Carriere maken? Dit zijn de beste keuzes voor een millennial

CREDITS: Emre Alriz

Millennials zijn een unieke generatie. Als je bent geboren tussen 1981 en 1999 dan ben jij een millennial. De hedendaagse man is vaak ambitieus en kijkt niet alleen naar een carrièrekeuze om brood op de plank te hebben. Ze kijken naar veel meer dan dat. De baan moet aansluiten bij hun eigen kernwaarden. Natuurlijk moet het ook goed verdienen. Dat komt goed uit, want een millennial is een meesteronderhandelaar.

Dit zijn de beste carrière keuzes voor de millennial man

De heren van deze generatie vormen dus de markt van de toekomst. Ook ontstaan er tegenwoordig steeds meer online beroepen met de opkomst van e-commerce en de rol van social media. De vraag is alleen welke carrièrekeuzes zijn nou het best? We zetten een paar verschillende keuzes voor jou op een rijtje. Wellicht is het wel iets voor jou.

Start your own business – ondernemerschap

De millennial-mannen houden van diversiteit, innovatie, het moderne leven en concurrentievermogen. Ze gaan dus vaak in hun eentje op pad. Eigenlijk heeft deze generatie vaak de perfecte mix voor het runnen van een eigen bedrijf. Met de managementvaardigheden zit het vaak wel goed.

Het ondernemerschap stijgt al enkele jaren en zal in de komende jaren alleen maar verder gaan groeien. Ondernemen is ook steeds aantrekkelijker doordat het mogelijk is om overal te werken. Mede dankzij de veranderende wetten van internationale samenwerkingen. Het valt je vast wel op hoeveel jonge mensen opeens via social media een bedrijf beginnen.

Carrière
Foto: Avi Richards

De redder in nood – verpleegkunde

Tijdens de gehele pandemie is het bijna niet te volgen wat er is gebeurd. Er is alleen één ding waar we het met zijn allen over eens kunnen zijn: gezondheidsmedewerkers verdienen meer waardering dan ooit. Hierdoor zien veel mensen het als een soort roeping om zelf ook de verpleegkunde in te gaan. Een soort van real life superman die dag in en dag uit levens aan het redden is.

Carrière
Foto: Ashkan Forouzani

Mr. worldwide web – online marketing

De online wereld blijft groeien. Denk hierbij online boodschappen doen en shoppen. Zo proberen merken ook op een geheel andere manier zichzelf aan te bieden op een online netwerk.

Hier zit geld in en dat zien we maar al te vaak in de verschrikkelijke YouTube-reclames. Stoppen met je baan en school raden we niet aan. Maar in de tussentijd verdiepen in de wereld van online marketing kan geen kwaad. Kortom is veel geld te verdienen in de online verkoop.

Analytics
Foto: Myriam Jessier

Digital nomad – freelancen

Freelancen is perfect voor de moderne man. Je moet over verschillende vaardigheden beschikken, je hebt de vrijheid om vanuit elke locatie te werken en je kan je leven leiden als een digital nomadAls een millennial hou je van onafhankelijkheid en flexibiliteit. Het is daarom heerlijk om op een freelance basis te werken.

Dankzij vele platforms is het een stuk makkelijker om op freelance basis te werken. Steeds meer mensen beginnen hun diensten online aan te bieden. Het maakt niet uit of je een ontwerper, assistent, tandarts of therapeut bent. Het is voor bijna elk beroep mogelijk.

Carrière
Foto: Austin Distel

Een app ontwikkelen – programmeur

Tegenwoordig wil elk bedrijf beschikken over een goedwerkende app. Al is het een hotel, marketingexpert, ziekenhuis, supermarkt of restaurant. Ze willen allemaal een app hebben voor hun huidige klanten en hun toekomstige klanten. Daarom is app-ontwikkeling zo enorm veelbelovend.

Letterlijk iedereen wil een app hebben, elke potentiële klant zit tenslotte op zijn telefoon. Er zullen dus veel jonge mannen op zoek zijn naar een IT-bedrijf om hier zulke programmeer-opdrachten te krijgen. Daarnaast is het kopen van een app niet bepaald goedkoop. Er is dus ook redelijk wat geld te verdienen.

Ook benieuwd waarom het goed is voor je carrière om in het buitenland te wonen? Check dan hier het artikel: Carrière maken? Dit is waarom je in het buitenland moet gaan wonen

app-ontwikkeling
Foto: Kelly Sikkema