Kussen in de ochtend houdt je vijf jaar langer overeind

CREDITS: JD Mason | Unsplash

Een gezonde lifestyle is essentieel als je in het weekend de grenzen opzoekt. Daarbij hoort ook een gezond seksleven. Nou hebben we al vaker geschreven over hoe je je seksleven kunt verbeteren. Maar het geheim wat de Duitsers al voor zich houden, heeft nu ook Nederland bereikt. Uit Duits onderzoek blijkt dat het kussen van je vriendin voordat je in de ochtend de deur uit gaat je tot vijf jaar langer leven kan verschaffen. Laten we daar nou net meer over willen weten.

Kussen in de ochtend houd je vijf jaar langer overeind

Dr. Arthur Szabo, professor in Psychologie aan de Universiteit van Kiel, heeft twee jaar lang data verzameld van verschillende getrouwde mannen. Een deel van deze mannen geven iedere ochtend hun vrouw een kus voordat ze vertrekken. En daar komen behoorlijk verrassende resultaten uit.

Kussen voor je carrière

Mannen die hun vrouw een kus gaven bleken twintig tot 35 procent meer geld te verdienen en waren minder ziek dan hun niet kussende tegenhangers. In hetzelfde onderzoek kwam naar voren dat 87 procent van de mannen die in de ochtend hun vrouw een goede smakkerd geven, sneller promotie maken en stabieler zijn in hun functies. Door niet te zoenen in de morgen is de kans op een auto ongeluk ook nog aanzienlijk groter.

Natural high

Nou komt het niet neer op een kusje meer over minder, maar gaat het om het gehele plaatje. De natural high die een lekkere zoenpartij kan opwekken heeft een positief effect op je relatie en dus op je mentale gezondheid. Door een goede mentale gezondheid leef je wel vijf jaar langer. Doe er je voordeel mee!

Kussen in de morgen
Foto: Joanna Nix