpel spel ‘als je moest kiezen’ kan al wonderen verrichten. Op deze manier kom je playfull iets te weten over de dame en worden de gesprekken wat losser. Je kan er natuurlijk ook een middagactiviteit van maken en samen online spellen spelen.

Mocht je haar al wat beter kennen, dan raden we aan om spelletjes via FaceTime te spelen. Maakt het persoonlijker en zie je haar gezichtsuitdrukking.

Ga niet voor de overkill

Een smiley hier en daar is leuk maar kijk wel uit. Je wil niet die guy zijn die niks te vertellen heeft. Misschien ben je van binnen nog jong maar zo communiceer je niet. Ook niet online. Degene die je probeert te versieren is ook geen dame met een kort pittig kapsel die net de smileys heeft ontdekt.

Breng de smileys, GIF’jes en leestekens dus casual. Op deze manier neemt een vrouw je ook eerder serieus en zit er voor haar ook potentie in.

Dat gezegd hebbende is het nog belangrijk dat je niet zelf de smileys maakt. Een verzameling van leestekens zoals XD, (-:, en ;-{ werken echt voor geen meter. Nogmaals: je bent geen kind meer, gedraag jezelf.

Taking it to the next step

Wanneer je haar online hebt ontmoet en voelt dat het gesprek lekker gaat, vraag haar dan op een date. Een belletje of een gesprek via beeldbellen is 100 keer leuker en daar kan je je ware aard laten zien. Dit is veel persoonlijker en op deze manier leer je je nieuwe vlam toch opnieuw kennen. Mocht het het zover komen dan vertrouwen we op jouw sociale skills in real life.

Lees ook: Daten in quarantaine doe je zo

online gesprek
Foto: Kevin Kristhian