Airbnb Finds: een bruut glazen huis in de woestijn van Californie

We hebben allemaal wel eens de behoefte om onszelf even af te zonderen. De één doet dan in zijn man cave, de ander gaat hardlopen en weer een ander gaat samen met zijn vishengel en -gerei naar een afgelegen meer.

Via Airbnb kwamen wij een woning tegen die “afgezonderd” naar een volgend niveau brengt. Middenin de woestijn van Californië vind je de Off-grid itHouse, een huis aangedreven door zonne-energie en ook nog eens één van de populairste listings op Airbnb. Je kunt hier dan misschien niet vissen, tot rust komen daarentegen wel!

ithouse Californië, Airbnb Finds: een bruut glazen huis in de woestijn van Californie

Disconnect in dit glazen huis

Op één van de meest afgelegen plekken ter wereld, namelijk middenin de woestijn, vind je dit grote, glazen gestalten. Zodra je hier binnenstapt snap je waar alle lovende recensies over gaan: ruime kamers met gigantische ramen, een modern en strak interieur en spectaculair uitzicht.

Zó mooi zelfs, dat een tv overbodig is en deze om die reden dan ook niet aanwezig is. Wi-Fi is er wel, maar alleen voor noodgevallen dus als je écht tot rust wilt komen kun je je telefoon bij aankomst beter uitzetten. In plaats daarvan kun je een boek lezen, plaatsnemen in een loungebank bij de zwevende (!) open haard, of midden in de nacht de felle sterrenhemel bekijken.

ithouse Californië, Airbnb Finds: een bruut glazen huis in de woestijn van Californie

Goed voor het milieu

De woning is niet alleen een echte blikvanger, maar is ook nog eens heel duurzaam.  Hij maakt deel uit van een serie van 10 zogenoemde “IT Houses”  welke door de staat Californië verspreidt staan. Alle onderdelen van deze IT huizen worden afzonderlijk van elkaar op aparte locaties gemaakt, zodat de losse onderdelen op locatie alleen nog maar in elkaar gezet hoeven worden. De zonnepanelen op het dak zorgen voor elektriciteit en warm water en de locatie van dit bijzondere optrekje is zo bepaald dat het de omliggende natuur zo min mogelijk tot last is.

ithouse Californië, Airbnb Finds: een bruut glazen huis in de woestijn van Californie

Ter voorbereiding

Goed om te weten: de eigenaren raden aan om voor zonsondergang in te checken, omdat het ’s avonds in de woestijn zo donker wordt dat de kans bestaat je de woning niet kunt vinden. Verder moet je van tevoren je eten inkopen en vooral niet te lang douchen, anders kun je later die dag niet meer koken.

Voor net geen €100,- per persoon per nacht kun jij samen met 3 vrienden voor een week genieten van dit prachtige detox paradijs. Maar, je kunt natuurlijk ook gewoon lekker in je eentje gaan.

 Meer info…