Deze fouten moet je voorkomen op je datingprofiel

CREDITS: Unsplash | Yogas Design

De zoektocht naar een (seks)partner gaat anno 2020 voornamelijk online. Tinder, Bumble, Happn en The Inner Cirle; de apps vliegen je om de oren. Het aanbod van mooie vrouwen is gigantisch. Als man wil je daar de vruchten van plukken. Dat doe je door jouw datingprofiel te optimaliseren en er het beste uit te halen.

Een datingprofiel beheren lijkt makkelijk, maar je moet het goed aanpakken als je een date wil scoren. Er worden nog veel fouten gemaakt door mannen als ze een profiel aanmaken. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg ervoor dat het jou niet overkomt.

Voorkom deze fouten in je datingprofiel en vergroot je kansen

Wanneer je maar één foto hebt, geen woord in je bio staat of juist iets te seksistisch overkomt dan word je naar links geswiped vriend. Deze hele duidelijke fouten maak je waarschijnlijk niet. Maar zoals je weet zijn vrouwen geniepig. Het zijn het vaak kleine dingetjes waardoor ze je niet naar rechts swipen

Een paar vrouwen hebben hun geheimen verklapt en daar kun je als man maar beter gebruik van maken.

Datingprofiel, Deze fouten moet je voorkomen op je datingprofiel
Foto: Szabo Viktor

De interpretatie is weg

Het is goed als je dingen over jezelf aangeeft in je bio. Echter is het een no go voor een vrouw als je het te zakelijk brengt. Een vrouw wil graag fantaseren. Jij als man kan die kans ook geven door een beetje vaag te zijn in je bio. Op deze manier gaat zij haar eigen verhaal erbij bedenken en is het veel makkelijker om een gesprek op gang te krijgen.

Daarbij is het belangrijk dat je bio pakkend is en vooral je tekst ook grappig is. Vrouwen hebben ook wel iets beters te doen dan swipen, dus ze willen snel geprikkeld worden. Een lange lap tekst is niet nodig. Ze hoeft niet weten wat wat je wilt veranderen in de wereld.

Verkeerde foto’s

Hoe je het ook wendt of keert; een datingapp blijft een vleeskeuring. Een paar goede foto’s zijn dus een echte must. En met goede foto’s bedoelen we ook écht goede foto’s. Geen selfies op de badkamer, geen ontbloot bovenlijf, geen foto met andere meiden en al helemaal geen foto’s met knappere vrienden. Het gaat erom dat jij op de foto staat. Mocht je een foto hebben met een vis die je hebt gevangen. Dan gaat er sowieso iets mis.

Met goede, duidelijke foto’s bedoelen we pics waar je spontaan en lachend opstaat. Je hebt maar één kans op een eerste indruk, dus kies je foto’s zorgvuldig uit. Het is geen schande om een keer je maten te vragen om – zonder dat jij het doorhebt – wat foto’s te laten schieten. Wedden dat je er later blij mee bent?

Blijf positief

Vrouwen zijn nu eenmaal goed in zeuren. Maar wij mannen heb daar ook wel een handje van. En dat moet je zeker niet doen in je bio. Als je in jouw bio hebt staan dat je moe wordt van vrouwen die te materialistisch zijn, maak je geen indruk. Niemand zit te wachten op je irritaties, vriend. Wanneer je in eerste seconden al zo kieskeurig bent is online dating waarschijnlijk niet voor je weggelegd. Voor negativiteit is dus geen plek.

Lijstje met fouten

Als man ben je gek op productiviteit én snelheid. En niets werkt zo snel als lijstjes. Hier krijg je nog een gratis lijst van fouten die veel worden gemaakt op een datingprofiel:

  • Je komt te zakelijk over in je bio.
  • Je hebt alleen maar onduidelijke foto’s. Of je hebt foto’s met knappere vrienden en met andere dames. Of met een vis.
  • Je bent negatief in je bio.
  • Je hebt een waslijst aan eisen waar een vrouw aan moet voldoen.
  • Er staat een cliché uitspraak zoals Carpe Diem in je bio.
  • Je gebruikt een naaktfoto als PF – Wait what…
  • Je bent alleen op een datingapp te vinden en je bent onvindbaar op Facebook, Instagram of Hyves. Dan kom je écht als een creepy guy over.

Zorg ervoor dat je deze fouten in ieder geval voorkomt. We hebben vertrouwen in je. Succes.

Check ook: Zo werken ijsbrekers uit de kroeg ook online.

Datingprofiel, Deze fouten moet je voorkomen op je datingprofiel
Foto: Kon Karampelas
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
Op de bank bij de broertjes de Boer
We zijn altijd wel te porren voor een potje LaLiga, maar deze keer is het net effe anders. In oer-Hollands weer rijden via een modderig zijweggetje langs…