Nog nooit eerder vertoonde werken van Picasso online te zien

CREDITS: Johnell Pannell | Unsplash

Een museum. Voor de één is het een kriem, de ander heeft een eigen expositie thuis.

Mocht je tot de eerste groep behoren, maar wel van Picasso’s werk houden, is er nu goed nieuws.

Online archief van Picasso levert ongekend veel nieuwe werken

Ter ere van de 50e verjaardag van Pablo Picasso’s overlijden heeft het museum namelijk een online archief gelanceerd met duizenden kunstwerken, foto’s en memorabilia van de iconische Spaanse kunstenaar. Naast de bekende stukken, mogen we ook veel werken verwachten die nog nooit eerder aan het publiek zijn getoond. In totaal levert de nieuwe collectie maar liefst 19.000 voorheen ongeziene foto’s en de toekomstige digitalisering van 200.000 teksten uit Picasso’s ateliers.

Experts op het gebied van kunst door online archief

Kijk, daar waren we eeuwen mee bezig geweest als we dat allemaal in een museum moesten doorspitten. Op deze manier wordt het uitgebreide oeuvre van Picasso opeens toegankelijk voor iedereen. Misschien worden wij nog wel ware experts op het gebied van kunst. Dat laatste is trouwens ook het doel van het online archief. Het is namelijk de voorloper van een nieuw studiecentrum gewijd aan Picasso, dat later dit jaar de deuren opent. Dit centrum wordt gebouwd om onderzoekers en kunstenaars te ondersteunen en bronnen te bieden om Picasso’s invloed en technieken nog verder te bestuderen.

Meer goed nieuws voor Picasso-liefhebbers

Naast het online archief is er anders goed nieuws: de lancering van het archief valt samen met de nieuwe tentoonstelling genaamd ‘Picasso: Consuming Images’. Deze tentoonstelling plaatst het werk van de Spaanse kunstenaar naast andere iconen die als artistieke munitie dienden voor Picasso zoals Poussin, Rembrandt, Delacroix, Goya en Matisse. Een aanrader.

Het online archief is hier te checken.

LEES OOK
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…