Dit zijn momenteel de 50 beste restaurants ter wereld

Hotspots

Ieder jaar wordt er een lijst uitgebracht met de 50 beste restaurants ter wereld. De prestigieuze lijst wordt bepaald aan de hand van de mening van meer dan duizend top chefs, restaurateurs, culinair recensenten en fijnproevers van over de hele wereld. Afgelopen week is de top 50 van 2017 onthult, en die kunnen we je natuurlijk niet onthouden. Met deze lijst op zak weet je altijd waar je moet zijn voor een hemelse maaltijd!

No. 1: Eleven Madison Park

De grote winnaar dit jaar is het restaurant Eleven Madison Park, dat ligt in downtown Manhattan. De keuken van de Zwitserse chefkok Daniel Humm stoot met deze overwinning collega Massimo Bottura van zijn troon. Bottura stond vorig jaar met zijn restaurant Osteria Francescana op nummer één. Dit jaar zal de Italiaanse kok genoegen moeten nemen met de tweede plek.

De organisatie zegt over de nummer één van 2017: “Het is de perfecte combinatie van buitengewone gastvrijheid en voortreffelijk eten op een iconische locatie in New York dat dit jaar van Eleven Madison Park het beste restaurant ter wereld maakt.”

Foto’s: Eleven Madison Park

Het menu van Eleven Madison Park is voornamelijk samengesteld uit locale en seizoensgebonden producten. De gerechten worden omschreven als ‘moderne, Europese gerechten met een New Yorkse twist’. Vanaf 11 april zal het restaurant een speciaal elf-gangen diner aanbieden met de beste gerechten die zij de afgelopen 11 jaar hebben geserveerd. Het prijskaartje dat hier aanhangt? ‘Slechts’ 295 dollar per persoon. Dus ga je binnenkort naar New York, dan weet je waar je moet zijn voor het allerbeste eten.

De top 50

Zo lief als wij zijn, hebben wij de 50 beste restaurants ter wereld voor je op een kaart gezet. Zo kan je tijdens je vakantie, stedentrip of zakenreis in één oogopslag zien wat dé place to be is voor een culinair hoogstandje.

Total
10
Share