Onderzoek: Nederlanders zien wifi als een eerste levensbehoefte

CREDITS: Bigstock | Dean Drobot

Onderzoek wijst uit dat wij Nederlanders echt niet meer zonder goede wifi kunnen. En dat we écht niet meer zonder kunnen mag letterlijk genomen worden. Verschillende generaties Nederlanders verkiezen goede wifi boven nachtrust, gezond eten en persoonlijke hygiëne. Het is bizar dat we zo gek zijn geworden met z’n allen. Maar eerlijk is eerlijk: dit artikel is ook niet geschreven met GPRS als internetverbinding.

Wifi wordt gezien als eerste levensbehoefte

Ruim 1000 Nederlanders zijn gevraagd naar hun mening over wifi en welke positie het fenomeen in hun leven inneemt. Waar het op neer komt is dat wifi regelrecht een plekje krijgt in de Piramide van Maslow. Tussen ademhalen, veiligheid en seks. Vooral bij de generatie Z – van 16 t/m 24 jaar – en de millennials: de mensen van 25 tot en met 39 jaar, is wifi onmisbaar.

Dit willen we allemaal opgeven voor goede wifi

Een derde van de Nederlanders zet wifi zelfs boven eten. Super snelle verbinding en overal bereikbaar zijn is zo in de samenleving geïntegreerd dat we niet meer zonder kunnen. Zet je even schrap want er gaat een lijstje aankomen die je ogen een aantal keer zal laten knipperen:

  • 40% van de generatie Z draagt liever twee dagen hetzelfde ondergoed dan één dag leven zonder wifi
  • Generatie Z én de millennials leveren beiden graag een uur slaap in voor goede wifi thuis
  • 16% van de ondervraagde Nederlanders laat het ontbijt staan om even te scrollen door Instagram
  • 75% denkt dat heel Nederland onverhoopt ligt als er één dag geen wifi is.
slechte wifi
Foto: Joseph Gruenthal

Gefrustreerd raken zonder wifi

Tijdens het onderzoek zijn er ook vragen gesteld over andere situaties. Zo gebruiken de meeste Nederlanders – verassend – om te surfen op internet. Maar ook sociaal wordt wifi ingezet: zo proberen mensen online contact te houden met familie en vrienden.

Er is een causaal verband tussen slechte wifi in huis en de onderlinge sfeer in een ruimte. Zo ontstaan er vaak frustraties als het welbekende ‘regenboogrondje’ op je MacBook verschijnt. Op de stelling ‘zonder WiFi raak ik gefrustreerd’ zei 61% van de mensen in Generatie Z ja en 49% van de ondervraagde millennials gaf het toe. Zonder na te denken hebben we dus schaamteloos veel over voor goede wifi. Schreeuwen naar je scherm is de normaalste zaak van de wereld: 24% van de Nederlanders zegt dit wel eens gedaan te hebben.

Ontspannen met een scherm voor je neus

Een volledig seizoen van Peaky Blinders of nóg een aflevering van Prison Break: naar je scherm staren wordt tegenwoordig gezien als ontspanning. 54% van Generatie Z zegt dat ze zichzelf niet kunnen ontspannen als er geen wifi in huis is en wij millennials kunnen er ook wat van: 41% geeft aan dat ze niet tot rust kunnen komen zonder goede wifi.

Is dit onderzoek een eye opener voor jou? Kijk dan eens naar de wereld om je heen en niet alleen naar je scherm. Er is meer te zien.

Wifi
Foto: Christian Wiediger
LEES OOK
Weekend Desires #343
Kom maaaaaar door! Het is weekend, en dat willen we weten ook. Geniet van je vrije dagen met de รกllermooiste dames van het moment: View this post…
DENHAM x TeamNL
Terwijl we ons opmaken voor de halve finale tegen Engeland, staat het volgende grote toernooi alweer voor de deur. Vanaf 26 juli begint de strijd om de…