Dit zijn 7 stijltips gestolen van je opa

CREDITS: Fashiontag
Lifestyle

Een goede stijl is tijdloos. Sommige dingen zien we terug komen vanuit het verleden, andere zijn nooit verdwenen. In de tijd dat je opa jong was, stond echte mannelijkheid hoog in het vaandel. Het was een tijd van ‘less is more’ en simpel is beter. Dingen die we nu weer herkennen in de mode. Dit zijn 7 stijltips gestolen van je opa.

Vers kapsel

Heb je ooit weleens een foto gezien van vroeger waar een stijlvolle man een bad hair day had? Dan moet je goed zoeken. Vroeger was de kapper dan ook niet een ‘moetje’, maar een ‘willetje’. Het was een moment van rust en ontspanning, waar je met je fellow gentlemen naar toe ging. Je kapper was je beste vriend in die tijd. Politiek, stijltips, verhalen, vrouwen en ondertussen heerlijk behandeld worden aan je hoofd. Tegenwoordig is het allemaal zo onpersoonlijk. “Lekker weertje hè?”, “En ga je nog op vakantie?”, meer dan dat komt er tegenwoordig niet uit. Het is dus ook mooi om te zien dat de barbier weer trending is. Daarbij ga je niet alleen naar huis met een vers kapsel, maar ook met een gelucht hart.

stijltips

Foto: Richardson Historical

Tijdloos

Verlaat je huis nooit zonder horloge. Vroeger keek men niet op een telefoon, maar om de pols om te kijken hoe laat het was. Niet gek want de essentie van het horloge is veranderd. Het maakt namelijk je outfit af. Er zijn genoeg stijlvolle horloges, dus ik ben ervan overtuigd dat er een perfecte klok voor jou is. Een belangrijke tip: ga voor een subtiel horloge. Kies of je liever een klassiek of modern klokje bij jou en je outfit past. Enorm grote horloges mogen in de vitrine blijven liggen.

Beter te veel dan te weinig

Ik kan je garanderen dat je beter overdressed kunt zijn dan underdressed. Of het nu je eerste date is, uitgaan, familiediner of sollicitatiegesprek, het is altijd beter om werk in je outfit te stoppen. De eerste 7 seconden van een indruk vertellen een vreemdeling al wie je bent. Dan kun je er maar beter goed uitzien. Als ze je beter leren kennen kun je wel wat luier worden. Voorlopig dus maar even je best doen.

Bij twijfel altijd wit

Nu komt er een moment dat je wat rustiger aan wil doen. Je hebt geen zin om je best te doen, maar je wil er ook niet als een kluizenaar bij lopen. Dan is dit de beste oplossing: draag een effen wit t-shirt! Het maakt niet uit wat je erbij draagt; groen, geel, blauw, rood, aubergine, zalmroze, koalagrijs, wit doet het altijd goed. Make style great again! Het gaat dan wel om het klassieke kledingstuk. Geen diepe V-hals, geen afgeknipte mouwen, maar die à la Marlon Brando. Het kan natuurlijk ook aan de man liggen die hem aantrekt. Spijkerbroek, chino en sneakers – niks kan kort wit katoen weerstaan.

stijltips 7

Felle afkeur

Daarentegen raad ik je zeker niet af om kleur te gebruiken. Opa’s wijsheid: Wit kan gewoon altijd. Maar wil je het wat minder saai aanpakken, onthoud dan: stick to the basics! Dat houd een kleurenpalet in van blauw, groen, grijs, zwart en wit. Als het in dat kleurenpalet zit of iets met een donkere tint is het prima. Te felle kleuren zijn uit den boze.

Shiney shoes, sleek shirts and shaved

Vroeger streken mannen nog zonder problemen, maar dan ook echt elke morgen. Mannelijke jarretels om de benen, hempje aan en strijken terwijl verse koffie in de ketel drupt. Geen kreukel te bekennen. Glad geschoren kaaklijn, aftershave op en de haren tot in de details gekamd. Een baard kon niet. Mannen waren zo glad als babybilletjes. Daarnaast zijn de schoenen natuurlijk strak opgepoetst. Heb je je opa wel eens in een restaurant gezien met afgetrapte schoenen?

stijltips 8

Foto: Sanceau

 

tags:
Total
0
Share