Makkelijker wakker worden tijdens de winter fix je zo

CREDITS: AMC Press Room

Tijdens de winter voelt je bed als de hemel op aarde. Wie heeft er nou zin om met een temperatuur onder het vriespunt wakker te worden en uit bed te rollen? Exact, niemand.

De tips om makkelijker wakker te worden tijdens de winter

Snappen we heel goed, maar toch: je baas ligt er niet minder wakker van of jij het lastig vindt om uit bed te komen of niet. Die verwacht jou gewoon stipt op tijd op locatie. Om ervoor te zorgen dat jij minder moeite hebt met ’s ochtends je bed uit komen in de winter, helpen wij je een handje op weg. Dit zijn dé tips om makkelijker uit je bed te komen tijdens de winter.

De 85/15 regel is je grootste vriend om wakker te worden

Misschien ben je al wel bekend met deze wijze theorie: de 85/15 regel. Deze regel houdt in dat je 85% van de tijd rond hetzelfde tijdstip je nest opzoekt. De andere 15% is dan reserve voor de dagen dat je toch nog iets langer bezig bent met Avatar checken, een biertje doen in de kroeg of het iets te laat maken met je vriendin. Uiteindelijk moet je daar ook gewoon tijd voor maken hé. Met deze 85- en 15% regeling zorg je voor een geroutineerde slaapcyclus, waardoor je nachtrust erop vooruitgaat en je zélfs tijdens de koude ochtenden binnen no-time uit je nest komt.

wakker worden, Makkelijker wakker worden tijdens de winter <strong>fix je zo</strong>
Foto: Andrew Neel | Unsplash

Laat de gordijnen (een stukje) open

De volgende tip is een heel simpele ingreep, maar wel super effectief: laat gewoon je gordijnen open. In de winter schijnen de eerste zonnestralen toch pas tegen half 9 door je ruiten heen, en als je om 9 uur achter je laptop moet zitten is dit dus een ideale methode om op tijd wakker te zijn. Bovendien geeft de zon je ook nog eens een vitamine D boost, dus op deze manier begin je je dag helemaal goed.

Plaats je wekker aan de andere kant om makkelijker wakker te worden

Net zo’n makkelijke en effectieve tip als de gordijnen een stukkie open laten: plaats gewoon je wekker aan de andere kant van de kamer. We kunnen wel adviseren om te stoppen met snoozen of whatever, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is gewoon te simpel om toch even de wekker uit te stellen, en dus niet heel effectief. Maar als dat irritante*TUUU TUUU TUUU* begint, moet jij gegarandeerd eerst uit je bed voordat die pleuris herrie stopt. En wees dan niet de persoon die daarna alsnog in het bed duikt, want als je met deze tip nog steeds niet uit je bed kan blijven, dan ben je echt het toppunt van lui.

Blaas muziek door de kamer

Muziek is vaak het antwoord op veel vragen. En nu blijkt dus ook dat muziek het antwoord is op de vraag hoe jij makkelijker uit je nest komt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat ‘melodieuze klanken’ ervoor zorgen dat jij minder sufheid ervaart na het ontwaken. Het geeft namelijk energie, en zorgt er zodoende voor dat jij makkelijker uit je bed komt. Begin dus met het experimenteren van verschillende deuntjes in de ochtendstond, totdat je een keertje op tijd uit bed bent.

Zorg voor leuke dingen tijdens de dag

Wanneer je iets hebt om naar uit te kijken in een dag, kom je een stuk makkelijker uit je bed. Het is natuurlijk lastig om voor elke dag een of ander dik huisfeest gepland te hebben staan, maar je kan beginnen met de kleine dingen. Denk bijvoorbeeld aan een lekker bakkie warme chocomelk met slagroom in de ochtend, een keer pizza afhalen in de avond of wat dan ook. Alles waar jouw hart sneller van gaat kloppen, zorgt ervoor dat jij sneller uit je bed bent gerold.

dronken
Foto: Bigstock
Source:
AMC Press Room
LEES OOK
De ‘Socktails’ van Burlington en Lavish
Het afgelopen jaar hebben we heel wat eigenaardige samenwerkingen voorbij zien komen. Maar een sokkenmerk als Burlington dat samenwerkt met een pre-mix cocktailmerk als Lavish? Ja, wij…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Fotoserie: BMW R 18 The Crown
Custom motoren. Wiens hart gaat er niet sneller van kloppen? Maar na het zien van dit kroonjuweel, genaamd The Crown, is het kloppen voorbij, en gaat het…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…