Airbnb Finds: vier Halloween in een oude abdij naast Loch Ness

De engste avond van het jaar staat weer voor de deur en daar hoort een griezelige accommodatie bij. Halloween breng je natuurlijk niet door vanuit huis op de bank met Scream op de tv en een bak popcorn op je schoot. Nee, ervaar het zelf als een echte daredevil. Nu denk je vast: waar vind ik dit?

Het antwoord is heel simpel, in deze abdij via Airbnb. Dwaal door de donkere gangen van het gebouw en wie weet spot je het Loch Ness monster in de mysterieuze wateren.

Airbnb-abdij naast Loch Ness

Het is niet voor niets dat de mysterieuze wateren van Schotland zo worden genoemd. Volgens een eeuwenoude legende houdt zich hier namelijk het monster van Loch Ness schuil. Met haar lange nek en grote, zwarte bulten weet zij menig mens de stuipen op het lijf te jagen. Toch kan er niet met zekerheid gezegd worden of zij daadwerkelijk bestaat of dat de griezelige mist met de verbeelding speelt. Kom jij erachter tijdens een verblijf in de abdij?

Halloween, <strong>Airbnb Finds:</strong> vier Halloween in een oude abdij naast Loch Ness
Foto: Airbnb

Griezelen in een Schotse abdij

Omringd door de wateren van Loch Ness en met een tuin van wel 20 hectare, is de voormalige abdij een van de oudste gebouwen in Schotland. Jouw optrekje bevindt zich in de ‘Scriptorium’ – ook wel de geheime schrijfkamer van het klooster. Het appartement heeft drie verdiepingen, met de keuken en badkamer op de begane grond en de slaapkamer verdeeld over de bovenste twee verdiepingen. De oude balken, hoge plafonds en de klassieke inrichting brengen je terug naar de vorige eeuw.

Durf jij het aan?

Wie durft kan op ontdekkingstocht gaan in de immense abdij in Schotland. Wandel door de oneindige gangen en ontdek al de verborgen geheimen die hier verschuilen. Onderweg geven de glas-in-loodramen en statige uitstraling het gevoel alsof je in een film zit. De abdij brengt eeuwenoude geschiedenis met zich mee, maar dan mét de nodige luxe. Maak je weg naar de chapel waar het verwarmde binnenzwembad zich bevindt. Baantjes trekken is nog nooit zo leuk geweest! Sportievelingen kunnen hier ook hun hart ophalen: er zijn namelijk een mini gym, tennisbaan, badmintonnet en cricketveld aanwezig. Alle ingrediënten voor een geweldig (en griezelig) verblijf!

Met een minimumverblijf van 2 nachten en voor een prijs van €107 per persoon per nacht, vier jij samen met je beste vriend Halloween op deze historische locatie. Waar wacht je nog op?

Meer info