Complimenten die vrouwen niet kunnen weerstaan

CREDITS: Cottonbro

Complimenten. De ene casanova gooit ze smooth op tafel, terwijl de ander spontaan zuurstoftekort krijgt van de gedachte. Maar hé, het is ook een vak apart. Laten we eerlijk zijn: veel complimenten geven vrouwen eerder de rillingen dan de kriebels. 

Ook moet je opletten dat je niet te vaak complimenten geeft, want dat komt onoprecht over. Daarentegen moet je ook niet het tegenoverstelde doen en geen complimenten geven. Het lijkt ook nooit goed te zijn. En we don’t blame you. Het is nu eenmaal lastig om te weten wat vrouwen nu echt denken. Dat zie je al terug in de schoenen die ze kopen. En ook daarin verschillen vrouwen wéér erg. Alle vrouwen zijn hélemaal anders, maar wij kunnen je wel een aantal voorbeelden geven van complimenten die eigenlijk áltijd wel werken.

You can’t go wrong met deze complimenten

1. Ik heb veel van je geleerd

Als je dit compliment geeft voelen vrouwen zich gewaardeerd. Iedereen wil graag het gevoel hebben dat ze waardevolle informatie delen. Zo heeft elk persoon wel kennis over een bepaald onderwerp. Dit kan van alles zijn. Of het nu over nieuwe muziek gaat of de nieuwste apps. Laat weten dat je haar mening waardeert en dat je veel van haar wil leren.

Complimenten-2
Foto: Jeremy Banks

2. Je bent echt sexy

Bewaar dit compliment voor na een paar dates, zodat je niet als een creep overkomt. Zeker als je een relatie hebt is het key om je meisje te laten weten dat je haar aantrekkelijk vindt. Zeg dit als ze er op haar best uitziet én vooral als ze haarzelf goed voelt. Grote kans dat je haar laat blozen.

3. Je hebt mooie ogen/ lippen/ tanden of haar

Het is lief als je een vrouw laat weten dat ze mooi is. Maar het is een beetje saai en onpersoonlijk. Probeer te focussen op een specifiek kenmerk of eigenschap. Heeft ze bijvoorbeeld mooie volle lippen? Of heeft ze mooie ogen? Voor complimenten geldt: hoe specifieker, hoe beter. Alleen je dient het wel classy te houden.

Het is lastig, we know. Vooral als ze dat jurkje aanheeft dat niets tot de verbeelding overlaat. Maar probeer niet te focussen op lichaamsdelen zoals billen of borsten. Ook is het belangrijk om goed haar uiterlijk in de gaten te houden. Is ze naar de kapper geweest? Dan moet je daar iets over zeggen. En wat te denken van ‘Wow, toffe enkellaarzen!’  Vertrouw me, vrouwen gaan hier goed op.

4. Ik ben het liefst met jou

Hier is geen uitleg bij nodig. Want dit is één van de meest simpele en oprechte complimenten die er zijn. Als je een lange relatie hebt zal ze dit zien als een bevestiging.

Complimenten-5
Foto: Cottonbro

5. Ik vertrouw je

Je kent ze wel; dat stel dat het liefst altijd samen is, zodat ze elkaar in de gaten kunnen houden. En vervolgens stiekem in elkaars telefoon kijken als de ander slaapt. Herken je jezelf hierin? No shame, we hebben allemaal wel wat. Maar wil je hier toch iets aan doen? Dan moet je dit artikel eens checken.

Een beetje jaloezie is niet verkeerd in de relatie en kan de ander juist een goed gevoel geven. Maar een gezonde balans is wel prettig. Tenzij je écht bewijs hebt dat ze je bedriegt, zal het goed zijn om af en toe te laten dat je nog alle vertrouwen in haar hebt. Dat doe je door haar een compliment te geven hierover. Ook al is loyaliteit iets vanzelfsprekends: je mag jouw dankbaarheid tonen.

6. Je laat me lachen

Als man heb je vaak het idee dat jij het grappigst moet zijn. Zo willen veel mannen andere grappen overtreffen met een nóg leukere grap. En vrouwen houden van grappige mannen, maar ze vinden het ook fijn als zij juiste de ruimte krijgen. Je kan haar die ruimte geven, en laat daarna ook vooral merken dat je haar grappen waardeert.

Nu is het aan jou. We hebben je de nodige basics gegeven van complimenten. Je kunt voorlopig vooruit. Vergeet niet: practise makes perfect. Zolang jij oprecht bent, dan komt het goed. Maak ons trots, succes!

Complimenten-2
Foto: Olya Kobruseva
LEES OOK
Weekend Desires #338
Grandioos. Het is vrijdagmiddag. En dat vinden we grandioos: meer kunnen we er ook niet van maken, toch? View this post on Instagram A post shared by…