7 vuistregels voor een next-level levensstijl

CREDITS: Unsplash | Drew Graham

Een gezonde levensstijl bereik je door met verschillende factoren rekening te houden. Met alleen gezond eten en veel sporten zal je leven nog niet op rolletjes lopen. Het kan een goede basis zijn, maar daarna zijn er nog meer gewoonten die jouw levensstijl verbeteren.

Verbeter met deze zeven gewoonten je levensstijl

Het wordt tijd om het roer om gooien en dat doe je door keuzes te maken. Soms heb je net dat steuntje in de rug nodig. Daar zorgen wij met alle plezier voor. Deze zeven gewoonten zorgen ervoor dat je jouw gezonde levensstijl behoudt. Let’s go.

1. Stay positive

De eerste stap, en misschien wel de belangrijkste stap, is dat je te allen tijde positief moet blijven. We snappen allemaal dat je wel eens een tegenslag hebt in het leven. Het liefst geef je dan de eerste de beste persoon die je tegenkomt een trap.

Maar dit gaat je echt niet helpen in het verbeteren van je levensstijl. Probeer eens je problemen om te zetten in kansen en oplossingen. Wanneer jij positief in het leven staat zal je merken dat dingen makkelijker gaan, omdat het effect zal hebben op je omgeving.

levensstijl
Foto: Dino Reichmuth

2. Onderzoek wat voor jou werkt

Ga voor jezelf uitzoeken wat het beste voor jou werkt. Hierbij kan je denken aan gezonde voeding, maar je manier van werken of sporten. Wanneer jij iedere dag om 08:00 op kantoor bent en om 18:00 je laptop weer dichtdoet dan heb je een andere routine dan bijvoorbeeld een kunstenaar.

Er is hierin geen goed of fout. Als moderne man onderzoek wat jouw voorkeuren zijn. Als je bijvoorbeeld twee keer in de week je maaltijden moet voorbereiden om extra vrije tijd te creëren dan moet je dat doen. Of dat jij in plaats van met de auto een keer de fiets pakt naar het werk. Je moet over de kleine dingen nadenken. Dat kan al een groot verschil maken.

3. Ontdek en leer

Je bent nooit te oud om te leren. Met die instelling dien je door het leven te gaan. Wees leergierig want hier kan je later alleen maar voordeel uithalen. Ga op reis en ontdek nieuwe plekken, waar je kan leren van andere mensen en culturen. Dit kan zelfs in ons mooie Nederland, want we weten zeker dat jij hier ook nog nooit in ieder dorpje bent geweest.

4. Bouw een slaappatroon op

Slapen is essentieel voor een goede levensstijl. Wanneer jij uitgerust aan je dag kunt beginnen zal je merken dat je veel productiever bent. Probeer doordeweeks dan ook een vaste routine op te bouwen. Een ochtendroutine kan hierbij helpen. Mocht je daar nog wat tips voor kunnen gebruiken, check dan dit artikel: 7 aanpassingen waardoor jouw ochtendroutine probleemloos verloopt.

levensstijl, 7 vuistregels voor een next-level levensstijl
Foto: Zukif Naim

5. Zoek naar ontspanning

Iedere man heeft ontspanning nodig. Het is belangrijk om je hoofd leeg te maken. De één doet het met vluchtgedrag richting een online casino, maar dit kan beter. Bijvoorbeeld door aan yoga te doen of door te gaan mediteren. Aan de andere kant kan je ook ontspannen door weg te dromen bij een goed boek boek lezen of een podcast. Ook hierbij gaat het om de juiste balans.

6. Volg je passie

Wanneer jij je passie volgt in het leven zul je merken dat je hier geluk en plezier uithaalt. Het zal je helpen om jouw levensstijl te verbeteren als je ergens vol voor kunt gaan. Merk jij dat je bijvoorbeeld niet op de goede plek zit wat betreft je baan, dan kan het slim zijn om hierover na te gaan denken.

Check het artikel over herkenbare signalen voordat je ontslag neemt.

7. Keep it clean

Om iedere dag fris te kunnen beginnen is het fijn als jij ook lekker in je vel zit. Dit kan al beginnen met een heerlijke douche en jezelf hierna te verzorgen met producten. En nee, het is niet raar om als man aandacht te besteden aan je uiterlijk. Vrouwen kunnen dit alleen maar waarderen als jij er aandacht aan besteedt.

levensstijl
Foto: Tadeusz Lakota
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…