Troonswisseling: Jeff Bezos opnieuw rijkste man ter wereld

CREDITS: Bigstock

Amazon-baas Jeff Bezos heeft veel poen. Héél veel. Het was al bekend, maar dat blijkt nogmaals uit de miljardairslijst van Bloomberg. Bezos heeft namelijk Elon Musk van de troon gestoten en is nu opnieuw de rijkste man op aarde. Het verschil tussen de twee is zogezegd klein: een schamele $1 miljard.

Wisseling op de troon: Jeff Bezos nieuwe rijkste man ter wereld

Tesla is begin 2020 een flinke opmars aan het maken op de beurs van New York. Deze koers is afgelopen dinsdag met een 2,4% gedaald. Klinkt weinig, maar deze 2,4% staat toch voor $4,6 miljard aan beurswaarde. Hierdoor is de Tesla-baas gezakt naar nummer twee. Dat zijn dus procentjes die je maar al te graag in je zak wilt hebben.

Blue origin vs. SpaceX

Jeff bezos en Elon Musk hebben beiden een ruimtevaartbedrijf. Niet alleen op de miljardairslijst zijn ze dus concurrenten. Ook in deze business zijn de mannen rivalen van elkaar. Musk zit niet stil door deze troonswisseling. De topman van ruimtevaartbedrijf voert al gesprekken over een investeringsronde. Hierbij kan een prijskaartje van 92 miljard aan SpaceX gehangen worden. Dat is een verdubbeling van de huidige waarde.

De vraag is dus hoelang Bezos deze keer op de troon blijft. Musk zit hem namelijk op de hielen. Wat ons betreft is het al heel wat om überhaupt in het lijstje te staan, ook voor plek 500 heb je aardig wat centjes nodig namelijk.