Airbnb Finds: 3 Griekse optrekjes voor tijdens je eilandhop-sessie

Het land van de lekkernijen tzatziki, moussaka en souvlaki, maar ook van het typische drankje ouzo en de traditie van borden gooien na het eten (inmiddels overigens verboden). We hebben het uiteraard over Griekenland! Deze bestemming is rijk aan duizenden eilanden, adembenemend mooie stranden en nog veel meer.

Je kunt er volledig relaxen, genieten van de mooiste uitzichten, heerlijk eten, hiken, snorkelen, roadtrippen, een boot(je) huren en ga zo maar door. Het is natuurlijk het leukst om meerdere eilanden in één trip te bezoeken. Hierom delen wij de fijnste Airbnb accommodaties op drie verschillende eilanden: Kreta, Santorini en Mykonos.

Eilandhoppen in Griekenland vanuit deze Airbnb uitblinkers

Oneindig uitzicht op het eiland Kreta

Een perfecte mix tussen luxe en een adembenemend gevoel, dat omschrijft dit verblijf tussen de heuvels aan de noordkust van Kreta het best. Met een oppervlakte van 105 m2, twee aparte slaapkamers en een ruim buitenterras met zwembad is deze villa de ideale plek voor jouw luxe verblijf. Vanaf het buitenterras, maar ook vanuit binnen, geniet je van een spectaculair panoramisch uitzicht over de Egeïsche Zee en de stad Heraklion. Zelfs vanuit het bad kun je niet aan het uitzicht ontkomen en badder je als nergens anders.

In dit trendy optrekje verblijf je voor €594,- in totaal per nacht, dit is dus €118,80 per persoon per nacht.

Nog meer oneindig uitzicht op het eiland Santorini

Nog zo’n million dollar view, ditmaal vanuit deze vette villa op Santorini. Je vindt hier een combinatie tussen traditionele en moderne elementen terug in de architectuur en inrichting. In Griekenland vind je veel traditionele “grotwoningen”. Dit verblijf bevindt zich niet echt in een grot, maar van binnen is dit wel nagebootst met wat modernere tinten. Je vindt de villa net buiten het centrum van het dorp Pyrgos, waar je café’s, restaurants en natuurlijk taverna’s vindt. Na het dessert kun je dan “thuis” lekker genieten van die lange zomeravonden, gewoon op je privéterras. Of in het zwembad natuurlijk!

Op deze top plek vertoef je samen met drie anderen voor €457,- per nacht, dit is €114,25 per persoon per nacht.

Minimalisme op het eiland Mykonos

De volgende accommodatie bevindt zich op Mykonos, een eiland die zeker niet mag ontbreken in dit rijtje. Deze strak ingerichte villa straalt elegantie uit en is alleen voorzien van alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie. Al het meubilair is op maat van natuurlijke materialen gemaakt, wat zorgt voor een enorm luxe uitstraling. Wit, marmer en houten details omvatten de styling. Het buitenterras voegt daar nog wat stylish stenen aan toe. Buiten vind je wederom weer een heerlijk zwembad voor een goede plons.

Voor deze minimalistische luxe en elegantie betaal je zo’n €636,- in totaal per nacht. Je kunt hier samen met twee anderen verblijven, waardoor je nog maar €212,- per persoon per nacht betaald. Niet goedkoop, wel een reisje waard!

Behalve dat deze accommodaties ieder zeer uitnodigend zijn om in te verblijven, is het ook zeker een aanrader om de eilanden ieder voor zich te verkennen. Ontdek de mooiste stranden, bewonder de witte huizen met blauwe daken of flaneer er (verantwoord) op los bij de hippe beach clubs.

LEES OOK
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…