Rum Month: proef iconische Bacardi-cocktails in een nieuw jasje

Food & Drinks

Signature cocktails zijn signature cocktails omdat ze sterk zijn in de basis. Deze basis is zó sterk dat je verder kunt bouwen. En dat is precies wat Bacardí heeft gedaan voor de jaarlijkse Rum Month.

De hele maand juli kun je drie iconische cocktails in een nieuw jasje proeven bij Bacardí Hero Locations. Dit jaar staat de Rum Month in het teken van piña colada, mojito en de daiquiri. We nemen je meer naar de plekken waar je deze geherintepeteerde signature cocktails kunt uitproberen.

Bacardí Rum Month: hier moet je zijn

De Bacardí Hero Locations zijn zorgvuldig uitgekozen. Allen uniek in zijn soort en deze bars toveren de zomermaand om tot een Caribisch feest. Dus hup, trek je short sleeve Hawaii-shirt uit de kast en knal naar deze locaties:

Bar TwentySeven

Klassieke, hernieuwde cocktails vragen om een bar waar het onmogelijke mogelijk wordt gemaakt. Bar TwentySeven is dé plek voor innovatieve creaties, elegant design en uitzonderlijke service. Deze maand vind je hier drie unieke twists op de klassieke piña colada, mojito en daiquiri.

De Tzatsiki Mojito is een perfect voorbeeld van een combinatie van onconventionele smaken van over de hele wereld geherinterpreteerd. In je glas vind je de volgende ingrediënten terug: Bacardí Reserva Ocho, Griekse yoghurt, muntsiroop, komkommer siroop, limoen, zout en muntblaadjes. Bij bar TwentySeven weten ze ook hoe je een Piña Colada extra glans geeft. De Smokey Hot Colada wordt geserveerd met Bacardí Reserva Ocho, Coco López, lapsang thee, Johnnie Walker, ananassap en limoensap. Als kers op de taart staat er een innoverende versie van de Daiquiri, de Golden Citrus, op de kaart. Met daarin: Bacardí Carta Blanca, kalamansi citrus en limoensiroop.

Dam 27, 1012 JS Amsterdam

The Duchess

Suprise… Of toch niet?

Tuurlijk niet! The Duchess hoort er gewoon bij en dat wist jij al van tevoren. Zo’n Rum Month is op het lijf geschreven voor deze intieme, innemende plek.

Met als eerste op de maandkaart: de Daiquiri Glacé. Hij is geïnspireerd op de daiquiri en wordt bereid met Bacardí Carta Blanca, suikersiroop, limoensap, Thaise basilicumblaadjes, dash sodawater, grapefruit en bitterkaviaar. Als tweede kom je de Ceci n’est pas une Lime tegen. Een mojito in een nieuw jasje met Bacardí Añejo Cuatro, Russisch ontbijt zwarte thee siroop, limoensap, soda en Mojito Jelly Lime. En de nieuwe piña colada? Die heet hier La Fantôme. Een twist die bestaat uit Bacardí Carta Blanca, lactosevrije melk, kokosmelk, limoen, suiker, ananas, kokoswater, suikersiroop, tonkaboon, kaneel en vanillemousse.

Spuistraat 172, 1012 VT Amsterdam

Law & Order

Een ‘bar without bullshit.’ Een bar die zweert bij high-end dranken zonder poespas. Een bar met old school hiphop op de achtergrond. Dat is Law & Order. 

Ook de hernieuwde classic cocktails zijn hier zonder poespas, maar wel knettertje high-end. De al frisse ojito heeft Law & Order toch frisser weten te maken. De Eucalyptus Mojito wordt geserveerd met Bacardí Carta Blanca Mint, oolong, limoen likeur, eucalyptus en soda. Een blik verder op de kaart verraadt waarom de piña colada nóg beter kan worden. De Doughnut Pina Colada bestaat uit Bacardí Carta Oro, Doughnut Shrub, kokosroom en ananas. Als laatste is de Jasmine Daiquiri aan de beurt: een unieke mix van Bacardí Carta Blanca, Tip Pepe Sherry, jasmijnsiroop en limoen.

Voetboogstraat 4, 1012 XL Amsterdam

Als deze combinaties jouw maand juli niet gaan maken, dan weten wij het ook niet meer.

Klassiekers zelf maken

Een heuse cocktailavond in beste bars van Amsterdam is top. Alleen is het ook áltijd een goed idee om de klassiekers thuis te maken. Daarom zetten we de klassieke recepten nog een keer op rij voor je:

DAIQUIRI

Ingrediënten

50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum
25 ml limoensap
2 theelepels extra fijne suiker

Zo maak je ‘m

  • -Giet de suiker en het limoensap in een cocktailshaker en roer tot de suiker is opgelost.
  •  Voeg BACARDÍ Carta Blanca Rum toe.
  •  Vul de shaker tot de helft met ijsblokjes en voeg crushed ijs toe om de shaker te vullen – Schud krachtig tot het geheel goed gekoeld is.
  •  Zeef door een fijn theezeefje in een gekoelde coupette.
Foto: Bigstock

 

MOJITO

Ingrediënten

50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum
25 ml limoensap
12 muntblaadjes
2 theelepels extra fijne suiker
25 ml sodawater

Zo maak je ‘m

  • Voeg de BACARDÍ Carta Blanca Rum, limoensap, suiker en munt toe aan een highball-glas – Druk op de munt met een barlepel om olie vrij te maken.
  • Voeg tot bijna aan de rand crushed ijs toe en draai met een lepel door het glas.
  •  Top af met een scheutje club soda en meer crushed ice.
  • Garneer met een takje munt en een partje limoen.
Foto: Bigstock

 

PIÑA COLADA

Ingrediënten

50 ml BACARDÍ Carta Blanca Rum
25 ml ananassap
37,5 ml kokoswater
3-4 stukjes verse ananas
2 theelepels basterdsuiker

Zo maak je ‘m

  • Plet 3-4 stukjes ananas voorzichtig in een shaker.
  • Voeg het ananassap, het kokoswater en de basterdsuiker toe en roer tot de suiker is opgelost – Voeg de BACARDÍ Carta Blanca en ijs toe en schud krachtig.
  • Serveer in een hurricane glas met crushed ice
  • Garneer met een ananasschijfje en een ananasblad
Foto: Bigstock

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bacardí.
Menu
Total
1
Share